Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Lotus Emira

0
2888

Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Lotus Emira… Öncelikle Lotus Emira, efsanevi İngiliz otomobil üreticisinin en son modeli ve içten yanmalı motor kullandığı son modeli. Lotus, Evija hypercar tarafından desteklendiği için gelecek için tamamen elektrikli araçlar hazırlanıyor. Fakat İngiliz üretici, geleneklerine elveda demeden önce saflara son bir jübile maçına çıkıp, ortalığı çıldırtmak istiyor. Emira, Lotus Evora GT’nin biraz daha farklı bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Fakat Lotus Emira ve Evora GT modelleri Türkiye’de satışa sunulmamaktadır. Ayrıca Lotus Emira 360 ​​beygir gücünde turbo dört silindirli motora sahip olmaktadır. Lotus ayrıca 400 beygirlik ve manuel şanzımanlı süper şarjlı bir V-6 modelini de satışa sunmaktadır. Genel olarak Lotus Emira, Alman otomobil üreticisi Porsche 718 Cayman ile kıyaslanmaktadır. Ayrıca Porsche 718 Cayman, Türkiye’de satışa sunulmaktadır.

Motor, Şanzıman ve PerformansTürkiyede Satılmayan Arabalar: Lotus Emira

2022 model Emira’nın kalbine iki motordan biri monte edilecek. Bu motor seçenekleri, turbo şarjlı 2.0 litrelik dört silindirli veya süper şarjlı 3.5 litrelik V-6 olmaktadır. Ayrıca dört silindirli motoru, Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz’den gelmektedir. 360 ​​beygir güç üretiyor. Arkadan itişli olan model, yalnızca çift kavramalı otomatik şanzımanla destekleniyor. V6’ya baktığımız zaman karşımıza Japon otomobil üreticisi Toyota çıkıyor. Ayrıca bu motor seçeneği, Lotus Evora GT modellerinde de bulunuyor. Tork konvertörü otomatik veya manuel şanzıman ile eşleştirilmektedir. Lotus, stick-shift ile 3,5 litrenin 400 beygir güç ürettiğini iddia ediyor.  Ayrıca diğer modern spor otomobillerin çoğundan farklı olarak Emira, İngilizlerin daha iyi bir his ve geri bildirim sağlayacağına inandığı hidrolik destekli bir kurulum için elektrikli hidrolik direksiyondan vazgeçecek. Sonuç olarak Lotus Emira, hızlı ve akıcı motora sahiptir. Bu özellikler şanzıman sistemi içinde benzer olmaktadır.

İç Mekan, Konfor ve Bagaj Hacmi 

Türkiyede Satılmayan Arabalar: Lotus EmiraSade tasarımı ve iki kişilik oturma kapasitesi ile Emira’nın iç mekanı hem minimalist hem de samimi duruyor. Sürücü, kare şeklinde bir direksiyon simidine sahiptir. Ayrıca 12,3 inç dijital gösterge grubuyla karşı karşıya yolculuğunu yapmaktadır. Ayrıca canlı olarak göremiyor olsak da malzeme kalitesi üst düzey görünüyor.  Aynı şekilde İngiliz otomobil üreticisi, kapı eşiklerini daraltarak ve kapı açıklıklarını genişletti. Böylece Emira’ya binmeyi ve inmeyi daha kolay hale getirmeye çalışmaktadır. Orta konsoldaki bir çift bardak tutucu ve kapılardaki her birinin yarım litrelik bir şişeyi alabildiği iddia edilen saklama kutuları yer alıyor. Ayrıca koltukların arkası ve motorun arkasındaki bir depolama bölümü bulunmaktadır. Fakat spor otomobil olduğu için çok fazla bagaj hacmi beklememiz oldukça yanlış olur.

Bilgi-eğlence ve Teknoloji Sistemi

Lotus Emira’nın bilgi-eğlence sistemi, ön panelin ortasına monte edilmiş 10,2 inçlik bir dokunmatik ekran ile karşımıza çıkmaktadır. Direksiyon simidi üzerindeki kontroller ve sesli komut özelliği bulunmaktadır. Fakat stereo ses seviyesini veya ayarını ayarlamak için fiziksel kontroller yoktur. 12 volt ve USB şarj bağlantı noktalarına sahip. Bunun yanı sıra spor otomobil, standart Apple CarPlay ve Android Auto akıllı telefon işlevselliğine sahip olacak. Klasik olarak olması gereken bütün özellikler, Lotus Emira’nın içinde bulunmaktadır. Fakat İngiliz üreticinin ürettiği spor otomobil, bizleri şaşırtacak şekilde farklı özelliklere sahip değildir.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

Lotus geleneğini kıran Emira, bir dizi isteğe bağlı sürücü yardım teknolojisi ile satışa sunulmaktadır. Emira’nın çarpışma testi sonuçları hakkında daha fazla bilgi için National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) ve Insurance Institute for Highway Safety  (IIHS) web sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Siteleri ziyaret etmek istemeyenler için özetleyecek olursak Lotus Emira, başarılı çarpışma testi sonuçlarına sahiptir. Böylece bu spor otomobil için “güvenli” kelimesini kullanabiliriz. Ayrıca araçta bulunan, mevcut otomatik acil frenleme, mevcut şeritten ayrılma uyarısı ve mevcut uyarlanabilir hız sabitleyici gibi özellikler, sürücüye yardımcı olmaktadır.

Sonuç olarak Emira, bilinen Lotus modellerine oldukça benzemektedir. Fakat Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Lotus Emira, başarılı tasarımı ve özellikleri ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Sportif tasarımı, İtalyan otomobil üreticisi Ferrari’nin modellerine benzemektedir. Fakat İngiliz üretici, keskin dokunuşları sayesinde Lotus Emira’yı rakiplerinden daha farklı ve özel kılmaya çalışmaktadır. Genel olarak dinamik sürüş stiline ve tarzına sahip olan araba, tasarımı ile bütünlük yaratmayı başarmaktadır. Böylece karşımıza başarılı bir kompozisyon çıkmaktadır.

Güncel İkinci El Lotus İlanları

Güncel İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here