Limuzin Segmenti: Lüksün Bir Diğer Adı!

0
3439
limuzin segmenti lüksün diger adı
limuzin dünyanın en lüks aracı

Limuzin segmenti denilince akla ilk gelen kelime lükstür. Peki ya lüks ile bu denli özdeşleşen araba segmenti nasıl doğdu ve günümüze kadar nasıl değişimler yaşadı? Limuzin segmenti hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Limuzin ismi nereden geliyor?

limuzin segmenti
limuzin-segmenti-tarihi

Limuzin segmenti uzun ve lüks olmasıyla biliniyor. Önemli yıldızların, büyük patronların ve devlet başkanlarının tipik arabasıdır. Ancak adının herhangi bir burjuva kökeni yoktur. Başlangıçta, limuzin Fransa’nın Limousin bölgesinde doğmuş bir teslimat aracıydı. Bu isim ise, 19. yüzyılda arabaların hala atlar tarafından çekildiği zamanlar ortaya çıktı. O zamanlar fırıncılar ve sütçüler gibi zanaatkârların ürünlerini taşımak için kullandıkları bu uzun aracın bir çatısı ve yolcular için iki koltuğu vardı. İlk motorlu arabaların gelişiyle birlikte, her iki tarafta en az üç pencere bulunan uzun bir gövde tipine bu isim verildi. Böylelikle günümüzdeki yüksek gelirliler için mevcut olan pahalı araçlar tanımına kavuşmuş oldu. Daha sonralarında ise bu terim, bazen orantısız uzunluklara sahip, özel şoförü bulunan büyük lüks arabaları tanımlar oldu. Sonuç olarak özel bir anlamı olmayan bu kelimenin tanımı zamanla oluşmuş diyebiliriz.(Kaynak)

Özel Günlerin Vazgeçilmezi

Limuzin özel günlerin vazgeçilmezi

Limuzin segmenti fiyatları tarihin her döneminde yüksek olmasıyla birlikte lüksün timsali olmuştur. Bu sebeple, günümüzde düğün, film festivalleri, özel davetler gibi organizasyonlarda kullanılmak üzere kiralanan araçlar oldukça rağbet görmektedir. Kiralama yöntemi sayesinde, sahip olacak zenginlikte olmayanlara da unutulmaz anlar yaşatabiliyor. Lüks önemli bir değer yargısı olmaya devam ettikçe de tarihte yerini koruyacağından emin olabiliriz.

Her Sedan bir limuzin olabilir.

Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde bu alanda uzmanlaşmış atölyeler yer alıyor. Sedan araçların tam ortadan ikiye ayrılmasının ardından uzun çelik parçalar ile orta kısma yeni bir parça ekleniyor. Akabinde elektrik aksamı ve motor ile yürür aksam, yeni dizayna uygun hale getiriliyor. Bütün bu işlemlerin ardından aracın orijinal logosu kalabiliyor.

En İlginç Limuzinler

Her sedan bir limuzin olabilir önermesinin en önemli kanıtları ise şu şekilde:

Hammer Limuzin

hummer
limuzin,hummer

Amerikan ordusu için ürettiği jeep’lerin beğenilmesi ile sivil alanda da boy gösteren Hammer markasının limuzin versiyonu da bulunuyor.

Elektrikli Limuzin

elektrikli limuzin kaz

KAZ adlı bir şirket tarafından üretilen yeni çağa ayak uyduran versiyonu da mevcut. Elektrik enerjisiyle çalışan limuzin, 6 adet elektrikli motora ve ağırlığından rağmen iyi bir performansa sahip diyebiliriz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here