Evcil Hayvanınızla Güvenli Araba Yolculuğunun İpuçları

1
2336
evcil-hayvanınızla-araba-yolculuğu
evcil-hayvanınızla-araba-yolculuğu

Evcil hayvanınızla er ya da geç seyahat etmek zorunda kalmanız için doğacak iyi bir şans vardır. Ancak evcil hayvanınızla birlikte seyahat biraz zordur. İnsanlar kemerle korumaya alınırken, evcil hayvanlara bunu yapamazsınız. Bu, tehlikeli bir durum ortaya çıktığında hayvanları güvende tutmaya özen göstermeniz gerektiği anlamına gelir. İşte aracınızdaki herkesin (insan veya hayvan) güvende ve emniyetli olmasını sağlamak için yapabilecekleriniz.

Evcil Hayvanınızla Güvenli Yolculuk Tavsiyeleri

evcil-hayvanınızla-seyahat
evcil-hayvanınızla-seyahat
  • Seyahat İçin Doğru Aracı Seçin

    arabam-com
    arabam-com

Bir araç almak için arabam.com’da ve evcil hayvan sahibiyseniz, evcil hayvanınızın güvenliğini düşünmeli ve onun güvenliğini satın alma kararınızın bir parçası haline getirmelisiniz. Kedi veya tavşan gibi daha küçük bir hayvanınız varsa, arabanın boyutu, markası veya modeli o kadar da önemli olmayabilir. Ancak size düzenli olarak eşlik eden bir köpeğiniz varsa, bazı arabalar diğerlerinden daha iyidir.

Yeterli alan ve güvenlik derecelendirmeleri gibi hususları aklınızda bulundurun. Köpekler, özellikle daha büyük köpekler, rahat tutmak için bol miktarda alana ihtiyaç duyacaktır ve bu bir SUV, minivan veya pick-up anlamına gelir. Bazı köpekler arka koltuğa sığabilirken, daha büyük köpekler, aracın arkasında bulunan genişletilmiş alana ihtiyaç duyabilir.

  • Bir Sepet veya Taşıyıcı Seçin

evcil-hayvan-sepet
evcil-hayvan-sepet

Bir evcil hayvanla seyahat etmek için, evcil hayvanınızı aracınızın içinde uygun şekilde tutabilecek bir sandık, taşıyıcı veya başka bir koruma sistemine ihtiyacınız olacak.

Birçok evcil hayvan sahibi, evcil hayvanlarının ön veya arka koltukta serbestçe gezmesine izin verir. Ancak bu tehlikeli olabilir. Sakin bir evcil hayvan bile hareket halindeki bir araçta paniğe kapılabilir. Eğer araba kullanıyorsanız, yardım edemeyebilirsiniz. Bazı hayvanlar istemeden sahiplerine zarar verebilir, görünürlüğe müdahale edebilir ve hatta pedalların altına girerek araç kullanma yeteneğinden ödün verebilir.

Saatte 55 km/s hızla hareket eden bir arabadaki 60 kiloluk bir köpek, bir araba kazasında 2.700 kiloluk bir mermiye dönüşebilir ve tehlikeli ve potansiyel olarak ölümcül bir tehlike yaratabilir. Bazı eyaletlerde bir evcil hayvanın nasıl ve nerede taşınabileceğine dair kanunlar bile vardır, bu nedenle yerel mevzuatı kontrol ettiğinizden emin olun.

  • Evcil Hayvanınızla Kaza Durumunda

Yoldayken kaza her zaman en kötü senaryodur. Ve evcil hayvanlarınız arabadayken kazalar olabilir. Evcil hayvanınızla bir kaza geçirirseniz, sakin kalmak için elinizden geleni yapın. Evcil hayvanların kısıtlanmasını sağlamadan herhangi bir kapıyı veya pencereyi açmayın.

Acil servislerle konuştuğunuzda, yanınızda yardıma ihtiyaç duyabilecek bir köpeğiniz, kediniz veya başka bir hayvanınız olduğundan emin olun. Evcil hayvanınızın sağlığı için herhangi bir risk varsa, acil müdahale ekiplerinden, bölgedeki hayvan acil bakım tesisleri hakkında kapsamlı bir kontrol sağlayabilecek tavsiyeler isteyin.

  • Hazırlıklı Olun!

Evcil hayvanınızla seyahat ederken, sorunların görülme sıklığı evde olacağından çok daha yüksektir. Bu nedenle, ortaya çıkabilecek sorunlara hazırlıklı olmak isteyeceksiniz. Ayrılmadan önce, ihtiyacınız olan tüm ekipmanı hazırlayın:

  1. Bir evcil hayvan kimlik tasması
  2. Bir koşum takımı ve tasma (düzgün bir şekilde bağlanmadan evcil hayvanınızın aracın dışına çıkmasına izin vermeyin)
  3. Gezinizin tamamı için bir yiyecek kaynağı
  4. Temiz, soğuk suya erişim
  5. Çekimlerin dokümantasyonu dahil olmak üzere hayvan tıbbi kayıtları
  6. Pislikleri temizlemek için plastik torbalar ve kağıt havlular
  7. Bir kedi ile seyahat ediyorsanız, çöp ve çöp kutusu
  8. Evcil hayvanınızın rahatı için havlu ve battaniyeler
  • Evcil Hayvanınızla Seyahat İpuçları

Bir arkadaş veya aile üyesi size açlık, rahatsızlık veya diğer sorunları ifade edebilir. Ama hayvanınız muhtemelen yapamaz. Konforu en üst düzeye çıkarmak ve sağlık sorunlarından kaçınmak için aşağıdaki önerileri aklınızda bulundurun:

  1. Pencereleri her zaman kapalı tutun. Evcil hayvanınızın başını veya vücudunu aracın dışına koymasına izin vermeyin.
  2. Birkaç saatte bir yemek, su veya banyo molaları için durun.
  3. Arabada uzun süre önce ve sonra bol bol oyun ve egzersiz yaptığınızdan emin olun.
  4. Her uzun yolculuktan önce veterinerinizi ziyaret edin. Gerekirse, endişeli evcil hayvanları sakinleştirebilecek ilaçlar yazabilirler.

Hayvanınız ailenizin bir parçasıysa, güvenli bir seyahat planlamak için zaman ayırın. Bu ipuçlarıyla, tüylü arkadaşlarınızın yolun her kilometresinde korunmasını sağlamak mümkündür.

2.El Araba İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here