Google Maps nedir diye düşünürsek, özellikle araç sürücüleri için günlük yaşamın vazgeçilmezi haline gelmiş bir uygulamadır diyebiliriz. Modern dünyada seyahat etmenin ve yeni yerler keşfetmenin vazgeçilmez bir yardımcısıdır.

Şehrin karmaşıklığında, daha önce bilmediğiniz yollara girdiğinizde ya da trafiksiz kısa yol kestirmeleri aradığınızda Maps hemen yardımınıza koşuyor. Harita, yol tarifleri, trafik durumu ve daha fazlasını bir araya getiren uygulama, kullanıcılarına büyük kolaylıklar sunuyor.

Yolculuklarınızı daha kolay ve keyifli hale getiren Google haritalar, özellikleri sayesinde seyahat planlarınızı daha iyi yönetmenize yardımcı olur. Haritalar, günlük yaşamda seyahat ederken, yeni yerler keşfederken ve yönlendirme ihtiyacı duyduğunuz birçok durumda oldukça faydalıdır. Aynı zamanda gelişen teknolojiyle birlikte Google Maps’in özelliklerinin daha da gelişeceğini ve kullanıcılara daha fazla olanak sunacağını da söyleyebiliriz. Google Maps nasıl kullanılır diye düşünenleri, yazımızın devamına bekliyoruz.

Google Maps Nasıl Kullanılır?

google-maps-nasil-kullanilir

Google Maps ile haritalar, yol tarifleri ve trafik durumu gibi bilgilere erişebilirsiniz. Araba ile yol tarifi almak için Google Maps’i kullanmak oldukça kolaydır ve zaman tasarrufu sağlar. Peki, Google Maps nasıl kullanılır? Adım Adım açıklıyoruz.

  • Eğer mobil cihazınızda kullanacaksanız, Google Play Store (Android) veya App Store (iOS) üzerinden Google Maps uygulamasını indirin ve kurun.
  • Eğer masaüstü bilgisayarınızda kullanacaksanız, web tarayıcınızdan “maps.google.com” adresine gidin.
  • Uygulamayı ilk kez açtığınızda, konum paylaşımı için izin isteyen bir bildirim göreceksiniz. Konum paylaşımını onayladığınızda, size daha iyi hizmet sunmak için konumunuzu kullanacaktır.
  • Arama çubuğuna gitmek istediğiniz hedefin adresini veya ismini yazın. Bir restoranın adını veya farklı bir şehirde bir otel ismini girebilirsiniz.
  • Şehir, sokak adı, işletme adı veya koordinatlar gibi bilgileri de girebilirsiniz.
  • Maps ile hem yaya, hem araç, hem de toplu taşıma seçeneklerini görebilirsiniz.
  • Gitmek istediğiniz yeri seçtiğinizde, alt kısımda “Yol Tarifi” düğmesine tıklayarak navigasyonu başlatabilirsiniz.
  • Uygulama size yol üzerinde adım adım bilgiler sağlayacak ve yol boyunca sizi yönlendirecektir.
  • Navigasyon başladığında uygulama size yol üzerinde adım adım bilgiler sağlayacak ve yol boyunca sizi yönlendirecektir.
  • Sürüş esnasında sesli yönlendirmeler ve harita üzerindeki görsel işaretlerden de faydalanabilirsiniz.
  • Yolculuk sırasında trafik durumunu da takip edebilirsiniz. Ayrıca trafik sıkışıklığına bağlı olarak alternatif rota önerileri de alabilirsiniz.
  • Harita üzerinde varış noktasına yaklaştığınızda ve hedefe ulaştığınızda size bilgi verilecektir.
  • Varmak istediğiniz hedefe ulaştığınızda, navigasyon otomatik olarak sonlanır. Ayrıca, “Navigasyonu Kapat” veya benzer bir düğme ile de navigasyonu sonlandırabilirsiniz.

Google Maps’in yol tarifi özellikleri ileri teknoloji ile sürekli olarak güncellenir ve geliştirilebilir. Bu nedenle uygulamayı kullanmadan önce güncel sürümünü kontrol etmek fayda sağlayacaktır. Güncel bilgiler ile hedefinize daha sorunsuz şekilde ulaşabilirsiniz.

Haritalarda Yer Ekleme Nasıl Yapılır?

Harita üzerinde yer eklemek, yeni işletmeler ve mevcut ev adresleri için son derece kullanışlı bir özellik halini almıştır.

Akıllı telefonunuzda Google Maps uygulamasını açın.

Google Maps yer ekleme istiyorsanız, haritada üzerinde eklemek istediğiniz konumu bulun ve işaretleyin. İşletme adresi eklemek istiyorsanız, işletme adını veya adresini arama çubuğuna yazarak da bulabilirsiniz.

Eklemek istediğiniz adresi haritada bulduktan sonra, işaretlenen yeri onaylayın.

Daha sonra kaydet diyerek Google Haritalarda yer ekleme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

haritalar-yer-ekleme

Trafik Durumu ve Alternatif Rotalar

Harita üzerindeki trafik durumunu görmek için harita ekranını büyüterek inceleyebilir ve trafik yoğunluğu olan bölgelerden kaçınmak için alternatif rota seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Harita üzerinde gezinirken, yakındaki restoranlar, oteller, benzin istasyonları, havaalanları gibi yerleri görebilirsiniz. Bu yerler hakkında daha fazla bilgi almak için üzerine tıklayabilirsiniz. Harita görünümünü değiştirmek için sağ üst köşede bulunan katman düğmesini kullanabilirsiniz. Buradan uydu görüntüleri ve sokak görünümlerini görüntüleyebilirsiniz. İş ve ev adreslerinizi veya daha önce gittiğiniz ve daha sonra tekrar ziyaret etmek istediğiniz yerleri harita üzerinde işaretlemek için “Yer İşaretleri” oluşturabilirsiniz.

Google Maps ile Neler Yapabilirsiniz?

  • Belirlediğiniz hedef rotanız için, araç, toplu taşıma, yaya, bisiklet ve uçak için ayrı ayrı yol rotalarını görebilir ve ulaşım için istediğiniz seçeneği işaretleyebilirsiniz.
  • Gitmek istediğiniz rotada hedeflediğiniz kilometre ve süre hesaplamanızı yapabilirsiniz.
  • Motor tipinize göre size en uygun yol haritasını tercih edebilirsiniz.
  • Yola çıkmak veya varmak istediğiniz saati seçebilir ve hatırlatma ekleyebilirsiniz.
  • Ekranı takip edemediğiniz noktalarda, sesli navigasyon özelliği ile hedefinize yoldan şaşmadan yönlendirme almaya devam edebilirsiniz.
  • Trafik yoğunluğuna bağlı olarak sunduğu alternatif rotalarını görebilirsiniz. Böylelikle hedefe en hızlı ve en kısa yolları keşfedebilirsiniz.
  • Yoğun trafik olan yolları ve sıkışık olan rotaları farklı renk özellikleri ile kolayca anlayabilirsiniz.
  • Gitmek istediğiniz rotaya yürüyerek veya toplu taşıma araçlarını ile daha kolay gidebilmeniz için sunduğu farklı seçeneklerden faydalanabilirsiniz.
  • Hedefe giderken yolda alternatif olarak kullanabileceğiniz metro, otobüs, tren gibi toplu taşıma seçeneklerini görebilirsiniz. Hatta belirli fiyatlara sahip olan toplu taşıma rotalarının bilet fiyatlarına ulaşabilirsiniz.
  • Sokak görünümlerini, uydu görüntüleri ile görebilirsiniz.
  • Street View özelliği sayesinde harita üzerindeki sokakları sanal olarak 360 derece gezebilirsiniz.
  • Restoran, hastane, otel, okul, benzin istasyonları gibi her an ihtiyacınız olabilecek kuruluşları harita üzerinden bulabilirsiniz.
  • Gitmek istediğiniz yer için kullanıcı yorumlarını ve işletme bilgilerini görüntüleyebilirsiniz.
  • İlgi alanlarınıza göre kayıtlı adres listeleri oluşturabilir ve favori yerlerinizi işaretleyebilirsiniz.
  • Araba ile yol tarifini bitirdiğiniz noktada, park noktası seçtiğiniz alanda daha sonra arabayı nereye park ettiğinizi görüntüleyebilirsiniz.
  • Haritadan bölge seçerek hava durumu tahminlerini görebilirsiniz.
  • İnternete bağlıyken çevrimdışı haritaları indirerek, internet bağlantınız olmadığında Maps’i çevrimdışı olarak da kullanabilirsiniz.

Google Maps, bu teknolojik özellikleri sayesinde kullanıcıların seyahatlerini planlamalarını, yeni yerler keşfetmelerini ve günlük yaşamlarını daha kolay hale getirmelerini sağlıyor.

Google Street View Nedir? Nasıl Kullanılır?

Sokakların 360 derece görünümünü olan Google Maps Street View, kullanıcılara harita üzerindeki sokakları sanal olarak gezebilme imkanı sunuyor. Bu özellik sayesinde gerçek fotoğraflarla çekilmiş sokak manzaralarını görüntüleyebilir ve sokaklarda 3 boyutlu olarak gezebilirsiniz.

Google street view nedir

Street View, kullanıcılara mekanları daha önce ziyaret etmeden gezme imkanı sunar ve keşfedilmemiş bölgeleri inceleme şansı tanır. Böylelikle yeni bir yerde nelerin olduğunu anlamak ve yolculuk öncesi hazırlık yapmak için hem zaman hem de tecrübe olanağı sağlar. Özelliğin etkin olduğu birçok ülke ve şehirde, cadde, sokak, ev ve iş yerlerine kadar birçok yapı Street View ile görüntülenebilir.

Önceden bir gezi planlaması yapacaksanız, Street View ile turistik mekanların dışarıdan görünümlerini inceleyerek, gezi rotalarınızı önceden planlayabilirsiniz. Bu sayede bir müze, kolezyum veya parkı ziyaret etmeden önce nasıl göründüğünü görebilir ve planlarınızı buna göre oluşturabilirsiniz. Bilmediğiniz bir adreste, gitmeyi düşündüğünüz restoranın veya iş yerinin dış görünümünü görmek, size hem yol olanakları bakımından hem de aracınız ile gidecekseniz park yerlerini keşfetmek gibi avantajlar sunabilir. Street View, Google Maps uygulamasının etkin olan belirli bölgelerinde kullanılabilir. Harita üzerinde sokak görünümüne erişmek için bir yeri işaretlediğinizde,, sokak görünümüne geçiş yapabilirsiniz. Sokaklarda gezinmek için 360 derece dönebileceğiniz, ileri geri sokakta yürür gibi ilerleyebileceğiniz ve zoom yapabileceğiniz hareketleri kullanabilirsiniz.

Çevre Dostu Rota Bulma Özelliği

Google Maps’in yakıt odaklı yolları bulma yeteneği, kullanıcılara yakıt tasarrufu yapmalarını sağlamak için trafik durumu ve hız limitleri gibi verileri gösterir. Bu sayede daha ekonomik ve çevre dostu bir yolculuk yaşanabilir.

Google Haritalar, gerçek zamanlı trafik bilgilerini kullanarak trafik sıkışıklığını analiz eder. Böylelikle bölgede bir trafik yoğunluğu varsa, alternatif rotalar önererek daha hızlı ve yakıt tasarruflu yolları seçmenize yardımcı olur. Google’ın verdiği bilgiye göre en hızlı rota aynı zamanda yakıt ekonomisi en yüksek olan rota oluyor. Gerçek zamanlı trafik bilgilerini kullanma özelliği sayesinde seçilen yol haritası dışında, kullanıcının rotasında ücretli ve ücretsiz yolların olup olmadığını tespit eder. Eğer ücretli yollar varsa, kullanıcıya ücretsiz yol alternatifleri sunar. Harita üzerindeki alternatif ücretsiz yolların uzunluğunu ve tahmini sürelerini hesaplar ve böylelikle daha kısa ve daha hızlı ücretsiz yolları önererek kullanıcılara zaman kazandırır.

google-haritalar

Google Maps, hedefinize en hızlı ve etkili şekilde nasıl ulaşabileceğinizi gösteren yol tarifleri ve navigasyon hizmeti gibi pek çok ileri teknoloji özellik sunar. Ancak, kişisel gizliliğinizi korumak için gizlilik ayarlarını gözden geçirmeniz ve kullanım sırasında güvenliğinizi ön planda tutmanız gerektiğini unutmamanızı tavsiye ederiz.

En İyi Navigasyon Uygulamaları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here