Dünyadaki efsane araçlar arasına girebilecek bir araçla geldik. Belki de çoğu insanın başlıktan da görüleceği üzere hayal ettiği bir araba. Özellikle yeni araç modellerini beğenenler için söylüyorum ya garajınızda ya da duvarınızda bir tane de bu araba için yer ayırabilirsiniz. Ford Mustang Shelby GT 500 tam da bunların hepsini karşılayacak gibi duruyor. Neden mi bu kadar gözde bir araç modeli? onu biraz daha yakından tanıyınca sizin de fikirlerinizin değişeceğini umuyorum. Karşınızda Shelby GT 500…

shelby gt 5001

Mustang Shelby GT500, ilk olarak 1967’de tanıtılan ve en son 2013’ten 2014’e kadar kullanılan seriyi yeniden canlandıran 2020 modeli tamamen yenilendi. 2020 Shelby GT500, bir Ford montaj fabrikasından çıkan en iyi performans gösteren Mustang olarak kayıtlara geçmiştir.

1. İç Mekan & Konfor

Mustang Shelby GT500, aynı sınıftaki diğer araçlarla karşılaştırıldığında görkemli duruyor. Ancak,  GT500’ün kokpiti Dodge’unkinden daha sıkı ve süspansiyonu daha sert. Bununla birlikte, . Manyetoreolojik koltuk kenarları, vücudu sıkı kontrol altında tutarken, yine de sert darbelerden şoku ortadan kaldırıyor. İsteğe bağlı Recaro koltuklar (tek başına bir seçenek veya Track paketinin bir parçası olarak 1595 $) sizi her zaman saracaktır. Shelby’nin arka koltukları, özellikle orta boylu bir yetişkin için normal derecede duruyor. GT500’ün 14 fit olan gövdesi aslında tam bir Amerikan Muscle özelliğini ortaya çıkartıyor.

                                       2. El Ford Mustang İlanları İçin Tıklayınız                              

2. Motor/Performans

Shelby GT500’ün üst düzey güç aktarma organlarıyla , yedi ileri çift kavramalı otomatik 7500 rpm’e çıkan, 760 hp süper şarjlı 5,2 litrelik V8 motor ve şanzımana sahip. Ancak motorun tam gücünü yalnızca arka çeker sistemiyle sağlamaya çalışıyor. Bu devasa özelliklere sahip araba hız konusunda rakiplerine göre pekte hızlı değil. Fakat GT 500 severler için bu konu pekte önemli değil gibi. Savrulmama özelliği adeta bu araç için tek üretilmiş gibi. Virajlara girdiğinizde aracın yatmasına imkan tanımamışlar. Yürür aksamında bulunan bütün parçalar özenle seçilmiş.

                                       2. El Ford Mustang İlanları İçin Tıklayınız                              

3. Güvenlik- Sürücü Desteği

Standart bir Mustang’e göre biraz bu konuda geri kalmış gibi gözüküyor. Shelby alıcıları otomatik acil frenleme, uyarlanabilir hız sabitleyici, şeritten ayrılma uyarısı ve otomatik uzun farlar olmadan idare etmek zorunda.

                                       2. El Ford Mustang İlanları İçin Tıklayınız                              

4. Bu Fiyata Sizce Alınır mı?

 

2020 Mustang Shelby GT500’ün yurt dışı başlangıç fiyatı 73.995 $ ‘dır ve  sunulan birkaç seçenekle tam donanımlı model için 95.000 $’ ı geçmektedir. Tabii, ülkemizdeki ÖTV ve KDV’leri de düşündüğümüzde bize daha da pahalıya gelmiş olacaktır. Sizce alınır mı ? Görüşlerinizi yorumlara bekliyoruz…

                                       2. El Ford Mustang İlanları İçin Tıklayınız                              

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here