Honda yeni “Civic” ile gazladı

0
947

Honda Türkiye, yeni Civic ile vites artırıyor. Paris Otomobil fuarında dünya prömiyeri yapılan araç istihdam ve vardıya artışına da yol veriyor.

Honda Türkiye, Gebze’demi üretiminde gaza basıyor. Honda üst düzey yöneticileri Paris Motor Show’da markanın çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundular. Yeni Civic ile kapasite kullanımını artıracaklarını kaydeden Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki 2017’de Gebze’deki fabrikada ikinci vardiyanın devreye girmesiyle ayda 2 bin- 2 bin 500 adet üretime çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Bu yıl sonuna kadar yaklaşık 7500 adet yeni Civic üretiminin gercekleşebileceğini anlatan Yamasaki bunun 6 binini iç pazarda satakacaklarını, bin adetini de dış pazarlara vereceklerini açıkladı. Yamasaki, “Mevcut kapasitemiz 50 bin adet ve şimdilik öncelikli hedefimiz 35 bin adet üretim için ikinci vardiyaya geçmek. Süreç öne alınabilir. Yeni Civic için 123 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Hedefimiz ikinci vardıyaya geçmekle birlikte 800 çalışandan bin 367 çalışana çıkmak”dedi. Civic HB versiyonun satışı ise Avrupa ile paralel olarak Şubat’ta başlayacak

YERLİLİK ORANI ARTACAK

Honda Türkiye Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Sümer de Civic Sedanın yerlilik oranı şu anda yüzde 40’lar seviyesinde olduğunu ancak ilerleyen dönemlerde yüzde 60’lara çekmeye çalışacaklarını vurguladı. Sümer şöyle devam etti:
“Civic ailesi ortak platform kullandığı için ortak parça oranı da yüksek ve karşılıklı parça alış verişi başladı. İngiltere’ye Türk tedarikçilerden parçalar gönderiliyor. Yeni Civic’te hedefimiz iç pazarda 20 binin üzerine çıkmak. Yıllık 20-25 bin bandında satış planlıyoruz. İlk aşamada lansman 1.6 litre mevcut motor ile ikinci aşama ise şubatta 1.5 turbo ile başlayacak. Üçüncü aşama dizel olacak .Yeni Civic Sedan ailesi için şimdilik station karoser planlanmıyor. Otomatik CVT şanzıman önceki tam otomatik şanzımana göre daha verimli ve 25 kg daha hafif. “

Civic Sedan ihracatına talebin yüksek olduğuna değinen Sümer önceliğin iç piyasa talebini karşılamak olduğunu dile getirdi.Honda Türkiye 2017 yılında 30 bin adedi geçerek K kendi rekorunu kırmayı hedefliyor. .Honda, tüm Avrupa pazarı için 200 bin adetlik satış hedefi koymuş durumda. Honda Türkiye 24 bin adetlerde olan Almanya pazarını geçip yılda 60-70 bin satan İngiltere’den sonra ikinci olmayı öngörüyor.
Öte yandan tüm Avrupa’da NSX satılan 5 ülkeden biri Türkiye oldu. Türkiye için 2017’de kesinleşen 2 adet sipariş var. Devamında satış talep üzerine yapılacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here