Üreticilerin Kullandığı En Güvenilir Araba Motorları ve bu motorlara dair şaşırtıcı bilgiler… 

Günümüz arabalarını daha iyi, daha yakıt verimli, daha düşük emisyonlu ve bazen daha fazla güce sahiptir. Otomotiv endüstrisindeki yeni yenilikleri sürekli olarak zorlamak için sürekli büyüyen gelişme ile birlikte yeni tasarımlar ve yeni motorlar geliştirmek için daha yeni teknolojiler de kullanılmaktadır. Ancak çoğu zaman bir araç satın alırken akla gelen en büyük sorulardan biri “Arabanın ne kadar güvenilir olduğudur”. Sıradan tüketici, bozulmayacak araç motor güvenliği istemektedir. A noktasından B noktasına gitmek bizim ulaşım şeklimizdir. Eğer trafik yoksa da bonus olarak biraz eğlence sahibi oluruz. Bu yüzden sahip olduğumuz aracımızın kaliteli ve güvenilir olmasını isteriz. Tabii ki bilerek yapılmış bir proje arabası değilse ve çok absürt özelliklere sahip değilse her arabanın sağlam yönleri bulunmaktadır. Bu yüzden sizlere “Üreticilerin Kullandığı En Güvenilir Araba Motorları” adlı içerimizde şimdiye kadar yapılmış en güvenilir motorları göstereceğiz.

Toyota 2AR-FE Üreticilerin Kullandığı En Güvenilir Araba Motorları

İlk motor tercihimiz tabii ki de sürpriz değildir. Bildiğimiz üzere Toyota her zaman güvenilir olmasıyla bilinir. Bu nedenle otomobil satış sayısı konusunda sektöre öncülük etmede çok başarılı oldular. Çok güvenilir olmasının yanı sıra parçalar da ucuzdur ve bulunması hiç de zor değildir. Hemen hemen her parçacıda bir Toyota parçası bulabilirsiniz. Toyota 2AR-FE motoru, Toyota’nın şimdiye kadar ürettiği en ekonomik motorlarından biridir. Döküm alüminyum motor bloğu ve alüminyum DOHC kafasına sahip sıralı 4’lü bir motordur. Bu motor, hem emme hem de egzozda değişken valf zamanlaması olan veya aynı zamanda çift VVTi olarak bilinen yeni teknolojiyi içermektedir. Bu, motorların daha iyi yakıt verimliliğine yardımcı olur. Ayrıca bu motor; Toyota RAV4, Toyota Camry , Toyota Alphard, Scion TC de bulunur.

Toyota 1ZZ Üreticilerin Kullandığı En Güvenilir Araba Motorları

Sıradaki motorumuz, tekrardan Japon otomotiv devi Toyota’dan gelmektedir. 1ZZ motoru, Toyota ZZ ailesindeki ilk motordur. Aynı zamanda 2AR motoruyla aynı malzemelerden yapılmış bir sıralı 4 DOHC motordur. Ancak bunlar daha ekonomik arabaları için yakıt verimliliği için optimize edilmiş olduğu için düşük bir güç sunmaktadır. Bu motor o kadar başarılıydı ki Toyota yetkilileri, motoru çeşitli arabalarda donatmaya karar verdiler. Sedanlardan, coupe’lerden, küçük SUV’lerden ve hatta ortadan motorlu arabalara kadar 1ZZ motorunu kullandılar. Bu motoru gördüğümüz Toyota modelleri; Toyota Corolla, Toyota MR2 Spyder, Lotus Elise, Toyota Wish, Toyota Allion, Toyota Matrix veya Pontiac Vibe’dir.

Honda B Serisi Üreticilerin Kullandığı En Güvenilir Araba Motorları

Honda B-Serisi oldukça yetenekli ve sağlıklı bir motordur. B serisi motorlar, motorun performans kapasitesi ve dahiyane VTEC (Değişken Valf Zamanlaması ve Elektronik Kontrol) tasarımıyla ünlüdür. Farklı kam mili profilleri ile düşük devirlerde maksimum yakıt verimliliği, yüksek devirlerde daha iyi performans sunmaktadır. Bu teknoloji nedeniyle her yaştan yarış tutkunu, bir Honda modeli tercih ederken bu motoru akıllarında tutacaktır. Motorun kanıtlanmış güvenilirliği ve ayar potansiyeli ile otomotiv endüstrisinde ikonik bir statü kazanmıştır. B-serisi Honda motoru, 1.6 litreden 2.0 litre DOHC’ye kadar farklı deplasmanlarda gelir ve uygulamaları Honda Civic, Honda CRX, Honda Integra ve Honda CRV gibi ilk Honda sürümlerinin çoğunda bulunur.

Honda K Serisi Üreticilerin Kullandığı En Güvenilir Araba Motorları

Bir başka Honda motoru, K serisidir. Bu, B serisi motorun öncülü olarak bilinir. İlk olarak 2001 yılında piyasaya sürülmüştür. Aynı zamanda sıralı dörtlü bir DOHC motorudur fakat geliştirilmiş bir i-VTEC sistemine sahiptir. Daha yeni motor olması, motorun güvenilirliğini korurken yeni ayar olanakları da sundu. Honda her zaman yüksek devirli, güvenilir, yakıt tasarruflu motorlarıyla tanındığından dolayı bu hemen oradaki meraklılar için sıcak bir konu haline geldi. Başlangıçta Acura RSX, Civic SI ve CRV’ye yerleştirildi. K serisi, Honda’nın K20 veya K24 olarak kodlayarak tanımlamayı kolaylaştırdığı 2.0 litre veya 2.4 litre formda karşımıza çıktı.

Lexus 2UR-GSE Üreticilerin Kullandığı En Güvenilir Araba Motorları

Lexus’un en büyük motorlarından biri 2UR-GSE‘dir. 32 valfli bir DOHC V8 motorudur. Bu, 2006 yılında aşamalı olarak kullanımdan kaldırılan UZ motorlarının yerini almak üzere tanıtılmıştır. Çift VVTi ve doğrudan enjeksiyon (D4-S) gibi yakıt verimliliği için daha iyi bir teknolojiye sahipti. 2UR, diğer ortalama UR motorundan özel olarak farklı şekilde yapılmıştır. UR motorları için güvenilir olmak hala birincil hedef olsa da 2UR, Lexus’un IS-F, RC-F, GS-F ve LC500 gibi performans serilerine yerleştirildi. Yani Lexus 2UR-GSE, bakım yapıldığı sürece 1 milyon kilometrenin ötesine sorunsuzca gidebilen güvenilir bir canavardır. Bu değerler, performansa dayalı bir motor için gerçekten etkileyicidir.

BMW M57 Dizel

Çok güvenilir bir motor daha BMW’den geliyor. Normalde BMW’yi duyduğunuzda, karmaşık mühendisliği nedeniyle güvenilirlik her zaman şüpheli olmuştur. Ancak M57 Dizel motor aksini söylemektedir. Bu, common rail enjeksiyonlu 3.0 litrelik turboşarjlı su soğutmalı düz sıralı-6 dizel motordur. Dizel bir motor olduğu göz önüne alındığından dolayı bazı ülkelerde benzin baskın olduğu için bu, görülecek en popüler motor olmayabilir. BMW M57 Dizel motoru, 525d olarak BMW E39, 330d olarak BMW E46 ve 325d olarak BMW E90 üzerinde bulunmaktadır. Bu motor, şimdiye kadar yapılmış en güvenilir motorlardan biri olarak karşımıza çıktı.

Mercedes-Benz OM617 Dizel

Mercedes-Benz’in OM617 motoru, güvenilirlik söz konusu olduğunda kesinlikle bir efsanedir. Yeniden inşa edilmek zorunda kalmadan 1 milyon kilometrenin üzerine çıkabilen bir sıralı 5 dizel motordur. Şimdi Mercedes-Benz OM617 Dizel motorunun sağlamlığını sürdürebilmek ve elbette motoru en iyi durumda tutmak için düzenli bakım yapmalısınız. Belirli bir kilometrede zamanlama zincirleri, motor takozları ve sürekli yağ değişimleri gibi değiştirilmesi gereken birçok kılavuz vardır. Ancak bu, bakım gerektirmeyen bir araç olmadığı için tüm arabalar için geçerlidir.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here