Türkiye’de Satılmayan Minivanlar

0
2421

Türkiye’de Satılmayan Minivanlar: Chrysler Pacifica ve Kia Carnival… Öncelikle Amerikan filmlerini sevenlerin en çok gördüğü araç modelleri minivanlar olmaktadır. Özellikle Bugünkü listemizde bulunan iki model son derece şık ve kullanışlı olmasına rağmen ülkemizde satışa sunulmamaktadır. 2000’lerin başında satışa sunulan Kia’nin yeni modelleri ülkemize getirilmemektedir. Amerikan devi Chrysler ve Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, Pacifica ve Carnival’ı birçok ülkede satışa sunmaktadır. Ayrıca her iki araba da efsanevi güç aktarma sistemleri ve tasarımlara sahiptir. Elektronik ve konfor özellikleri de aileler için oldukça uygundur. Hem Chrysler hem de Kia bugüne kadar bazı harika araçlar piyasaya sürdüler. Bu yüzden birbirlerinin büyük rakipleri oldular. Bugünkü içeriğimizde de ülkemizde satışa sunulmayan iki başarılı minivan modelini inceleyeceğiz.

Dış Tasarım

Türkiyede Satılmayan Minivanlar: Chrysler Pacifica ve Kia Carnival “Türkiye’de Satılmayan Minivanlar: Chrysler Pacifica ve Kia Carnival” adlı içeriğimizde ilk olarak araçların incelemesine dış tasarımlarından başlıyoruz. 2021 versiyonu için Chrysler, Pacifica’nın görünümüne bazı sportif unsurlar ekledi. Ön ve arka tasarımı, yeni baş ve arka aydınlatma düzenlemeleriyle öne çıkan sportif bir tasarımla önemli ölçüde öne çıkmaktadır. Önde, tampona monte edilmiş sis farlarının eşlik ettiği şık LED farlar bulunuyor. Ayrıca Pacifica’nın kaputu, sürücüye daha iyi görüş sağlayan aerodinamik kıvrımlarla eğimlidir. Arkada, arka lambalar bagaj kapağından dış gövdeye uzanıyor ve hilal şeklinde birleşiyor. Ayrıca Amerikan otomobil üreticisinin satışa sunduğu Pacifica, “S” paket seçeneği ile birçok farklı donanıma ve özelliğe sahip olmakta. Örnek olarak “S” paketi tercih edildiği zaman  krom vurgular karşımıza çıkmaktadır. Bir başka örnek ise  altı farklı tasarımda eksiksiz bir jant yelpazesinin sunulmasıdır. Çeşitli tasarımlara sahip 17 inç ila 20 inç jantlar arasından seçim yapabilmektedir. Ayrıca elektrikli bagajı sayesinde gündelik yaşamlara büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Türkiyede Satılmayan Minivanlar: Chrysler Pacifica ve Kia Carnival Kia Carnival’i incelediğimiz zaman Güney Koreli otomobil üreticisi de bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Öncelikle Kia Carnival uzun gövdeli kutu gibi bir tasarıma sahiptir. Öndeki ikonik kaplan burunlu ızgara, bir dizi ayırt edici ve agresif görünümlü LED far ile modern çağa ayak uydurmaktadır. Arka tarafa baktığımız zaman geniş bir far tasarımı karşımıza çıkmaktadır. Aynı şekilde, araca SUV benzeri bir görünüm kazandırmak için bir krom parçalar kullanılmaktadır. Carnival’ın temel versiyonu 17 inç alaşım jantlara sahiptir. Gümüş tasarımlı C sütunu, elektrikli arka kapılarla kamyona benzer bir görünüm veriyor. Ayrıca 19 inç jantlar, çift LED farlar, sis lambaları, elektrikli aynalar ve otomatik açılır tavan gibi ek özelliklerine sahiptir. Bu özellikler EX, SX ve SX Prestige olmak üzere üç farklı donanım seçeneğinde satışa sunulmaktadır.

İç Tasarım

Chrysler PacificaTürkiyede Satılmayan Minivanlar: Chrysler Pacifica ve Kia Carnival

Öncelikle heer iki minivan da aileler için son derece uygundur. Yolcu kapasitesi, konfor ve geniş bir bagaj hacmine sahipler. Öncelikle Pacifica, kargo alanını artırmak için birçok hareketli parçaya sahiptir. Ayrıca yedi koltuklu (katlanabilir) bir iç mekan sunmaktadır. Ayrıca Pacifica’daki Chrysler’in Stow-n-Go özelliği aracın iç mekanının genişlemesine olanak sunmaktadır. Standart koltuk döşemesi sade bir kumaştan yapılmaktadır. Fakat Pinnacle modelinin döşemesi, bel destek yastıkları, saten krom vurgulanmaktadır. Ayrıca araç, süet tavan döşemesi ile kapitone karamel Nappa deri döşemeli koltuklarla donatılmıştır. “S” Görünüm Paketi’ni tercih eden müşteriler, piyano siyahı vurgulu direksiyon simidi ve siyah deri koltuklara sahip olmaktadır. Ayrıca “S” paketin kırmızı renkli bir seçeneği de bulunmaktadır. Son olarak Chrysler, otomobilin içini temizlemek için dahili bir elektrikli süpürgeden oluşan bir Stow-n-Vac özelliği sunmaktadır. Bu özellik ve minivan seven biri olduğum için Pacifica’dan etkilenmeye devam ediyorum.

Pacifica, bilgi-eğlence için Uconnect sistemli, bilgi-eğlence sistemi tarafından desteklenen gösterge panelinde 10.1 inçlik bir ekrana sahip. Bu sistem, Amazon Alexa ile entegre sistemin güncellenmiş bir versiyonudur. Ayrıca akıllı telefon erişilebilirliği için Wi-Fi, Hotspot, Apple CarPlay ve Android Auto’ya sahiptir. Pacifica’nın kabininde, C tipi hızlı şarj bağlantı noktaları da dahil olmak üzere toplam 12 USB şarj bağlantı noktası bulunmaktadır.

KİA CarnivalTürkiyede Satılmayan Minivanlar: Chrysler Pacifica ve Kia Carnival

Carnival’daki standart bilgi-eğlence sistemi, isteğe bağlı 12,3 inç çift bilgi-eğlence ve sürücü bilgi ekranı ile 8 inç dokunmatik ekrandır. SX donanımında, arka koltuklarda da bilgi-eğlence ekranları yer almaktadır. Ayrıca SX Prestige donanımı, 12 Hoparlörlü Bose stereo sistemine sahiptir. Bilgi-eğlence sistemi, ekranın altına hizalanmış dokunmatik tuşlarla kontrol ediliyor. Ayrıca Kia Carnival, 7 kişiden 11 kişiye kadar yolcu kapasitesine sahiptir. Sürücü koltuğu 6 yöne, yolcu koltukları ise 4 yöne ayarlanabilme özelliğine sahip. Buna ek olarak otomobilde daha fazla bagaj kapasitesi için koltukların katlanabilme özelliği mevcut. Ayrıca standart kumaş ve üst donanımdaki deri parçalar, aracın iç mekanına farklı bir hava katmaktadır.

Teknik ÖzelliklerTürkiyede Satılmayan Minivanlar: Chrysler Pacifica ve Kia Carnival

Chrysler Pacifica 2021 versiyonu ICE ve hibrit güç aktarma organlarına sahiptir. 3.6 litrelik bir V6 “Gasoline Direct Injection (GDI)” ve “Multi-Port Injection (MPI)” sistemleri ile daha farklı ekonomik güçler sağlamaktadır. Bu motor 287 beygir güç üretebiliyor. Güç, 9 ileri otomatik şanzıman ile arka tekerleklere aktarılıyor. Ayrıca Pacifica Hybrid, 260 HP üreten 16kWh lityum-iyon pil paketiyle çalışan iki elektrik motoruyla aynı V6’ya sahip. Chrysler, hibritin toplam 830 kilometre menzile sahip olduğunu iddia ediyor.

“Türkiye’de Satılmayan Minivanlar: Chrysler Pacifica ve Kia Carnival” son noktası da Kia’nın motor özellikleridir. Kia Carnival, , üstten çift eksantrik milli (DOHC) ve silindir başına 4 valfli 3.5 litrelik V6’ya sahiptir. Motor 290 beygir ve 262 lb-ft tork sağlamaktadır. 8 ileri otomatik şanzımanla eşli motor, gücü ön tekerleğe aktarmaktadır. Sonuç olarak Chrysler Pacifica ve Kia Carnival, maksimum yolcu konforu ve bagaj hacmi sunmak için satışa sunulmaktadır.

İkinci El Kia İlanları

İkinci El Chrysler İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here