Audi Q7 4.2 FSI Quattro 2006 | İnceleme

0
4274
audi q7

Bir Performans Abidesi: Audi Q7

Ülkemizde satışı bulunan Q7, Audi ‘nin lüks SUV sınıfında temsil ediliyor. Audi’nin ilk SUV modeli olma özelliğini taşıyan Q7 Türkiye’ye 3.0 litre V6 TDI 233 HP dizel ve 4.2 litre V8 FSI 350 HP benzinli motor seçenekleriyle ithal ediliyordu. Quattro teknolojisine sahip Q7 her iki motor seçeneği için farklı donanım paketi ve altı kademeli şanzıman sistemiyle satışa sunuluyordu. Araçla birlikte ayrıca konfor, güvenlik ve lüks donanım paketlerini tercih edebilirsiniz.

audi q7 grey

Audi Q7 ‘nin Konforu, İşlevselliği ve Donanımı

  • Yedi koltuklu Q7 geniş iç hacmi sayesinde üçüncü sıradaki yolcular için bile yeterli diz mesafesi sunuyor.
  • Aracın içinde ergonomik bir sorun bulunmuyor.
  • Aracın çift açılı ve ışığa duyarlı dış dikiz aynaları ve geniş tasarlanan ön ve yan camları sayesinde görüş problemi bulunmuyor.
  • Müzik sistemine direksiyon üzerinden kumanda edilebiliyor.
  • Büyük boyutlar park manevrası sırasında geri park kamerası sayesinde sıkıntı yaratmıyor.

q7

Sürüş İzlenimi

Audi’nin lüks SUV sınıfındaki ilk temsilcisi her yönüyle kalite ve prestiji çağrıştırıyor. Aracın gergin yay gibi profili dinamik bir görünüm sağlarken, gösterişli ön tampon ve ızgara Q7’nin agresif bir yüzünü açığa çıkarıyor. İnce far bloğu ve dikiz aynalarındaki LED tipi sinyal lambaları ise prestij duygusunu öne çıkarıyor. Uzunluğu 5 metreden fazla olan aracın iç mekanı da devasa boyutlardan etkilenmiş. Oldukça geniş bir kullanım alanı sunan Q7’nin iç mekanında bagaj saklanmış üçüncü sıra koltuklarda bile yeterli diz mesafesi olduğunu söyleyebiliriz. Audi’nin lüks SUV modelinde hemen her şey konfori çin düşünülmüş. MMI Sistemi’ne sahip Q7’nin derinlik ve yükseklik ayarlı direksiyonundan ön koltuklara kadar birçok sistem elektrikli kumandaya sahip. Araçta telefon hazırlığı, navigasyon, pusula ve süspansiyon ayarı gibi önemli teknolojik özellikler bulunuyor. Ergonomik açıdan bir soruna rastlamadığımız iç mekanda orta konsoldaki bir düğme yardımıyla açılan torpido gözü de övgümüzü kazandı.

Test ettiğimiz modelde kullanılan 4.2 litrelik sekiz silindirli motor 6800 d/d’de 350 HP güç ve 3500 d/d’de 440 Nm tork sağlıyor. Alt devirlerden itibaren gücünü hissettiren motor aracın 2395 kilogramlık ağırlığına rağmen gösterdiği ivmelenme ve seri kullanım sayesinde bir SUV kullandığınızı unutturuyor. Yüksek hızlarda bile diğer SUV modellerinden farklı olarak yana doğru bir yığılma hissetmediğimiz araç her yol şartı ve süratte güven verdi. Yaptığımız testlerde0’dan 100 km/s hıza 7.4 saniyede ulaşırken, son hızı 244 km/s olarak ölçtük. Sakin kullanımda 100 km’de ortalama 13.6 litre yakıt tüketen Audi Q7 4.2 FSI’da bu oran agresif kullanımda artış gösterebiliyor. 120 litrelik deposuyla 882 km’lik menzil sunan araç 100 km/s hızla giderken yapılan panik frende 39 metrede durmayı başardı.

2006 q7 iç tasarım

Audi Q7 ve Güvenlik

Quattro sistemine sahip Q7’de standart donanımda altı adet hava yastığı bulunurken, güvenlik paketinde side assist sistemi, arka yan hava yastıkları bulunuyor. Değişken hava süspansiyonu sayesinde yol ve yük özelliklerine göre aracın yüksekliği ayarlanabiliyor. Darbe emici tamponlar ve çelik koruma barları ile üç noktadan gergili emniyet kemerleri güvenliğe artıran etkenler arasında.

Standart Donanım

Spor ön koltuklu alcantara/nappa deri döşemeli dizayn paketi, Isofix çocuk koltuğu hazırlığı, navigasyon sistem, alüminyum döküm jant, blutooth sistemli cep telefonu hazırlığı, xenon plus ve far yıkama dahil uyarlanabilir far sistemi, elektrikli ayarlanabilir ön koltuklar, sürücü koltuğu hafıza fonksiyonu, 3 kollu, çok fonksiyonlu ve tiptronik kumandalı spor deri direksiyon simidi, elektrikli direksiyon ayarı, otomatik kumandalı bagaj bölmesi kapağı, akıllı anahtar, arkada karartılmış camlar, arka yan hava yastıkları, 3. koltuk sırası, çift katlı güneşlik, lastik basıncı kontrol sistemi, önde ve arkada optik park yardım sistemi, arka taraf için kameralı görüntü, side assist, Bose ses sistemi, 4 bölgeli klima, elektrikli katlanır, ısıtmalı ve hafızalı dış aynalar, uyarlanabilir havalı süspansiyon, ön koltuk ısıtması, alarm, MMI, otomatik kararan iç ayna, ön ve arka park sensörleri, CD changer, cruise control, sürücü bilgilendirme sistemi.

Genel Değerlendirme

İşçilik 9 Başarılı
Görüş 9 Sorunsuz
Performans 9 Etkileyici
Tüketim 8 Makul
Konfor 10 Mükemmel
Frenler 9 Başarılı
Yalıtım 9 Sorunsuz
Donanım 10 Eksiği yok

Sonuç  

Audi’nin bu ilk SUV denemesi tahminlerin Alman üreticinin geleneksel kalite ve performans özelliklerine fazlasıyla sahip. Araziden çok asfalt performansıyla rakiplerine parmak ısırtan Q7 konfor, prestij ve maceradan vazgeçemeyenler için ideal.

Yazar: Önder Can ÖZER

İkinci el Audi Q7 ilanları

Audi Q8 ‘e Plug-in Hybrid Seçeneği Eklendi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here