Marvel Fimlerinde Kullanılan Araba Modelleri… Marvel Sinematik Evreni kısaca veya MCU, tüm birbirleri ile bağlantılı Marvel çizgi roman dayalı film ve çizgi roman karakterlerinin dizisidir. Son 13 yıldır çizgi roman ve film hayranlarına eğlenmeleri ve kendilerini kaptırmaları için uçsuz bucaksız bir dünya sunmaktadır. Çizgi roman hayranları, sinema evreninin şu anda “Dördüncü Aşamada” olduğunu ve önümüzdeki birkaç yıl boyunca kontrolü ele alacağını zaten biliyorlar. Her filmde ya yeni bir kahramanla, kötü adamla ya da gelecekte önemli bir rol oynayacak ilginç bir karakterle tanışıyoruz. Ancak araba tutkunları da filmlerde yeni ve havalı birçok farklı araba modelini görmektedir. İster milyarder Iron Man’in kişisel koleksiyonundaki arabalardan biri, isterse SHIELD Nick Fury’nin seçtiği zırhlı aracı olsun bu filmlerde zaman zaman görülen her türden harika araba modeli karşımıza çıkıyor. “Marvel Fimlerinde Kullanılan Araba Modelleri” adlı içeriğimizde Marvel Sinematik Evreni (MCU) tarafından çekilen filmlerde kullanılan birbirinden özel ve güzel araba modellerini göstereceğiz.

2019 Hyundai Veloster (Karınca Adam ve Eşek Arısı)Marvel Fimlerinde Kullanılan Araba Modelleri

Ant-Man And The Wasp (Karınca Adam ve Eşek Arısı), oldukça efsane filmlerden biridir. MCU’da Dr. Hank Pym, bir karınca boyutuna küçülmesine ve yol boyunca gücünü artırmasına izin veren özel bir takım giyen bir kahraman olan ilk Karınca Adam olarak bilinir. Buluşu, örneğin bir araç gibi başka şeyleri de küçültmelerine izin verir. 2019 Hyundai Veloster, Hank’in Hotwheels arabası boyutuna küçülttüğü ve acil durumlar için sakladığı otomobil koleksiyonundan biriydi. Özel egzoz, kaput, Goodyear Eagle lastikleri ve alevli bir Mor vinil ile modifiye edilmiş Veloster’ı ilk gördüğümüz zaman insanların bu hothatchback’i hatırlayacağını biliyorduk.

1932 Ford Model B – Flathead Roadster (Iron Man)Marvel Fimlerinde Kullanılan Araba Modelleri

Bu araba muhtemelen tüm MCU’da yer alan en eskilerden biri ve aynı zamanda en kötü görünenlerden biridir. Hem Iron Man 1 hem de 2’de Tony Stark’ın garajında ​​görülmektedir. Tony Stark dahi bir mühendis ve oldukça yetenekli bir tamircidir. Ford Model B, etkileyici araba koleksiyonunun bir parçasıdır. Ayrıca bu klasik araç, Alevli vinil ve otantik bir Hot Rod görünümü ile tamamlanan, aslında Iron Man (2008) yönetmeni ve MCU’daki Happy Hogan, Jon Favreau’ya aittir.

Audi R8 (Iron Man 1,2 3, Avengers: Age Of Ultron)Marvel Fimlerinde Kullanılan Araba Modelleri

Bu içeriğimizdeki liste Audi R8 olmadan tamamlanamaz. Bu araç, Tony Stark’ın Iron Man olarak uçmadığı zamanlardaki fiili ana yolculuğunu gerçekleştirdiği araba modelidir.  Tony’nin tüm solo filmlerinde ve Avengers: Age Of Ultron’da bunlardan birini kullandığını görmemiz, Audi R8’in gerçekten de oldukça fotojenik bir araç olduğunu kanıtlıyor. Marvel, GM’yi Kaptan Amerika ve müttefikleriyle ilişkilendirirken Audi, Iron Man’e bağlıydı. Dolayısıyla ilk film çıktığı zaman R8, Audi’nin dizilişindeki en iyi yol araba modelleri arasındaydı ve onun bir R8 sürdüğünü görmek, Tony’nin zengin bir adam olduğunu ve harika bir araba seçeneğine sahip olduğunu kanıtladı.

1941 Cadillac Series 62 (Captain America: The First Avenger)

1941 Cadillac zaten başlı başına muhteşem bir araç modelidir. Tony Stark’ın babası, dahi mucit Howard Stark, Kaptan Amerika’nın aktif olduğu 20. yüzyılın ortalarında ileri teknolojiyi geliştiriyordu. Bir fuar sırasında Howard Stark, modifiye edilmiş bir Cadillac 62 Serisini tekerlekleri olmadan sergilemektedir. Bu araç, Howard’ın uçuşu stabilize etmek için öncülük ettiği erken bir prototipti. Aslında oğlu Tony’nin daha sonra Iron Man takımlarında kullanacağı teknolojinin aynısıydı.

2012 Acura NSX Roadster Concept (The Avengers)

Artık Tony Stark‘ın sadece Audi’yi sürdüğünü biliyorsunuz. Ama Avengers’ta bir istisna yaptı. Savaş sahnesi sonrasında kahramanlar kendi yollarına giderken, Tony’nin aynı yıla ait bir Acura NSX Roadster Concept’i sürerken görülmektedir. Bu film, Honda Acura NSX’in ilk resmi görünüşüydü. Ancak bu biraz farklı olarak karşımıza çıktı. Bunun sebebi, NSX’i gerçek hayatta sokaklarda görmeye başlayalı dört yıl daha geçmiş olmasıydı.

1978 Ford Mustang II King Cobra (Guardians of the Galaxy Vol 2)

Mustang King Cobra benzersiz bir araçtır. Mekanik olarak, Ford’un şimdiye kadarki en kötü araçlarından biriydi fakat tasarım açısından oldukça özeldi. Marvel, onu Villain filminin tercih edilen aracı yaptı. Kahramanımız Peter Quill, diğer adıyla Star Lord’un babası Ego, göklerden gelen bir varlıktır. O aslında yaşayan bir nefes alan gezegendir. Ancak bir keresinde bir kadınla evlenip çocuk sahibi olabilmek için kendine bir insan bedeni vermiştir. Yeryüzünde kaldığı süre boyunca, karısı Meredith Quill ile bir Mavi Kral Kobra Mustang sürerken görülmektedir.

İkinci El Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here