Eski Model Land Rover Defender Alınır mı? Otomotiv endüstrisinin karşımıza çıkardığı en ikonik araç modellerinden biri olan Land Rover Defender, her devrin sevilen araç modelidir. Land Rover Defender, macera ve güvenilirlik anlamında ilk akla gelen araç modelidir. 1948 yılında seri 1 olarak mütevazi bir başlangıç ​​yapan Rover, esasen orijinal Jeep’ten ilham almış ve bir traktörü modifiye etmişti. Daha sonra alüminyum gövdeye cıvatalı çelik kasalı bir şasi kullanılarak inşa edilen Land Rover, inanılmaz derecede basit ve ikonik klasik otomobiller listesinde yer alıyor.

İlginç bir tasarım hareketi olmasına rağmen Rover, sürücünün her zaman tüm tekerlekleri çalıştırmadığı serbest tekerlekten dört tekerlekten çekiş sistemini seçti. Eski bir Land Rover Defender sahibi, arabasına sadece iki aletle tamir edebilir ve bir şekilde hizmete sunabilir. Sonuç olarak askeri kullanıcılar ve ticari araca ihtiyaç duyanlar tarafından yaygın olarak benimsendi. Land Rover’ın başarısını geliştirmek isteyen ürün yelpazesi, Range Rover’ı ve ardından Discovery’yi içerecek şekilde genişletildi. Discovery’nin 1989’daki tanıtımıyla birlikte marka her modelini birbirinden ayırmaya çalışırken orijinal Land Rover, ikonik Defender etiketini aldı. 1983 için Land Rover, Range Rover’ın dört tekerlekten çekiş sisteminin yanı sıra sürüş kalitesini büyük ölçüde artıran helezon yaylara geçiş gördü. Ayrıca arazi yeteneklerini daha da geliştirmek için kilitlenen bir diferansiyel ekledi.

1983-1997 Defender Modelleri Neden Özeldir?Eski Model Land Rover Defender Alınır mı?

Seri 1, 2 ve 3 Land Rover’lar sadece küçük revizyonlar gördü. 1983 yılında daha sonra Defender adını alacak olan model piyasaya sürüldü. Bu, yeni kurulan Land Rover Limited altında üretilen Series 3’ün yerini aldı. Üçüncü nesil farklı şasi uzunluklarının devamını gördü. Nadir 127 şeklinde daha uzun bir dingil mesafesi ile ticari araç her zamankinden daha çok yönlüydü. Bunun yanı sıra Land Rover Limited, müşterilere sunulan motor yelpazesini daha büyük bir 3.5 litrelik V8 motoru içerecek şekilde genişletti. Bu motor, arazi aracının en çok arzu edilen versiyonlarından bazılarının yolunu açtı. Orta sınıf araç üreten işletmeler, General Motors LS serisi gibi büyük V8’lere sahipken bu arabaları üst sınıf Range Rover kadar lüks olacak şekilde modifiye ederek bir endüstri yarattılar. Jaguar Land Rover, 400 beygir gücü ve 5,6 saniye 0-100 zaman ile ikonik modelin devamı olan Classic Defender Works V8 70th Edition ile bu pazara bile adım attı.

1983’ün yeni bobin yaylı Land Rover’ının piyasaya sürülmesiyle şirket, bu seçenekleri daha halka açık hale getirmeye çalıştı. Bu hareket, dingil mesafesinin inç cinsinden uzunluğunu gösteren 90 ve 110 rozetlerini doğurdu. Böylesine başarılı bir hamle olan Jaguar Land Rover, 2020’de piyasaya sürülen yeni L663 Defender ile bu modelleri korumayı tercih etti.

Gerçek Bir Egzotik

Bir ticari aracın egzotik olarak var olması biraz nadirdir. Bir arabayı egzotik kılmak için yerine getirmesi gereken iki önemli gereksinim vardır. Öncelikle bunun fiyatla ilgisi yoktur. Nadir olmalı ve yabancı bir unsuru olmalıdır. Bu iki faktör, bir otomobilin çekiciliğini yaratır. Ferrari ve Lamborghini, mühendislik dehaları nedeniyle değil, bu markaların nispeten az sayıda otomobil üretmesi ve yabancı bir ülkeden ithal edilmesi nedeniyle egzotiktir. Defender, İngiltere, Kuzey Amerika veya dünyanın diğer ülkelerinde bile eşit derecede nadirdir. Araç, alıcıları için hala yabancı bir ürün ve değerli bir miras olarak karşımıza çıkmaktadır. İngiltere’nin Midlands’ının bir ürünü, İtalya’dan daha az egzotik ama yine de farklıdır.

Bu egzotizm ve Defender’ın romantikleştirilmesinin sonucu, nispeten yüksek bir fiyat etiketine sahip olmasını sağlar. Genel olarak bütün ülkelerde Land Rover Defender’ların fiyatları pahalı ve değerlidir. Nereye giderseniz gidin bu araçlar, bu fiyat etiketlerini hakketmemektedir. Nadir ve İkonik model olması sayesinde çok sevilse de “Bakımsız Land Rover Defender almak” size masraftan ve sorundan başka bir şey vermeyecektir.

Bakımsız Land Rover Defender Alınır mı?

“Eski Model Land Rover Defender Alınır mı?” sorusunun ve “Bakımsız Land Rover Defender Alınır mı?” sorusunun cevabı arasında keskin bir fark var. Bakımsız ne Land Rover Defender alınır ne de diğer araç modelleri alınır. Bakımsız bisiklet bile alınmamalıdır. Eskilerin oldukça fazla söylediği “Bir avuç tedbir, bir poşet ilaçtan daha iyidir.” sözü, ikinci el araç alımındaki en önemli konulardan biridir. Özellikle Land Rover Defender gibi ikonik ve nadir araçların parçaları her yerde bulunmaz. Bulunsa bile oldukça pahalıdır. Bu yüzden almak istediğiniz aracın bakımlı olması, üzerinde ekstralarının olması ve parçalarının tam olmasına dikkat etmelisiniz. Eski bir Land Rover Defender sahibi olmak ile eski normal bir araba sahibi olmanın arasında çok büyük farklar vardır. Sıradan bir 90 model aracın motor bakımını veya değişimini çok cüzi fiyatlara yaptırabilirsiniz. Ancak Land Rover Defender modelinin bakımları ve değişimleri, sıradan araba modellerine göre çok daha pahalı ve sorunludur.

İkinci El Land Rover Defender İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here