2021 Renault Taliant 1.0 TCe X-Tronic Detaylı İnceleme

Tam bir fiyat performans arabası!

0
11133
Renault Taliant

Yeni Renault Taliant satışa sunuldu ve test konuğum oldu. Renault Symbol modelinin yerini alan Taliant fiyat performans karakteriyle öne çıkabilir.

Renault Taliant Tasarım Özellikleri

Yeni Renault Taliant tasarım konusunda meraklı bakışları üzerine çekmeyi başaracak özelliklere sahip. Marka tasarım çizgilerini kullanan araç güçlü ve çekici görünmeyi başarmış durumda. Yeni Renault Taliant, dış tasarım öğeleri sayesinde modern kimliğini vurguluyor. Özellikle Renault markasıyla özdeşleşmiş olan C şeklinde farlarla tasarım imzasını ortaya koyuyor. Tasarım imzasının şıklığı, ön ızgaradaki krom detay ve tampondaki estetik sis farları ile tamamlanıyor. Tüm unsurlarında yenilikçi marka DNA’sına sadık kalan model, dinamik tasarım çizgileriyle dikkat çekiyor. Kaput üzerindeki aerodinamiği gözeten belirgin hatlar, ilk bakıştan itibaren güçlü bir izlenim uyandırıyor.

Renault Taliant 4.396 mm uzunluğu ve 2.649 mm aks açıklığına eşlik eden eğimli ön camı ve toplam 1.501 mm yüksekliği ile zarif bir görünüme sahip. Akıcı tavan çizgisi, arka tarafta konumlandırılan radyo anteni ve tavan çizgisiyle birlikte küçülen arka camlar, modelin dinamik yapısını pekiştiriyor. Ön camın daha eğimli olması, yan aynaların formu ve kaput çizgileri gibi tasarım öğeleri sayesinde aerodinamik direnç katsayısı 0,654 olarak gerçekleşiyor. Bu sayı, daha düşük yakıt tüketimi ve karbondioksit salınımını açısından avantaj sağlamış. Stop lambalarında ön tarafta olduğu gibi C şeklindeki ışık imzası göze çarparken, tüm Renault modellerinde olduğu gibi logo altında model ismi “Taliant” yazısı konumlanıyor. Tampon yapısının da katkısıyla arka tarafta kaslı bir görünüm elde edilirken, gövde rengi modern kapı kolları genel anlamda bütünlüğü sağlıyor.

Renault Taliant İç Mekan Özellikleri

Yeni Renault Taliant modelinin yaşam alanında beğenimi kazanan en önemli detay kullanışlılığı oldu. Daha yüksek fiyat etiketlerine satılan araçlarda görmeye alışkın olduğum donanım özelliklerine sahip olması da elini güçlendiren en önemli detaylardan. Renault Taliant, markanın her tasarımında ve teknolojisinde hayata dokunan anlayışına uygun olarak hayat bulmuş durumda. Taliant’ın iç mekan detayları, dış tasarımın dinamik kimliğiyle uyum sağlamış durumda. Konsoldaki otomatik klima dizaynı, kumanda tuşlarıyla uyum içinde konumlanıyor. Konsolun hemen üzerinde yer alan 8 inç dokunmatik multimedya ekranı modern unsurlardan biri olarak öne çıkarken, şık havalandırma ızgaraları ve iç mekanda kullanılan dekoratif malzemeler Taliant’ı B-Sedan segmentinin önemli oyuncusu yapıyor. Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon elektrik takviyeli olması sayesinde kullanıcıya yüksek bir sürüş konforu sunuyor.

Ayarlanabilir koltukların yanı sıra 1364 mm arka sıra omuz mesafesi sunan Renault Taliant, arka koltukta seyahat eden yolculara 219 mm diz mesafesi sağlıyor. Ön koltukların arkasında bulunan katlanabilir masalar, arka koltuklarda seyahat edenler için özellikle uzun yolculuklarda büyük konforlu bir deneyim vadediyor. Ön ve arka kapı panelleri, orta konsol ve torpido gözünün yanı sıra kolçak altında da derin bir saklama alanı bulunan Renault Taliant, iç mekânda toplamda 21 litrelik bir depolama hacmi sağlıyor. 628 litrelik bagaj hacmi sunan model, bu alanda segment lideri olmanın yanı sıra, çoğu C Sedan modelinden daha fazla bagaj hacmi sunmasıyla dikkat çekiyor.

Renault Taliant Motor Özellikleri

Yeni Renault Taliant motor seçenekleri açısından zengin bir yelpazeyle satışa sunuldu. Fabrika çıkışlı LPG’li versiyonunun bulunması ve otomatik şanzımanlı bir seçeneğinin olması elini güçlü kılan özelliklerinde ilk sıralarda yer alıyor. Taliant, X-Tronic şanzımanla sınıfının otomatik vites seçeneğine sahip olan tek modeli. Euro 6D-Full standardına uygun motorlardan 90 beygir güce sahip turbo beslemeli 1.0 litre TCe, 6 ileri manuel ya da X-Tronic şanzımanla sunuluyor. Renault Grubu tecrübesiyle kalitesini ve güvenilirliğini kanıtlamış olan 100 beygir gücündeki ECO LPG motorda ise 6 ileri manuel şanzıman mevcut.

Segmentindeki tek fabrika çıkışlı LPG seçeneği olma özelliğini sürdüren bu motorla Taliant tüketicilere düşük yakıt tüketim maliyeti avantajını sunuyor. Giriş versiyonu olan 5 ileri manuel şanzımanla donatılmış 65 beygir gücündeki SCe motor ise yalnızca Joy ekipman seviyesinde sunuluyor. Test otomobilinde de olduğu gibi turbo benzinli otomatik versiyonu onun en çok satan seçeneklerinden birisi olacaktır. 1 litrelik turbo ünite 90 HP güç ve 142 Nm tork üretirken, 169 km/s son hıza ulaşıyor, 0-100 km/s hızlanmasını 13.9 saniyede gerçekleştiriyor. Ortalama yakıt tüketimi 6.1 litre olarak açıklanan Taliant 1.0 Turbo X-tronic 90 bg test otomobilinde 100 km’de 7.7 litrelik tüketim sonucunu elde ettim.

Renault Taliant Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Taliant, markanın Clio ve Captur modelleri gibi CMF-B platformu üzerinde yükseliyor. Bu modüler platform, modelin kullanıcılarına daha fazla kalite, konfor ve ADAS teknolojileriyle güvenlik sunmasını sağlıyor. Otomatik yanan farlar, yağmur sensörü, kör nokta uyarı sistemi, ön&arka park sensörleri, geri görüş kamerası, elektrikli park freni ve Start-Stop teknolojisi modelin yardımcı sistemleri olarak öne çıkıyor. Taliant’ta ayrıca E-Call ve Eller Serbest Renault Kart Sistemi de bulunuyor. Hafif ve sertleştirilmiş şasi sayesinde ses ve titreşimlerin kabine iletimini ciddi oranda azaltıyor. Renault Taliant, B-Sedan segmentinin standartlarını değiştirirken teknolojiden yararlanıyor. İhtiyaçlara göre dizayn edilmiş 3 farklı sistemden ilki USB ve Bluetooth bağlantısı, 2 hoparlör ve 3,5 inç TFT ekranlı radyo sistemi ile Joy versiyonunda standart olarak sunuluyor. Ücretsiz olarak sunulan R&Go aplikasyonu indirilerek, ön konsoldaki bölmeye yerleştirilen akıllı telefon otomobilin multimedya ekranı gibi kullanılabiliyor. Müzik, telefon, navigasyon ve araç bilgileri, bu uygulama üzerinden görüntülenebiliyor.

Tüm Touch versiyonlarında standart olarak sunulan multimedya sisteminde, 8 inç dokunmatik ekran, Apple CarPlay ve toplam 4 adet hoparlör yer alıyor. Direksiyon üzerindeki kontrol tuşları vasıtasıyla Siri üzerinden otomobille iletişim kurulabiliyor. Touch versiyonlarında opsiyonel olarak sunulan en üst seviye multimedya sistemi kablosuz Apple CarPlay, toplam 6 hoparlör ve navigasyon özelliğini de tüketicilerle buluşturuyor. Sessizlik konusunda beklentilerimi zorlanmadan karşılayan Taliant süspansiyon sisteminin konforlu sürüşlere izin vermesiyle de beğenimi kazandı. Bunun yanında süspansiyon sistemi ve başarılı şasisi sayesinde limitleri aşırı zorlanmadığında yol tutuş konusunda da başarılı buldum.

Renault Taliant

Renault Taliant Güvenlik Özellikleri

Taliant henüz Euro NCAP çarpışma testine çıkmadı. Ancak platform kardeşleri olan Clio ve Captur modelleri Euro NCAP çarpışma testinden 5 yıldız ve yüksek puanlar alarak güvenli olduklarını ispatlamışlardı.

Renault Taliant Yorumları

Fiyat performans araçları arasına eklenen Yeni Taliant sunduğu özelliklerle iddialı olma konusunda sıkıntı yaşamaz. Günümüz fiyatlarına göre baktığım zaman fiyatlandırmasının da iyi yapıldığını düşünüyorum. Otomatik şanzıman ve fabrika çıkışlı olarak LPG sunuyor olması çok önemli artıları.

Renault Taliant Fiyat Özellikleri

Yeni Taliant Türkiye’de kampanyasız fiyatlandırmada 179 bin 900 TL’ye satışa sunuldu. Ancak Renault Türkiye lansman kampanyasıyla bu modeli 167.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu. Test otomobilinde olduğu gibi en yüksek donanım paketinin kampanyalı fiyatı 210 bin 900 TL olarak açıklandı. LPG seçeneğini satın almak isterseniz en uygun fiyat etiketi 190 bin 900 TL olarak belirlenmiş durumda.

Renault Taliant Teknik Özellikleri

Renault Taliant Teknik Özellikleri

Sıfır KM Renault Taliant Fiyat Listesi

İkinci El Renault İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here