MINI Cooper Aileler İçin Uygun mu ?

0
1988
Mini Cooper

Sevimli, bir MINI  Cooper’ı tartışırken kaçınılmaz bir soru olan; MINI Cooper Aileler İçin Uygun mu ? . Üç kapılı  versiyonun aileniz için uygun olup olmadığını merak ediyorsanız, sizin için faydaları bir yazı ile karşınızdayız.

Boyut

Beş kapılı Cooper  iki arka kapı kazanımına ek olarak, bu hatchback, dingil mesafesi üzerinde 72 mm’lik bir uzatma, 161 mm ekstra uzunluk ve tavan yüksekliği, üç kapılı versiyonuna göre 11 mm yükseltildi. Ancak bu uzantılara rağmen MINI Cooper’ın  bir aile arabası olduğunu düşüncesine aldanmayın. MINI Cooper Aileler İçin Uygun mu ?

mini cooper boyutlarıNormal boydaki yetişkinler yine de arkaya sıkışmak zorunda kalabilir.Ayrıca uzun boylu kişi sığabilecek olsa da, şüphesiz rahat oturamayaca ve dizlerini ön koltuğa sıkıştıracaktır. Üç kapılı Cooper’daki herhangi bir arka yolcu, arkada rahatsız hissedecek, ancak en azından beş kapılı Cooper’da nefes alma alanı olacak.

 

aile arabası mini cooper

 

Yükseltici koltukların takılması

Çocukları arka koltuğa oturtacaksanız, beş kapılıya sığmakta sorun yaşamazlar. Beş kapılı varyant, arka koltuktaki yolculara kolay giriş yapma imkanı sağlar. Ve iki kapılı bir arabanın sahipleri tam olarak ne demek istediğimi anlayacağından, arkaya bir bebek/çocuk koltuğunu belinizi incitmeden  yerleştirebilirsiniz. Üç kapılı dört koltuğa sahip olmasına rağmen, arka koltuklar küçük ve erişilmesi zor. Üç kapılı araçta ebeveynler, yükseltici koltuklardaki çocuklarının; sürücü koltuğu rahat bir konumdayken bacak mesafesinin olmadığını bilmektedirler.

 

MINI Cooper iç mekan

 

Önyükleme alanı

Beş kapılı Cooper, bagaj kapasitesi olarak üç kapılı Cooper’a göre; 67 litre daha fazlasını sunuyor ve toplam 278 litre kapasiteye sahip. Yine de bir aile gezisi için bagaj için yeterli değil. Ancak bir alışveriş gezisi ve günlük kullanım için iyi olacaktır.

Dört kişilik bir aile, haftalık bir süpermarket gezisinde bir çocuğun çocuk arabasını; ve başka bir çocuğun scooterını bagaja kolayca sığdırdığını; ancak eve döndüklerinde alışverişin bir kısmının arka ayak boşluğuna oturmak zorunda kaldığını bildirmektedir. Şimdi, birçok ailenin yaptığı gibi ;aylık bir market alışverişi yapacağınızı hayal edin, tüm yiyeceklerinizin arabaya sığacağını düşünüyor musunuz?

MINI Cooper Bagaj

 

Karar

MINI Cooper iyi bir şekilde bir araya getirilmiştir ve sürüşü eğlencelidir; ancak ‘mini’ bir yaşam tarzına sahiptir. Beş kapılı ekstra iki kapıya ve bagaj alanına rağmen, hala bir aile taşıma aracı değil; ve  Cooper, tek bir kişi veya genç bir çift için daha uygun. MINI ailesinden hâlâ bir araç alma peşindeyseniz, MINI Countryman’e bir göz atmanızı öneririm.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here