Köklü bir geçmişe sahip olan Alman otomobil üreticisi Audi dört halka logosunda değişime gitti. Yıllar içinde Audi logo değişimi yapsa da uzun süredir dört halka logosunu kullanıyordu. Dört halka logosu için iki boyutlu tasarım kullandı. Audi’nin logo değişimi için Marka Stratejisti Frederik Kalisch; yeni logonun daha cesur, saf ve temiz olduğuna dair açıklama yaptı.

Audi logosunda değişime gitse bile ikonikleşen iç içe geçmiş dört halka temsilinde ufak değişiklikler yapmayı tercih etti. Logoyu daha modernize ederek iki boyutlu bir görünüm verdi. Ayrıca yenilenen ilk logoyu Elektrikli Audi 08 e-tron 2024 üzerinde göreceğimiz açıklandı. Geride bıraktığımız günlerde yeni tanıttığı E-Tron’da yeni logosunu sergilemişti.

Yeni Audi Logo e-tron

Audi Marka Stratejisti Yeni Logo Hakkında Konuştu

Yeni Audi logosunda artık krom kaplı halkalar yerine koyu siyah renkle vurgulanan beyaz halkalar yer alacak. Audi, logo değişiminin yanında Audi Type adını verdiği bir yazı tipine de geçti. Yazı stilini de standartlaştırıyor. Araçlarında model varyant bilgileri Audi Type yazı karakteri ile aracın B sütunlarında yer alacak.

Audi Marka Stratejisti Frederik Kalisch, yenilenen logo ile ilgili; “Bu tasarım iki yeni trendi temsil ediyor; cesur, saf ve temiz”  sözlerini söyledi. Son olarak logonun tasarımcısı olan André Georgi ise konuya ilişkin; “Günümüzde krom halkalar yüksek kaliteyi temsil ediyor ancak biz “yeni kromu” bulduğumuza inanıyoruz. Yeni beyaz ve siyahın netliği kurumsal kimliğimizi kusursuz kılıyor. Halkaların etrafındaki ince siyah kenarlık, otomobilin boyası veya radyatör ızgarası ne olursa olsun tutarlı, üstün kaliteli bir görünüm sunuyor” yorumunu yaptı.

Audi yeni logo

Audi 08 e-tron

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here