2024 Volvo EX90 Şimdiye Kadarki En Güvenli Otomobil Olacak

0
2886
2024 Volvo EX90, önden görünüm

2024 Volvo EX90 şimdiye kadarki en güvenli otomobil olacak. Bu zamana kadar sağlam araçları ile dünyaya nam salmış olan Volvo artık daha iddialı. Şu andaki XC90 serisinin yerini alması için elektrikli bir SUV model üretiyor. Firmanın açıklaması bu yeni nesil aracın gelmiş geçmiş en güvenli otomobil olacağı yönünde.

Otomotiv sektörü elektrikli araçlara hızlı bir geçiş aşaması yaşıyor. Bu anlamda pazarda tüm markalar yerini sağlama almak için çeşitli adımlar atıyorlar. Volvo da yeni elektrikli SUV modeli ile oldukça güçlü bir geçiş yapmayı hedefliyor. XC90 modelinin yerini alacak olan elektrikli SUV şu an için tasarım süreci devam ediyor. Ancak zaten marka tasarımdan çok güvenlik ile ilgileniyor. Yeni nesil güvenlik önlemleri ile ilklere imza atmak istiyor.

2024 Volvo EX90 Şimdiye Kadarki En Sağlam Model

2024 Volvo EX90, yandan görünüm

Volvo CEO’su Jim Rowan yeni model hakkında açıklama yaptı. Açıklamasında XC90’ın halefinin EX90 olacağını söyledi. Ayrıca aracın bugüne kadar marka tarafından üretilmiş en sağlam model olacağını da söyledi. Modelle ilgili ayrıntıların ise 9 Kasım’da açıklanacağını ifade etti. Yeni 2024 EX90, üst düzey teknoloji ile üretiliyor. Bu anlamda en güçlü elektrikli güç ünitesine, kameralara ve radarlara sahip. Ayrıca LiDAR’dan oluşan üst düzey sensör sistemi ve sofistike yazılımı ile de güven vaat ediyor. Böylece sürücü destek sistemleri ile fark yaratıyor ve en güvenli araç olmayı başarıyor. 

Yeni Model Sürücü Anlama Teknolojisine Sahip

Yeni 2024 Volvo EX90 yeni nesil güvenlik teknolojilerine sahip. Üretici modelin piyasadaki en gelişmiş sensör setlerinden birine sahip olacağını açıkladı. İsveçli marka sekiz kamera, beş radar, on altı ultrasonik sensör ve bir de LiDAR ile bu güvenlik ağını kuruyor. Aracın üst kısmında LiDAR mevcut. Bu sayede ışık koşullarından bağımsız olarak 250 m mesafeye kadar yayaları tespit etmek mümkün. Böylece Volvo, ciddi kazaları %20, genel kazaları da %9 oranında azaltacak. Yeni model ayrıca “sürücü anlama” teknolojisi ile her türlü durumda güvenli yolculuk vaat ediyor. Aracın içerisinde iki kamera ve direksiyonda sensörler yer alıyor. Böylece sürücünün dikkati dağılırsa ya da uyursa hemen uyarı verecek. Uyarıların şiddeti sürücü tepki verene kadar artış gösterecek. Eğer sürücü tepki vermezse araç kendisini sağa çekecek ve güvenlik ışıklarını yakacak.

Sıfır KM Volvo Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here