Nismo Klasik Skyline GT-R’ı Hayata Geri Getiriyor. Eski otomobillerin dönüşümü konusunda iyi işler yapan Nissan bu alanda geliştirmek ve daha modernize etmek istediği sıradaki modelse Nissanın Klasik Skyline GT-R’ı

Klasik Skyline GT-R'ı

Yüksek performanslı Japon spor otomobil dünyasında, birkaç araç olarak kabul edilen modellerden biri de Nissan Skyline ailesidir. Özellikle güçlü GT-R versiyonu; R32, R33, ve R34 Skyline GT-Rs modern klasikleri haline gelmiştir ve dünya çapında astronomik fiyatlara satılmıştır.

Nissan Kendi Markasını Yolda Daha Fazla  Görmek İstiyor

Şimdi ise efsanevi Nissanın efsanevi birimi Nismo, yani  Nissanın performans ve motor sporları bölümü bir restorasyon işi başlattı. “Nismo Restored Car” adıyla çıkan restorasyon projesi firmanın ürettiği tüm otomobillerin yollarda yıllarca kullanılmasını sağlama amaçlı başlatıldı. Nissanın Klasik Skyline GT-R’ı bu alanda en çok restore edilmek istenen model.

Klasik Skyline GT-R'ı

2021 Nissan GT-R Nismo nihai Nissan performans arabaları arasında zirvede olabilir. Ama bu restorasyon işlemi ile eski nesil araçlarda sürekli olarak gün yüzünde kalacağı için her şeye rağmen küçükte olsa marka içinde bir rekabet söz konusu olacaktır.

2017 yılından bu yana Nismo, üretimi durdurulan orijinal parçaları satmak için Nissan ile el ele çalışıyor, ancak şimdi Nismo tam araba satacak ve tesislerine getirilen araçları güncelleyecek. Nismo’ya göre plan, “küresel olarak yeni bir değer elde etmeye başlayan GT-R modellerinde yeni otomobil seviyesi performansına yaklaşmak. Bu arabalar gelecek nesillere daha iyi durumda gidecek.”

Nismo, BNR32’ye dayalı, sunulan parça ve hizmetleri sergilemek üzere BH Müzayede Japonya’da restore edilmiş bir araba sergilemeyi planlıyor.

Nismo, restorasyon sürecini “performansın restorasyonun sonuçları olarak görselleştirilmesi” olarak tanımlar ve çalışmalarını gövde, motor, iç ve denetim olmak üzere dört kategoriye ayırır.

Nissanın Klasik Skyline GT-R’ı nda restore işlemine dış gövde ile başlandı. Nismo vücutta metal sertlik ölçümleri, vücut boyutu ölçümü yapar ve nihayet tüm gövde yeniden boyanır. Motor tam bir sökme ve yeniden inşa etmenin yanı sıra performans ölçümlemeden geçer. Ayrıca restorasyon aşamasında motor modifikasyonları da sunulmaktadır.

İç taraf R35 GT-R malzeme ile restore edildikten sonra restorasyon tamamlanır ve ardından Nismo son bir kontrol yapar ve profesyonel bir sürücünün huzur içinde otomobil kullanması için aracı özel bir yolda bir test eder. Test edilen araçlar modern teknoloji ile üretilen bir otomobil sürüş deneyimini bire bir yansıtmasa da hakimiyet konusunda nismo eskiyi yenileme konusunda kalite anlamında iyi işler başarıyor. Nissanın Klasik Skyline GT-R’ı ardık daha kullanılabilir bir hale geldi.

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here