Ana Sayfa Genel LG Display, Arabalara Görünmez Hoparlör Teknolojisi Üretti!

LG Display, Arabalara Görünmez Hoparlör Teknolojisi Üretti!

0
1463

1958 yılında kurulan ve teknoloji alanında oldukça başarılı olan LG Display; arabalara özel ince hoparlör üretti. Güney Kore-Seul menşeili olan LG Display; ileri görüntü teknolojilerinin yanında arabalar içinde yeni bir ses teknolojisi olan İnce Aktüatör Ses Çözümünü (Thin Actuator Sound Solution) geliştirdiğini açıkladı. Yapılan açıklamalar arasında yeniliğin 2023 yılının ilk yarısı itibariyle ticarileşeceği söylendi.

Geleneksel hoparlörlerin koni ve mıknatıs gibi unsurlarından dolayı iri ve ağır olduğunu ifade eden LG Display; İnce Aktüatör Ses Çözümünün tam aksi olduğunu söylüyor. İnce Aktüatör Ses Çözümü film tipi uyarıcı teknolojisinden dolayı ince ve hafiftir.

Fiziksel Özellikleri:

  • 150 mm-90 mm boyutlarındadır.
  • 2,5 mm inceliğindedir.
  • Ayrıca ağırlığı ise; 40 g hafiftir.

LG Display, Başkan Yardımcısı ve İş Geliştirme Bölümü Başkanı; Yeo Chun-ho konu hakkında “Geleneksel olarak ağır ve hantal hoparlörü, alanı, tasarımı ve çevre dostu faktörleri yükseltmek ve daha önce hiç olmadığı kadar üst düzey bir ses deneyimi sağlamak için en son teknolojimizi kullanarak yüksek kaliteli ‘görünmez’ bir ses çözümüne dönüştürdük.” söyledi. Ayrıca İnce Aktüatör Ses Çözümü, CES 2023 yenilik ödülünü aldı. Ödülü almasının sebebi ise; geleneksel hoparlörlerde bulunan neodimyum (Nd) elementini kullanmamasıdır. Bu element nadir bulunan bir toprak elementi olduğu ve İnce Aktüatör Ses Çözümünde bulunmadığı için oldukça çevre dostudur. Ayrıca alan verimliliği, yenilikçi yaklaşımı da nedenleri arasında sayılabilir.

Son olarak sıkı ve yoğun boyutu, arabadayken ses kalitesindeki sapmayı engeller. Arabadaki alan verimliliğinin dışında ses kalitesinde de olumsuz bir durum oluşmaz. İnce Aktüatör Ses Çözümü, kullanıcılar içinde yüksek bir 3D ses sunuyor.

Porsche’den Hayran Bırakan Yeni Hoparlör Sistemi

HENÜZ YORUM YOK