TOGG’un Batarya Ortağı Çin’den Ödül Aldı

0
1605
togg'un batarya ortağı Çin'den ödül aldı

TOGG‘un batarya ortağı Farasis Çin’den kritik bir ödül almayı başardı. Yeni teknolojisiyle başarıya ulaşan marka, 15 dakikada şarj olan bir batarya geliştirdi. Yerli otomobil TOGG ile batarya için işbirliği içerisinde olan Farasis Çin Otomotiv Tedarik Zinciri Zirvesi’ne damga vurdu. Geliştirdiği 800VTC (Turbo Şarj) batarya teknolojisi, Lingxuan Ödüllerinde “İleriye Dönük Güç Aktarma Organları Mükemmellik Ödülü” ile taçlandırıldı.

Farasis’in Turbo Şarj Bataryası ile 15 Dakikada Şarj Mümkün

togg'un batarya ortağı Çin'den ödül aldı

 

Farasis, yerli otomobile batarya anlamına en çok katkı sağlayan markalardan biri. Üretici şimdi ise Çin’de yeni bir ödül almaya hak kazandı. Şirket Lingxuan Ödülleri kapsamında “İleriye Dönük Güç Aktarma Organları Mükemmellik Ödülü” ile enerji iddiasını bir kez daha göstermiş oldu. Zaten aynı ödülü 2020 yılında da elde etmişti. Çin Otomotiv Tedarik Zinciri Zirvesi’nde ödül kazan 800VTC (Turbo Şarj) teknolojisi gerçekten oldukça yenilikçi. Öyleki Çin’de 800 volt sistem voltajına sahip ilk yerli batarya olma özelliğine de sahip. Bu yenilikçi teknolojinin piyasayla da kısa sürede tanışması beklentiler arasında. Bunun için yakın zamanda seri üretimi başlayacak.  Yeni teknoloji ile yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj sadece 15 dakikada mümkün. Böylece normal bataryalardan yüzde 5 daha fazla menzil sağlamış oluyor. Ayrıca 0’dan 100 km/s hıza yalnızca 3 saniyede ulaşacak enerjiyi sağlama kapasitesine sahip.

TOGG’un Batarya Ortağı Yeniliklerin Peşinde

togg'un batarya ortağı Çin'den ödül aldı

TOGG ve Farasis ilk olarak 2021’de ortaklığa adım attılar. Ayrıca eş bir şirket de kurarak yeni nesil pil üretimi gerçekleştirdiler. Siro Energy adlı şirket Ağustos ayında ilk bataryasını üretmeyi başardı. Şu anda ise testlerini tamamlamış durumda. Bu yeni şirket sadece TOGG için üretimde bulunmakla kalmayacak. Ayrıca tüm Avrupa pazarına otomobil ve tüketici elektroniğine hizmet verecek.

Yerli Otomobil TOGG Trafiğe Ne Zaman Çıkacak?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here