Harley Davidson Iron 883 İncelemesi, detayları ve hakkındaki bütün bilinmeyenler… 

2010’dan beri sürekli üretimde olan Harley-Davidson Iron 883, Harley serisinin en başarılı motosikletlerinden biri oldu. Başarısının ana nedeni, geçmiş yıllardaki bazı Harley modellerine benzer olmasıydı ve aynı değer, Iron 883’ün 2022 yinelemesinde de devam ediyor. 2022 Harley-Davidson Iron 883 oldukça çekici kılan torklu v-twin motorunu ve yakışıklı tasarım dilini koruyor. Bunun dışında ayrıca paranın satın alabileceği en kişiselleştirilebilir motosikletlerden biridir.

Tasarım ve teknik özelliklerine baktığımız zaman çok fazla etkilenmediğimi açıkça söyleyebilirim. Ancak motosikletin tasarımı ve kullanıcıda yarattığı sürüş hissiyatı, teknik verilerin önüne geçmeye yetiyor. Özellikle Harley Davidson dünyasına girmek istiyorsanız sahip olabileceğiniz en uygun motosiklet modeli HD Iron 883 modelidir. Tasarım açısından büyük abilerine göre daha ince ve sportif olan Iron 883, farklı gibi gözükse de genel tasarım dilinde üst modellerinin izinden gitmektedir.

Harley Davidson Iron 883 Teknik Özellikler Harley Davidson Iron 883 İncelemesi

Hava Soğutmalı V-Twin Motor, Üst Segment Modellere Benziyor. 883 cc’lik motoru, 52 beygir güç ve 74.58 Nm tork üretmektedir. Hava soğutmalı 883cc Evolution v-twin motorla gelen 2022 Harley-Davidson Iron 883, önceki model yıllarına benzer bir his veriyor. Motorun kendine özgü sesi vardır ve sunulan tork çok fazla hissedilmektedir. Düşük seviye performans iyi ve maksimum tork 4.750 rpm’de üretiliyor ve bu da şehir trafiğinde hareket etmeyi çok kolaylaştırıyor. 5 vitesli şanzımanın kendine has bir geçiş stili var ve vitesler yüksek sesle yerine oturuyor. Bununla birlikte yeterince hafif debriyaj ve kısa ilk vites, şehirde sürüşü kolaylaştırmaktadır.

248.6 Kilogram ağırlığında olan HD Iron 883, yere yakın oturuş pozisyonu sayesinde kullanıcın ağırlığı hissetmesine engel olmakta. Ayrıca sele Yüksekliği  653 mm olması, kısa boylu kişilerin oldukça fazla avantaja sahip olmasını sağlıyor. Motosikletin oturuş pozisyonu, sürüş stilinizi yönlendiriyor. Bunun en büyük örneğini 292 mm disk ön ve arka fren disklerini kullandığımız zaman anlayabiliyoruz. Motosikletin yapısı itibariyle frenleme oranı %50 olarak iki tarafa ayrılmıştır. Ancak Harley Davidson Iron 883 modelinde, arka freni kullanmak hem daha hissedilebilir hem de kullanıcıya daha fazla güven vermektedir.

En Düşük Yakıt Tüketimine Sahip Olan Harley Davidson Modeli Harley Davidson Iron 883 İncelemesi

Öncelikle Harley Davidson Iron 883’ün yakıt kapasitesi 12.49 Litre olarak karşımıza çıkıyor. Motosikletin tasarımından kaynaklı olarak rakiplerine göre daha küçük olan yakıt deposu, motosikletin yakıt tüketimini hesapladığımız zaman cevabını veriyor. Bildiğiniz üzere artık benzin oldukça pahalı ve değerlidir. Bu yüzden düşük yakıt tüketimine sahip motosikletiniz olsa bile cüzdanınız, benzin istasyonlarında eriyebilir. Harley-Davidson Iron 883’ü sürekli olarak şehir içinde kullanacaksanız 100 kilometrede ortalama olarak 5.5-7 litre arası yakıt tüketimine sahip olursunuz. Uzun yolda kullandığınız zaman yol şartlarına göre değişkenlik gösterse de 100 kilometrede ortalama olarak 4.5-6 litre arası yakıt tüketimine sahip olacaksınız. Ancak bu değerler genel olarak makul ve kurallara uygun sürüldüğü zaman ölçülmektedir.

Herkesin Seveceği Tasarım

Harley Davidson Iron 883, benzersiz bir yol duruşuna sahiptir. Tipik Amerikan cruiser tasarıma sahip olan Iron 883, klasik yuvarlak halojen farı, karartılmış gidon ve aynaları ve oldukça asil ve dinamik durmaktadır. Yan profil, aynı tasarımla uzun yıllar üretimde olmasına rağmen segmentin rakipleri arasında da öne çıkıyor. Karartılmış motor bileşenleri, yan paneller, egzoz sistemi ve ince, uzun tank tasarımı, motosikletin Harley’in değerlerini korumasına yardımcı olmakta.

Iron 883’teki Titreşimler, Sürüşünüzün Bir ParçasıHarley Davidson Iron 883 İncelemesi

Harley-Davidson Iron 883, piyasadaki en titreşen motosikletlerden biridir. Motora lastik monte edilmiş olsa da titreşimler kesinlikle sürüş deneyimini alt üst edecektir. Elbette biraz abartmış olabilirim. Ancak bu modelin fiyatını öğrendiğinizde yolların kendiliğinden açılmasını, motosikletin göklere çıkmasını ve dünya turunu kendi kendine atmasını isteyeceksiniz.

Doğruyu söylemek gerekirse fiyatını düşünmediğimiz zaman Harley-Davidson Iron 883, sürüşlerinizde gidon ve ayak basamaklarına çok fazla titreşim gönderir. Rahatsızlık seviyesi kişiye göre değişse de genel olarak kabul edilebilir miktardadır. Motosikletin üzerindeki titreşim, sürüş zevkinin önüne geçmese de sürüşünüzün bir parçası olarak yer alır. Ancak şehir için ve şehir dışı sürüşlerinizde sizlere çok fazla rahatsızlık vermez.

Iron 883 Sürüş Anında Sıcaklığı Çok Fazla İletir mi?

“Harley Davidson Iron 883 İncelemesi” adlı inceleme yazımı, en çok sorulan sorulardan birini cevaplayarak bitiriyorum. Harley-Davidson Iron 883’teki Evolution V-twin motor, düşük teknolojili hava soğutmalı bir parça olduğundan, motordan yayılan ısı oldukça yüksektir. Dur-kalk trafik koşullarında, motordan gelen bu ısı oldukça dayanılmaz bir hal alır ve bacaklarınızı rahatsız edebilir. Ancak hız arttıkça yayılan ısı sürücü tarafından hissedilmeyecektir.

İkinci El Harley Davidson Iron 883 İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here