Suzuki Motosiklet’in efsane modeli Hayabusa, bu yıl 25. yaşını kutluyor. Ülkemizde Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen markanın bu kutlamaya özel olarak yeni bir modeli satışa sunuldu. “GSX1300R Hayabusa 25. Yıl” olarak adlandırılan etkileyici versiyon, sınırlı sayıda üretilmesi sebebiyle de tüm dünyadaki Hayabusa hayranlarının büyük ilgisini çekti. Satış fiyatı 899.900 TL olarak belirlenen GSX1300R Hayabusa 25. Yıl; tahrik zinciri ayarlayıcısı, özel renkli ön fren diski ve depo üzerindeki 25. yıl dönümü logosuna ek olarak pek çok ayırt edici detaya sahip. 

Suzuki Hayabusa 25. Yıl Özel Modeli-3

Spor Motosikletin İkonunu Tamamlayan Detaylar 

Motosiklet dünyasının ikonlarından olan Suzuki Hayabusa, fütüristik tasarımı ve heyecan verici performansıyla her dönem ilgi görmeyi başaran araçlardan. 25 yıla uzanan tarihinde pek çok adrenalin tutkununun da gözdesi haline gelen bu model, yeni versiyonunun turuncu ve siyah zeminli gövde yapısıyla dikkatleri kolayca üzerine çekmeyi başarıyor. Ayrıca motosiklette yer alan tahrik zinciri ayarlayıcısı ve ön fren diski için özel renk gibi özellikleri ile ayırt ediliyor. 25. yıla özel logo, motorun susturucu gövdesinde yer alırken tahrik zincirindeki “Hayabusa Kanji” logolu orijinal işlemeler de göze çarpıyor. Bunlara ek olarak; iç fren diskinde altın andonize, andonize altın zincir ayarlama, depo üzerinde emaye cam 25. yıl dönümü logosu, özel “V” şeklinde sticker ve üç boyutlu “SUZUKI” yazısı da 25. yıla özel Hayabusa’da yer alıyor. Standart olarak tek koltuklu versiyon ile yollara çıkan GSX1300R Hayabusa, tüm gözleri kolayca üzerine çekecek gibi görünüyor.   

Suzuki Hayabusa 25. Yıl Özel Modeli-2

Amiral Gemisinin 25 Yılı

Koleksiyon değeri taşıyan detaylara sahip 25. yıl Hayabusa modeli, teknik olarak da serinin en güncel özelliklerini taşıyor. 1340 cc hacminde 4 silindirli bir motordan güç alan Hayabusa GSX1300R, şasi tasarımı ve egzoz sesiyle de sürücüsüne gücünü hissettiriyor. Ayarlanabilir süspansiyonları ve Suzuki Intelligent Ride System (S.I.R.S.) gibi teknolojik özellikleriyle spor motosiklet deneyimini yukarılara taşımaya devam ediyor. 

İlk nesli 1998 yılında “Hayabusa-GSX1300R” adıyla piyasaya sürülen model, Almanya’da düzenlenen Intermot Motosiklet Fuarı’nda tanıtıldı. Ardından 1999’da Avrupa ve Kuzey Amerika’da satılmaya başlandı. İlk jenerasyon Hayabusa, benzersiz ve aerodinamik tasarımıyla beraber yüksek güç, üstün performans ve yol tutuş seviyesini bir arada sunuyordu. Model, tanıtımının ardından geçen kısa zaman içerisinde büyük ses getirdi ve Suzuki’yi temsil eden amiral gemisi bir motosiklet haline geldi.

Suzuki Hayabusa 25. Yıl Özel Modeli-4

Yıllara Göre Hayabusa 

1998: Almanya, Intermot Motosiklet Fuarı’nda “Hayabusa” GSX1300R adıyla görücüye çıktı. 

1999: Hayabusa satışa sunuldu. 

2007: İkinci nesil Hayabusa satışa sunuldu. 

2014: Japonya versiyonu satışa sunuldu. 

2016: Hindistan’da üretimi ve satışı başladı. 

2021: Üçüncü nesil Hayabusa satışa sunuldu. 

2022: 200.000 adet toplam üretime ulaştı. 

2023: Hayabusa 25. Yıl Türkiye’de satışa sunuldu.  

2. El Suzuki Motosiklet Fiyatlarına Göz Atamak İçin Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here