Nostaljik ve İkonik: Suzuki VanVan

Birçok farklı motosiklet modeli var ama bazı modeller diğerlerinden daha ikonik olabiliyor. Suzuki tarafından 2005 yılı itibariyle üretilmeye başlanan, 125cc ve 200cc olmak üzere iki versiyona sahip küçük hacimli, nostaljik Suzuki VanVan da bunlardan biri.

suzuki vanvan

Suzuki VanVan 

2005 yılı itibariyle Suzuki tarafından satışa sunulan model, ikonik tasarımını geçen yıllara rağmen kaybetmiyor. Mercedes-Benz tarafından üretilen G serisi misali, küçük dokunuşlar ile günümüz teknolojisine ayak uydurmaya çalışıyor. Marka, nostaljinin ön planda olduğu bu modeli ülkemizde de satışa sunmuştu.

Motor ve Şanzıman

125cc ve 200cc olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunan VanVan, tahmin edebileceğiniz üzere bir performans motosikleti değil. Şehir içi kullanımda tatmin eden motor gücü, şehirler arası kullanımlarda biraz yetersiz kalabiliyor.
VanVan 125, tek silindirli, 4 zamanlı ve hava soğutmalı bir motor ile geliyor. Motor 11.3 beygir üretiyor. Elektrikli ateşlemenin mevcut olduğu motosikletin 6 vitesli bir şanzımanı var.
VanVan 200 ise, VanVan 125’ten farklı olarak 5 vitesli bir şanzıman kutusu ile geliyor. Motor ise 16 beygirlik bir güç üretiliyor.

suzuki vanvan engine

Fren

Modelde ön frenler tek disk, arka frenler ise kampana olarak tercih edilmiş. Çok güçlü bir motosiklet olmaması, frenleme gücü ihtiyacını da azaltıyor.

Süspansiyon

VanVan kullanıcıları tarafından motosikletin en beğenilen, tercih edilmesine sebep olan özelliği yumuşak süspansiyonları. Önde teleskopik, arkada salıncaklı helezon yaylı ve yağlı amortisörlü sistem kullanılıyor. Bu sistemin sönümleme oranı, engebeli arazilerde de konforlu sürüş sağlanabilecek şekilde ayarlanmış. Ek olarak, modelin ikonik görüntüsüne katkı veren kalın kenarlı arka lastik de konforu arttıran detaylardan biri.

vanvan blue

Yakıt Tüketimi

VanVan 125 ve VanVan 200 olmak üzere iki model de, düşük hacimli motoruyla sürücüsüne ekonomik bir sürüş vadediyor. Sayısal verilere ulaşamadığımız tüketimin kullanıcı ortalaması 100 kilometrede 2,5-3 litre civarında. İki model de 6,5 litrelik bir depo hacmine sahip.

suzuki vanvan rider

Suzuki VanVan’ın Türkiye’de satışı var mı ?

Suzuki tarafından üretimi devam etmesine rağmen VanVan’ın satışı şu an ülkemizde yapılmıyor. İkinci el araç sitelerinde eski 125cc ve 200cc modelleri bulmak mümkün. Yurt dışında ise yeni model VanVan’ların satışı mevcut.

İkinci el Suzuki Motosiklet İlanları

Motosiklet satışları %65 oranında arttı!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here