Alfa Romeo 159 alınır mı?

0
6350

Alfa Romeo 159 alınır mı? Öncelikle İtalyan otomobil üreticisi için 159 bir dönüm noktasıdır. Alfa Romeo’yu kurtaran ve yüksek kaliteli bir otomobildir. Hafif ve sesli motorlar gibi geleneksel Alfa spor otomobil benzeri değerlerle birleştiren araba modelidir. Alfa Romeo 159, eski model 156’nın yerini almaktadır. Alfa Romeo 159 kalite ve güvenliği ile ön plana çıkar bir modeldir. Süper model estetiği, birinci sınıf malzemeler ve tamamen yeni bir platforma sahip olan 159, en iyi sedanlar ile rekabet et modemektedir. Ayrıca birçok Alman rakibinden daha iyi ve farklı durmaktadır.

Alfa Romeo 159 Harika Bir Tasarıma SahiptiAlfa Romeo 159 alınır mı?

Bunu söylemenin başka yolu yok; 159, 156’dan daha güzel ve belki de bazı açılardan Giulia’dan bile daha güzel duruyor. Ön tasarıma baktığımız zaman  ön farlar, tehditkar ve şık durmaktadır. Ön taraf kesinlikle şovun yıldızı olsa da, otomobilin önden arkaya doğru temiz ve keskin hatları var. Her yerde çarpıcı bir tasarım ve gerçekten takdir etmek için keskin hatlar karşımıza çıkıyor. Ayrıca büyü tasarım da bitmiyor. Arabanın iç tasarımı da oldukça şık durmaktadır. Özellikle Alfa Romeo 159’ün iç malzemeleri, şıklık duygusunu arttırmaktadır. Öncelikle 159 birinci sınıf alıcılar düşünülerek tasarlandı. Bu nedenle çoğu malzeme deri ile kaplanmıştır. Örnek olarak harika görünümlü üç kollu deri direksiyon simidi, aracın kimliğini ortaya sunmaktadır.

Aracın motoruna baktığımız zaman bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Bunun nedeni özellikle karşımıza çıkan 1.9 ve 2.0, .8MPI ve 2.4 JTS motorları, araca kusursuz bir performans aktarmaktadır. Ayrıca bu motorlar, verimlilik ve performans açısından çok yönlü paketler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Rekabeti Arttıran Gelişmiş Bir PlatformAlfa Romeo 159 alınır mı?

Bu aracın en önemli noktalarından biri de sahip olduğu platformdur. İtalyan üretici, araştırma ve geliştirmeye milyonlarca dolar harcadı. sonuç olarak 159, 156’dan çok daha sert ve ağır bir otomobil olarak karşımıza çıktı. Özellikle de çok akıllı değişken sitemli Q4 dört tekerlekten çekiş sistemini içeren modeller, aracın ağırlığını arttırmaktadır. Aracın ağırlığı, Alfa Romeo 159’ün performansı ve verimliliği için dezavantaj olmaktadır. Fakat araca mükemmel bir yol tutuşu ve güvenlik hissiyatı sunmaktadır. Bu ağırlık konusu, 159’un çok daha güvenli olduğu ve beş yıldızlı bir EURO NCAP derecesi elde ettiği anlamına geliyor. Ayrıca test derecesi, 159’un müthiş yol tutuşu olduğu anlamına geliyor. Bazen arkadan çekişli Alman otomobil markalarını ve modellerini bile geride bırakabiliyor.

Değeri Anlaşılırsa Fiyatları Yükselecek

Bildiğimiz üzere Alfa Romeo, ülkemizde popülerliği yakalayamamaktadır. Bunun en önemli sebebi ise İtalyan üreticinin, Türkiye’ye ilk geldiğindeki başarısız pazar yönlendirmesinden kaynaklanmaktadır. Özellikle kronik soruna sahip modeller, sahiplerine büyük zorluklar yaşatmıştır. Örnek olarak birçok kişi ufak bir parça için aylarca beklemek zorunda kalmıştır. Bu yüzden Türkiye’de yaşayanların gözünden Alfa Romeo, başarısız bir otomobil markasıdır. İkinci el fiyatlarının rakip modellere göre daha düşük olması da bundan dolayı kaynaklanmaktadır. Ayrıca parça konusunda ve kronik problemlerden dolayı zorlu ve stresli  zamanlar yaşayanlar, araçları hakkında söyledikleri olumsuz yorumları ile insanların çekimser yaklaşmalarına sebep oldu. Fakat 159 modeli, İtalyan üreticisi Alfa Romeo’yu tamamen yeni bir yöne götürdü. Bir Alfa daha önce hiç bu kadar premium hissetmemişti. Ayrıca sürüş için Alfa Romeo 159 net ve duyarlı direksiyonu ile hala oldukça keskin bir sürüş tarzına sahiptir. Genel olarak Alfa Romeo 159 modeli, kötü bir Alfa değildir. Sadece biraz farklı bir Alfa’dır. Bu özellikte aracı oldukça çekici kılmaktadır. Alfa Romeo 159 modellerinden birini satın aldığınızda hayal kırıklığına uğramanız pek olası değildir. Herkes tarafından takdir edilebilecek sınıfsız bir araba modelidir. Sonuç olarak “Alfa Romeo 159 alınır mı?” sorusunun cevabı; Alfa Romeo’nun bütün modellerine bir şans verilmesi gerekmektedir. Özellikle değeri bilinmediği için ikinci el konusunda rakiplerine göre daha uygun fiyatlara sahip olmaktadır. Ayrıca gelişen dünya ve teknoloji, parça bulma sorunlarını en aza indirmektedir. Bir diğer önemli nokta ise yeni Alfa Romeo modellerinin, birçok rakip model ile aynı özelliklerde ve parçalara sahip olmasıdır. Bu yüzden Alfa Romeo 159 modelini almak, mantıklı bir seçim olarak karşımıza çıkmaktadır. Değeri açısından bir yorum yapamasam da Alfa Romeo 159 genel olarak başarılı ve kaliteli bir otomobildir.

 Güncel İkinci El Alfa Romeo 159 İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here