2022 Toyota GR Corolla Tanıtıldı!

0
5277
2022 Toyota GR Corolla

Geçtiğimiz yıldan bu zamana merakla beklediğimiz 2022 Toyota GR Corolla, sonunda resmen tanıtıldı. Model yeni hot hatch’i adeta segmentini sallıyor. Oldukça performanslı olan model, standart hatchback’e göre çok daha sportif görünüyor.

2022 Toyota GR Corolla – Performanslı Motor

Hot hatch denilince aklımıza ne geliyor ? 2022 Toyota GR Corolla, kaputunun altında G16E-GTS kod adlı 1.6 litrelik üç silindirli ve turbo beslemeli motora sahip. Bu motoru, 6.500 devirde 300 bg güç üretebiliyor. Üstelik 3.000 ve 5.500 devir arasında ise 370 Nm tork çıkışı sunuyor. Bir diğer yandan ürettiği gücü 6 ileri vitesli manuel bir şanzıman ile dört tekerine birden aktarıyor. Hatta 60-40, 50-50 ve 30-70 gibi güç dağılım seçenekleri ile tork dağıtım tercihini de sürücüye bırakıyor.

2022 Toyota GR Corolla dış mekan

Marka, henüz aracın performans verilerini açıklamadı. Ancak söz konusu veriler ile bile şimdiden bizleri heyecanlandırdı. Gelin elimizdeki GR Corolla verileri üzerinden bir tahmin yürütelim. Model ile aynı motoru kullanan Avrupalı GR Yaris’in teknik verileri:

  • 0-100 km/sa hızlanması 5.5 saniye
  • Azami hızı ise: 230 km/sa

Ancak 2022 Toyota GR Corolla, GR Yaris’ten 200 kg daha hafif ve içerisindeki motor daha fazla güç çıkışı üretiyor.

Dış Tasarımı

2022 Toyota GR Corolla

2022 Toyota GR Corolla, GA-C platformunun kendisine has bir versiyonunu kullanıyor. Modelin kaput ve ön kapı panelleri alüminyumdan üretilmiş. Bu da fazla ağırlığın önüne geçmiş. Üstelik gövdesindeki ufak kanatçıklar sayesinde aerodinamik yapısı da güçlendirilmiş. 2022 Toyota GR Corolla, önde bağımsız süspansiyonlara sahip. Arka kısımda ise çift salıncaklı süspansiyon sistemini kullanıyor. Aracın aşağılarına baktığımızda ise 18″ büyüklüğe sahip jantlarının, 15 kollu ve parlak siyah görünüme sahip olduğunu görüyoruz. 2022 Toyota GR Corolla, standart olarak Michelin Pilot Sport 4 lastikleri ile gelecek.

İç Mekan

2022 Toyota GR Corolla İç Mekan

Model, kabininin içerisindeki 12.3 inç büyüklüğe sahip dijital gösterge paneli ile dikkat çekiyor. Bu ekranı ile birlikte aracın söz konusu AWD modu ve turbo basıncı değiştirebiliyor. Üstelik aracın performansı da yakından takip edilebiliyor. Kısa geçişli vitesi ve 8 inç büyüklüğe sahip bilgi eğlence sistemi de kabindeki detayları tamamlayan özelliklerinden.

Circuit Edition Versiyonu

Modelin ilk yılına özel olarak Circuit Edition versiyonu, şimdilik sadece ABD’de satışa sunulacak. Bu yeni ve özel versiyon ile yeni performans güncellemeleri de gelmiş. Toyota GR Corolla, karbon fiber tavan ile daha az ağırlığa sahip. Aynı zamanda da farklı renk seçenekleri ve kırmızı fren kaliperleri ile de dikkat çekiyor. Kabinindeki yeni döşeme seçenekleri de cabası. Araç, Circuit Edition versiyonu ile oldukça agresif bir görünüme kavuşmuş.

Ne yazık ki 2022 Toyota GR Corolla’nın fiyatı henüz açıklanmadı.

GR Corolla’yı, Toyota’nın youtube kanalı üzerinden izleyelim:

Sıfır km Toyota modelleri ve fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here