Trafik Sigortası Bulunmayan Araç Sahiplerine 312 Milyon TL’lik Şok!

0
1293

Zorunlu trafik sigortası bulunmayan araçların neden olduğu kazalar nedeniyle Güvence Hesabı’nın 2016’da ödediği toplam tazminat tutarı 312 milyon TL olurken, Güvence Hesabı’nın verilerine göre 2016’da yapılan tazminat ödemeleri ise bir önceki yıla göre %100 oranında artış gösterdi.

Son açıklanan rakamlar araç sahipleri için zorunlu trafik sigortasının önemi ise bir kez daha gözler önüne seriyor.

Sigortasız Araç Sahiplerini Bekleyen Milyonlarca Liralık Tehlike

TÜİK’in açıkladığı son istatistiklere göre Türkiye’de trafik sigortası bulunmayan araç oranı 2016’da %30’a kadar yükseldi. Bu oran trafikte bulunan her 10 araçtan 3’ünün olası bir kaza halinde çok ciddi maddi sorumluluklar altına girmesi anlamına geliyor. 2017 yılında belirlenen trafik sigortası limitlerine göre olası bir ölümlü ya da sakatlanmalı kazada ödenecek tazminat tutarı 1 kişi için 330 bin TL olurken, kazada sigorta tarafından ödenecek maksimum tutarsa 1 Milyon 650 Bin TL olarak belirlendi. Yani sakatlanmalı ve ölümlü kazalarda zorunlu trafik sigortası 330 bin TL’den, 1 Milyon 650 bin TL’ye kadar teminat sağlıyor. Ancak, kazaya sebebiyet veren sürücünün trafik sigortasının bulunmaması halinde ise Güvence Hesabı mağdur olan kişilere tazminat ödemesini gerçekleştirden sonra söz konusu tazminat tutarını sorumlu sürücüden talep ediyor.

Trafik sigortası bulunmayan araç sahiplerini bu gibi tehlikelerin dışında çok ciddi cezalar ve yaptırımlar da bekliyor. Poliçe vadesini geciktiren sürücü 2017’de 97 TL civarındaki bir ceza ile birlikte poliçe tutarı üzerinden gecikmeni n yaşandığı her ay için %5 gecikme zammı ile karşılaştığı gibi hasarsızlık indirimi şansını da kaybederek gereğinden çok daha yüksek primlerle poliçesini yaptırmak zorunda kalıyor. Sigortasız araçları bekleyen bir diğer tehlike ise aracın trafik sigortası poliçesi yaptırılana kadar bağlanması. Bu gibi bir durumda trafik sigortasının bulunmadığı tespit edilen araç bağlanarak belirlenen otoparka çekildiği gibi, araç sahibi çekici ve otoparka masraflarını da ödemek zorunda kalıyor.

Poliçenizi %50’ye Varan Fiyat Avantajıyla Yaptırmanız Mümkün

Trafik sigortası fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle poliçe yenileme tarihinizi geciktirmek gibi bir hataya sakın düşmeyin. Fiyatların ilerleyen zamanlarda düşeceği umuduya trafik sigortanızı yaptırmamanız, çok ciddi sorumluluklarla karşı karşıya kalmanıza neden olabilir.

Türkiye’nin online sigortacılıktaki ilk ve lider kuruluşu Sigortam.net’ten online olarak ya da 444 24 00 numaralı 7/24 kesintisiz Sigorta Destek Hattı’nı arayarak en iyi sigorta şirketlerinin tekliflerini beklemeden alabilir, böylelikle teklifler arasında karşılaştırma yaparak poliçenize %50’ye varan fiyat avantajıyla sahip olabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here