Ducati 1098, 2007’de ilk kez tanıtıldığından beri gerçek bir sansasyon haline geldi. İşte Ducati 1098 İncelemesi ve Tarihi… 

Ducati 1098, süper sport motosiklet dünyasına birçok yeni teknoloji getiren bir modeldi. motosiklet, piyasaya sürüldüğü sırada büyük bir başarıya imza attı. 1098, bugün motosiklet dünyasında öne çıkan birçok teknolojiyi deneyen ilk araç oldu. Aslında oldukça saf ve basitti. 1098, bir yarış motosikletin ruhuna sahiptir ve zarif sürüş pozisyonu, sürücüyü depo ve selenin şık hatlarına uyum sağlamaya motive eder. Sürücü ve motosiklet özel bir bağı paylaşır. 1098 binicinin bir parçası gibi geliyor ve insan bunun bir motosiklet olduğunu unutuyor. İnanılmaz performans ve yenilikle dolu gerçek bir başyapıttır.

2007 yılında piyasaya sürülen Ducati 1098, Ducati için gerçek bir oyun değiştiriciydi. İtalyan şirket, motosiklet endüstrisine birçok yeni özellik kazandırdı. Bugün yarış motosikletlerinde yaygın olan teknolojilerin çoğunu kullanan ilk motosikletti. Öncekilerden tamamen farklı olan Ducati 1098, oyunu süper spor motosikletler dünyasında bir sonraki seviyeye taşıdı.

Yeni Teknolojinin Simgesi: Ducati 1098Ducati 1098 İncelemesi ve Tarihi

İtalyan modeli, Testastretta Evoluzione motorunu tanıtmaktadır. Muazzam 104 mm’lik iç çap ve silindir kapağı tasarımı, 134 beygir ve 122.58 Nm tork üretiyor. Ayrıca 1098, Brembo Monoblok frenlerin inanılmaz durma gücünü sunan ilk üretim motosikletidir. standart ekipman olarak entegre edilmiş bir veri toplama sistemi vardır. Ayrıca ağırlıktan tasarruf sağlayan tek taraflı salınım kolu için ustaca bir yapım yöntemini kullanan ilk modeldi. Güç üreten GP6’dan türetilen eliptik gaz kelebeği gövdeleri ve bilgi açısından zengin enstrümantasyon gibi MotoGP teknolojisinin doğrudan kullanımı sayesinde oldu.

Ducati 1098’in İnanılmaz Performansı ve ÖzellikleriDucati 1098 İncelemesi ve Tarihi

Ducati 1098 iki silindir ve dört zamanlı olmasıyla Twin motoru kullanıldı. Motosiklet 9.750 RPM’de 134 beygir üretiyor ve 122.58 Nm torka sahip. Motor, silindir başına 4 valf olmak üzere sekiz valfe ve bir DOHC konfigürasyonuna sahiptir. Overdrive ve birincil arkadan çekişli dişli şanzımanlı 6 vitesli manuel şanzıman var. Şanzıman sistemi, sorunsuz ve pürüzsüz çalışmasıyla bilinmektedir. Ducati, Brembo Monobloc çift diskli ön frenlere ve disk arka frenlere sahip alüminyum iç lastiksiz lastikler sunuyor. Ayrıca superbike ters çatal ön süspansiyon ve tek taraflı Salıncak Kolu arka süspansiyon ile donatılmıştır. Süspansiyonlar ayarlanabilir çatal ön yükü ve ayarlanabilir süspansiyonlar ile satılır.

Hafif tekerlekler yaklaşık 1 kilogram tasarruf sağlamaktadır. Ducati 1098’in yön değişimini ve fren performansını artırmak için atalet momentini azalttı. Y-şekilli ispitli tekerlekler 1098 için önemli avantajlar sağlar. Magnezyum ön alt şasi, far, göstergeler ve kaporta için sağlam destek sunar. Aerodinamik gövde, sürücünün yarış sırasında optimum sürüş pozisyonunda oturmasını sağladığı için övgüye değerdir.

Sürücüsü İçin Kolay Kullanım ve Yardım Aksesuarlar Ducati 1098 İncelemesi ve Tarihi

Ducati, Dijital CDI ateşleme ve elektrikli çalıştırma sunar. Motosiklet, ıslak karterli yağlama ve sentetik 20W-50 Motor yağı kullanır. Katalitik konvertörlü ve lambda problu hafif 2-1-2 egzoz sistemi, ekstra rahatlık için ikiz paslanmaz çelik susturucularla donatılmıştır. 1098, 2100 mm uzunluğunda ve 1100 mm yüksekliğindedir. Koltuk yüksekliği 840 mm’dir. Ducati 1098, 171 kilogram kuru ağırlığa ve 15,5 litre yakıt kapasitesine sahiptir.

Diğer kolaylık özellikleri arasında gidon direksiyonu, iki parçalı sürücü ve yolcu koltukları, standart koltuk arka kapağı, koltuk rayları ve kayışlar bulunur. Çelik bir çerçeveye ve zincir koruyucu, çatal koruyucu, tank koruyucu ve egzoz koruyuculu plastik bir gövdeye sahiptir. Ducati ayrıca standart dış kaplama, ön ve arka çamurluklar, üst taç, bir kickstand ve diğer standart teknikler sunar. Ayrıca bir ışık sıcaklığı uyarısı, gösterge yakıt seviyesi uyarısı, halojen ışıklar ve katlanır renkli düşük cam vardır. Zengin özellikler ve zarif tasarım için optimum fiyat aralığı ile 2007 Ducati 1098, o zamanlar sürücüler arasında bir sansasyon yarattı. 1098, sonraki Ducati modellerinin temelini oluşturdu. Tanıtılan teknoloji o zamanlar devrim niteliğindeydi. İtalyan şirket, düşük ağırlıklı teknolojiyi ve yükseltilmiş aerodinamik özellikleri deneyerek ve tanıtarak büyük riskler aldı. Tasarımcılar, mümkün olan her yerde ağırlığı azaltarak üstün aerodinamik tasarımı mükemmelleştirmek için çok zaman ve çaba harcadılar.

Ducati, daha sonra her yerde süper motosiklet üreticileri tarafından uyarlanan devrim niteliğinde bir tasarım tanıttı. Akıllı tasarımları oyunun kurallarını değiştirdi ve sonraki birçok modele ilham verdi. 1098 serisi 2009’da durdurulmuş olsa da piyasaya sürüldüğü sırada büyük bir devrim yarattı. Işıltılı özellikler, dünya çapındaki motosiklet tutkunlarının dikkatini çekti. Bugün bile motosiklet modeli olan Ducati 1098, bol miktarda yeni özellikle piyasaya sürülen klasik bir motosiklet olarak görülüyor. Genel olarak Ducati 1098 İncelemesi ve Tarihi oldukça ilginç bir motosiklet modelidir. Ducati 1098, bazıları deneysel olan çok sayıda yeni özellikle ortaya çıkan klasik bir motosiklettir. Motosiklet lansman sırasında büyük bir başarıyı yakaladı ve gelecekteki modellere öncülük etti. Ducati, 2009 yılında üretimini durdurmuş olsa da Ducati 1098 dünya çapındaki motosiklet tutkunlarının kalbinde büyük bir hatıra olmaya devam ediyor.

İkinci El Ducati Motosiklet İlanları 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here