Fabrika Çıkışı LPG’li Dacia: Dacia ECO G Serisi

0
22033
LPG'li Dacia

Fabrika çıkışı LPG’li Dacia yani Dacia ECO G Serisi bu aralar çok konuşuluyor. Fabrikada’dan LPG’li Dacia olması; garanti, güvence, ekonomi, ikinci elde satış kolaylığı demek. Fabrikadan LPG’li Dacia motorları hakkında araştırma yapanlar için yazdık: Fabrika Çıkışı LPG’li Dacia: Dacia ECO G Serisi

Fabrika Çıkışı LPG’li Araçlar başlıklı listeye de bakın!

Fabrika Çıkışı LPG’li Dacia: Dacia ECO G Serisi

Dacia ECO G SerisiRenault Grubu bünyesindeki Dacia markası, tüm dünyada epeyce ilgi görüyor. Ekonomik sürüş, erişilebilir fiyat etiketi ve geniş yaşam alanı ile Duster modelleri, özellikle orta sınıfın tercihleri arasında. Ülkemizde de ilk yıllarda Duster’a biraz mesafeli yaklaşılmış olsa da son makyaj operasyonundan sonra işler epeyce değişti. Son beş yıldır, Türkiye’de en çok satan SUV ve en çok satan binek araç listelerinin ilk sıralarında Dacia markasını görüyoruz.

Dacia Görsellerine Bakalım…

Dacia Marka Araçların Arıza Gösterge İşaretleri başlıklı yazımıza da bakın!

Dacia’ya kazandıran marka politikasını; uygun fiyatlı etiket, geniş yaşam alanı, ekonomik sürüş beklentisine yanıt vermek şeklinde özetleyebiliriz. Markanın bir diğer silahı da geniş motor seçeneği sunabilmesi. Dizel Dacia, benzinli Dacia ve fabrikadan LPG çıkışlı Dacia gibi seçeneklerin olması da kullanıcıyı çekiyor.

İkinci el Dacia fiyat listesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Fabrika’dan LPG’li Dacia Motorlar

1966’da Romanya’da kurulan Dacia fabrikası, özellikle son on yıldır dünya genelinde ciddi bir popülarite yakaladı.Farklı motor seçenekleri ile de popülaritesi artıyor. Yeni 1.3 litre turbo benzinli ve revize edilen 1.5 litre dizelden sonra marka fabrika çıkışı LPG’li Dacia motorları da sunuluyor. 4×4 seçeneği olan Dacia Duster’ın LPG versiyonu özellikle ülkemizde ilgi görüyor. Sıfır km Dacia Duster fiyatları içinde de LPG seçenek yine dikkat çekiyor.

Dacia ECO G Serisi

Markanın yaptığı açıklamaya göre Dacia ECO G Serisindeki “ECO” kelimesi, “ekonomik” ve “ekolojik” sözcüklerinden geliyor. Gerçekten de bu seri ile hem daha ekonomik sürüş hem de daha çevreci araç kullanımı hedeflenmiş ve başarılmış. LPG’li Dacia almak isteyenlere yönelik olan seri, yakıt olarak LPG tüketiyor. Dacia Eco G serisinin motorları, LPG’ye uygun şekilde fabrika çıkışlı olarak üretilmiş. Bu sayede uzun ömürlüdürler.

LPG’li Dacia yani Dacia Eco G Serisi Hakkında Notlar

  • Öncelikle benzinli ve dizel motorlara göre daha çevreciler
  • Fabrika çıkışı LPG’li olarak üretilmişler
  • LPG’li Dacia yakıt tüketim miktarı benzinli Dacia’ya göre 100 km’de 10-15 TL fark ediyor.
  • LPG’li Dacia araçların bakım periodları benzinli ve dizel olanlarla aynı.
  • LPG’li Dacia’nın yakıt tankı, benzinli ve dizel yakıt tankına göre 6 kat daha kalın ve yüksek dayanıklılığı olan çelik malzemeden üretilmiş.
  • Fabrika çıkışlı LPG’li Dacia’larda tüp tankı stepne girişine yerleşik olduğundan bagaj hacminde daralma yok.
  • LandRenzo LPG kiti kullanılmış.
  • Dacia Eco G Serisinin LPG sistemi, tamamen Renault Mais güvencesi altında. Yani garantili LPG sunuyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here