İkinci el alırken ilk sahibinden araba almak her zaman avantajlı mı?

Otomobil sahibi olmak üzere fiyat araştırması yapılırken genellikle söz konusu aracın kilometresi ve kaçıncı kez el değiştirdiği konuları özenle sorgulanır. Bu sorgulama, pek çok açıdan özellikle de arabanın gerçek değerini belirlemek için gereklidir. Özellikle bir otomobilin kaçıncı sahibi olduğunuz konusu, onu satın alma kararınıza etki edebilir. Çünkü satın alacağınız ikinci el otomobilin ikinci sahibi olmanız size üçüncü, dördüncü sahibi olmaya oranla pek çok avantaj sağlar. Peki, ilk sahibinden araba almanın avantajları nelerdir?

Avantajlar

Bir otomobilin ilk sahibi, onu sıfır kilometre satın almış olan kişidir. Dolayısıyla ilk günden itibaren o otomobile titizlenmiş ve muhtemelen bakımından temizliğine özen göstermeyi alışkanlık haline getirmiştir. Bu nedenle bir otomobili ilk sahibinden satın almak, genellikle temiz ve bakımlı bir ikinci el oto almak demektir.

Otomobilin ilk sahibi, sıfır kilometre aldığı arabası için kasko, Trafik Sigortası gibi süreçleri muhtemelen daha düzenli takip etmiştir. Bu nedenle bu konularda sigorta şirketlerinden teklif alırken bir parça indirim alma şansınız olabilir. Elbette hasarsızlık indirimleri ile poliçe yenilemeye sadakat indirimi sigorta şirketlerinin insiyatifindedir.

Tips for the Trade-In: Making the Most of Your Used Vehicle

Aracın ilk sahipleri genellikle orijinal parçaları korurlar. İkinci, üçüncü kez el değiştiren otomobillerde sıklıkla görülen değişen döşemeler, ses sistemleri, farlar ve diğer aksesuarlar ilk sahibinden alınan otolarda pek görülmez.

Ruhsat ve diğer evraklar için yaşanabilecek çok niş sorunlarda bazen geriye dönük olarak otomobilin sizden önceki sahiplerine erişmeniz gerekebilir. Çok nadir olan böyle durumlar için yine ilk sahibinden araba almak avantajlı olacaktır. Çünkü arabayı satın aldığınız kişiyi bulmanız çok daha kolaydır.

arabam.com, her gün ülke genelinden pek çok araç satıcısı ile alıcısını buluşturan güvenli bir online platform sunar. Sisteme girip üye olduktan hemen sonra kolayca ilanlar arasında gezinerek aradığınız otomobil ilanını bulabilir ve inceleyebilirsiniz. İlk sahibinden oto almak, ekspertiz raporu sunan satıcıdan oto almak, belirli bir marka ya da modele odaklanmak gibi farklı kriterlerle arama yapabilir, zaman kazandıran bir sistemle araba sahibi olmanın keyfini sürebilirsiniz.

1 YORUM

  1. kesinlikle katılıyorum… ilk sahibi olduğum arabam 20 senedir günü gününe bakımları yapılır ve hatta yıkanır. 🙂 o sebepten araba alırken kendim gibi birini bulmayı dilerim.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here