Her Garajda Olması Gerekenler Malzemeler

0
3416
kendi bakım

Garaj, hepimizin bir araç depolamakla ilişkilendirdiği bir yerdir. Ancak bazen, bu garajlarda, aracı tamir etmek için kullanılan “DIY” araçları ve aksesuarları gibi birçok başka eşya tutulur. Detaylar için “Her Garajda Olması Gerekenler” adlı yazımızı okumaya devam edin.

Her Garajda Olması Gerekenler

Garaj Mobilyaları

Kuşkusuz her garajda olması gereken en önemli şeylerden biri de mobilyalardır. Tüm alet ve aksesuarları kolayca bulabilmek adına uyum ve düzeni sağlamak için kullanılırlar. Garajları ve atölyeleri donatmak için sacdan yapılmış modelleri seçmek en iyisidir. Tamamen işlevseldirler ve nem veya sıcaklık dalgalanmalarından dolayı oluşan çeşitli hasarlara ve hava koşullarına dayanıklıdırlar. Bu tür mobilyalar ayrıca ahşap mobilyalardan çok daha yüksek bir yük kapasitesine sahiptir.

Her Garajda Olması Gerekenler

 

 

Her Garajda Olması Gereken Aletler

Garajınızı donatırken, çeşitli araçlar olmadan yapmak imkansızdır. Araba onarımları için lokma anahtarlar, çeşitli tornavidalar, kilitleme pensesi veya anahtarları, örneğin ayarlanabilir bir anahtar veya çapraz anahtar olması gerekir. Temel araçlar sayesinde filtreleri, sıvıları ve hatta aşınmış bir gövde veya kaput teleskopu gibi küçük arızaları tamir edebileceğiz. Arabada kendi başına onarım yapan kişiler için bir atölye kanepesi son derece faydalı olabilir. Soğuk bir zeminde yatmadan arabanın şasisinin altına girmenizi sağlar. Bir hidrolik kriko, lastikleri değiştirmek ve diğer birçok onarımı yapmak istediğinizde de faydalı olabilir.

İyi donanımlı bir garaj, aynı zamanda, bir lastik şişirme tabancasının yanı sıra, aracı hızlı ve kapsamlı bir şekilde yıkamaya yardımcı olan bir basınçlı yıkayıcıya sahip olmalıdır. Lastik şişirme tabancası, tekerlekleri şişirmenize, fazla havayı boşaltmanıza ve basıncı kontrol etmenize olanak tanır.

Garajda Bulundurmaya Değer Başka Ne Var?

Garajla ilgili çok faydalı şeylerden biri de; araba temizleyici Özellikle otomobillerde sıkça görülen çeşitli yüzeyleri ve kumaşlardaki yağlı lekeleri temizlemenizi sağlar. Her iyi garajda ayrıca bir şarj cihazı bulunmalıdır, çünkü akünüzün kışın bozulup bozulmayacağını asla bilemezsiniz. Bir şarj cihazıyla, uzun arıza süreleri için endişelenmenize gerek yok. Ayrıca aracı temiz tutmak için sadece basınçlı yıkayıcıya değil, aynı zamanda arabayı yıkamak için kozmetiklere de ihtiyacınız olacağını unutmamalıyız. Rahat çalışmayı sağlayan atölye koltukları veya taşıma arabaları da her garajda kullanışlı olabilir.

arabam.com GARAJ

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here