En İyi ve En Kötü Mazda Modelleri… 1970’lerden bugüne, şimdiye kadar üretilmiş en havalı Japon spor arabalarından bazıları Mazda rozetini taşıyor. Mazda, pazara girdiğinden beri en iyi Japon spor otomobil üreticilerinden biri olmayı başardı. 1970’lerden beri Mazda, Miata ve MazdaSpeed ​​serisi gibi dünya klasiklerini satışa sundu. Mazda’nın özellikle Miata modeli, piyasadaki en popüler spor arabalardan bazılarıdır. Bu model sadece güvenilir değil, aynı zamanda inanılmaz torka ve hızlanmaya sahiptir.  İşte “En İyi ve En Kötü Mazda Modelleri” adlı içeriğimizde şimdiye kadar satılan en iyi ve en kötü Mazda spor otomobillerinden birkaçını sıraladık.

İyi: 2021 Mazda 6En İyi ve En Kötü Mazda Modelleri

Dünya çapında bu yılki hem Mazda 6 hem de Miata MX-5, müşterilerden neredeyse 5 yıldızlı yorumlar almayı başardı. MazdaSpeed ​​6, piyasadaki en uygun fiyatlı lüks sedanlardan biridir. Bu sedanın satın alınabilirliği ve pratikliğine ek olarak, 2.5 litrelik turboşarjlı motoru, 227 beygir gücü de oldukça işe yarar bir aracı karşımıza çıkarmaktadır. Tüketicilerin seçebileceği Sport, Touring, Grand Touring, Grand Touring Reserve, Carbon Edition ve Signature olmak üzere 6 farklı konfigürasyon olduğu için bu araba da çeşitliliğe sahiptir.

İyi: 2008 Mazda ​​3 En İyi ve En Kötü Mazda Modelleri

2021 Speed6 gibi 2008 Mazda 3 modeli de oldukça başarılı bir araba modelidir. Özellikle bir hatchback modeli arayan kişiler, Mazda 3 ilanlarına bakmadan önce araç almaya karar vermemelidir. Araba, 2.3 litrelik dört silindirli motoru sayesinde 263 beygir gücü, kullanıcıya ulaştırmaktadır. Diğer motor seçenekleri de sağlamlığıyla ön plana çıkmaktadır. Aracın hızlanması, sağlam motoru ve kaliteli iç mekan tasarımı, MazdaSpeed ​​3’ü satın alınabilecek en hızlı otomobillerden biri yapıyor. Bu arabayı bu kadar etkili kılan diğer tasarım noktaları, arabaya takılan daha büyük ön fren rotorları ve arabanın o yıl yapılan çoğu hatchback kaplamasından daha iyi viraj almasına yardımcı olan 18 inçlik performans jantlarıdır.

İyi: 2021 MX-5 MiataEn İyi ve En Kötü Mazda Modelleri

Herhangi bir Miata’da yanlış bir şey bulmak oldukça zordur. Arabanın hızlanma ve sürülebilirlik konusunda inanılmaz bir geçmişi ve karakteri var. 2021 Miata MX-5 Hafifliği onun tutuşunu iyileştiren özellikle takdire değerdir. Standart olarak gelen birçok farklı güvenlik özelliğini göz önüne aldığımız zaman 2021 MX-5 Miata, başarısıyla takdir edilmektedir. Ayrıca Miata 2.0 litre DOHC dört silindirli 181 beygir güç üreten motora sahiptir. Miata’nın hafif ve çevik direksiyon tepkisi, motorun daha işlevsel olmasını sağlamaktadır. Son olarak MX-8 Miata, 5.7 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşmaktadır. Tasarım olarak baktığımız zaman oldukça şık ve eğlence otomobili gibi duran MX-5 Miata, kompakt tasarımının bütün artılarını kullanıcıya ulaştırabilmektedir. Kompakt tasarım, aracın hafif olmasını sağlamaktadır. Bu yüzden rakiplerine göre çok daha az güce sahip olsa da daha fazla performans sunabilmektedir.

İyi: 1991 RX-7En İyi ve En Kötü Mazda Modelleri

RX-7 ilk olarak 1980’de piyasaya sürüldü ve her nesilde mühendislik ve teknoloji gelişecek ve 1991 modelinde şimdiye kadar yapılmış en dikkate değer motorlardan ve performans arabalarından biri haline geldi. Birinci Nesil, 4 vitesli otomatik şanzıman veya beş vitesli manuel seçeneğiyle geldi. Estetik olması ve sorunsuz motora sahip olması RX-7’nin hafızlarda yer almasını sağladı. Ayrıca kullanım sırasında açılıp kapanan o havalı otomatik farlara sahip olan son Mazda modellerinden biriydi. RX-7, günümüz standartlarına göre nispeten düşük beygir gücüne sahipti. 7.000 rpm’de sadece 160 hp’ye sahipti. Bu, çağdaş standartlara göre düşük, ancak modern tasarımlı spor arabalar için saygındır. 1980’ler. Mazda’nın çoğu spor otomobili gibi RX-7, kolay kullanımı ve çevikliği nedeniyle sevilmesini sağladı.

Kötü: Mazda 626

Mazda 626 teknik olarak bir spor otomobil değildi. Ancak tüketici otomobili veya aile sedanı da değildi. Karakterinin belirlenmemiş olması, aracın kime hitap ettiğini açıklayamamaktadır. Aile sedanı olarak algılarsak, iç mekanı rakiplerine göre oldukça dardır. Spor otomobil modelleriyle kıyasladığımız zaman da oldukça güçsüz ve verimsiz bir motora sahip olduğunu görebiliyoruz. Kullanıcı yorumlarına baktığımız zamanda motorunun sorunlu olduğunu ve parçalarının kolay bulunmadığı şikayetlerini çok sık görebiliyoruz. Bu yüzden Japon otomotiv üreticisinin ürettiği 626, başarılı bir araba değildir.

Kötü: 1995 MX-3

Bazıları MX-3’ün neden olduğu teknik sorunları kolayca tamir edilebilir bulsa da otomobilin genel olarak diğer MX modellerinden daha fazla sorunu vardı. Küçük bir sorun dedikleri, otomobilin engebeli yollarda yol tutuşuydu. Alçak gövdesi engebeli sürüşlere daha fazla tepki veriyordu. Bazı sürücüler sonunda ön veya arka süspansiyonlarında, genellikle gevşemiş süspansiyon parçalarından veya hatalı salınım çubuğu bağlantılarından kaynaklanan bir vuruntu seslerinden şikayet etmektedirler. Sonuç olarak bu dört koltuklu coupe, neredeyse Mazda’ya özgü olmayan motor sorunlarına sahipti. Kullanıcı şikayetlerine baktığımız zaman bu arabanın 1.6 Litrelik 4 silindirli motoru, hızlanma sırasında sıklıkla tekleme yapmaktadır.

İkinci El Güncel Mazda İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here