Power Global Şirketi Dizel Araçları Elektirikliye Çeviriyor

0
4719

Bilindiği üzere Power Global şirketi son yıllarda elektrikli araç üretimi çok fazla arttı. Bu yüzden de birçok firma dizel veya benzinli araçlarına çok fazla önem vermeyip, elektrikli araçlara yöneldi. Özellikle petrol fiyatlarındaki bu olağanüstü artıştan sonra kullanıcılarda dizel ve benzinli araçlara ilgiyi kesti. Bu yüzden Elon Musk ile çalışan eski bir yönetici, Musk ile yollarını ayırarak Power Global şirketini açtı ve mühendisleri ile birlikte otomotiv elektrik teknolojisi hakkında çalıştı.

Power Global Şirketi

Power Global Şirketi ve Porter Harris

Power Global şirketi daha çok yeni kurulmuş bir şirkettir. Şirketi olağanüstü bir girişimcilik hamlesi ile kuran kişi ise Porter Harris’tir. Porter Harris, Power Global şirketini kurmadan önce Elon Musk ile birlikte çalışıyordu. Porter Harris SpaceX firmasında uzaya gönderilen araçların pil teknolojileriyle ilgileniyordu. Kendisi pil konusunda ve elektrik-elektronik konusunda uzman bir mühendistir.

Porter Harris ve SpaceX Şirketi

Porter Harris, yaklaşık 5 sene SpaceX şirketine hizmet etti. Falcon 9 roketinde ve diğer uzay araçlarının pil mühendisliklerini geliştirmek için uzun süre çalıştı. Pil mühendisliği alanında birçok yeni teknoloji yarattı. Bunlardan bazıları termal soğutma teknolojisi ve termal ısıtma teknolojisidir. Bu sayede elektronik araçların pilleri hava koşullarına karşı daha dayanıklı oldu. Uzaya gönderilen araçların bilindiği üzere yüksek dayanıklılık ile üretilmesi gerekiyor. Bunun yanında tabii ki araçların içerisindeki donanımsal parçalarında uzaydaki sıcaklığa ve soğuğa dayanması gerekiyor. İşte Porter Harris’te ortaya çıkardığı bu teknolojiler sayesinde piller uzay koşullarında daha uzun ömürlü oldu. Daha sonra Elon Musk ile anlaşamayan Porter Harris, bu şirketten ayrıldı ve Power Global şirketini kurdu.

Porter Harris’in Ortağı Pankaj Dubey

Porter Harris gibi başarılı bir insan olan Pankaj Dubey çok deneyimli bir uzmandır. Hindistan otomobil dünyasında kendisini tanımayan yoktur. Hindistan’da ve dünyada Hero Motorsiklet, Yamaha gibi dev şirketlerde neredeyse yarım asır insanlara hizmet vermiştir.

Power Global Şirketinin Kuruluşu

POWER GLOBAL

Korona virüsün ortaya çıkmasıyla beraber iş insanları evden çalışmanın ve kendi işinin patronu olma yolları aradı. Bu sırada iki iş adamı Dubey ve Harris Lınkedln uygulamasından birbirlerini buldular. Birkaç çevrimiçi görüşme ve anlaşma sonrası Power Global şirketini kurmaya karar verdiler.

Dizel Araçlar Artık Elektrikli Kullanılabilecek!

Porter Harris ile yapılan bir röportajda çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Yaklaşık 5-6 sene içerisinde her türlü dizel aracın elektrikliye çevrilebileceğini söyledi. Bu teknoloji yalnızca yeni çıkacak otomobillere değil, aynı zamanda insanların uzun yıllardır kullandıkları araçlara da monte edilebilecek. Power Global şirketinin asıl amacı ise daha çok motosiklet gibi araçların elektrik oranlarını arttırmak. Ayrıca bir diğer amaç ise çevre kirliliğini önlemek olacak.

Bildiğiniz üzere dizel araçlar üretilmeye başladığından beri çevreye verdiği zarar yüzünden milyonlarca kez eleştirildiler. Bu teknoloji sayesinde artık çevre kirliliği ciddi oranda azalacak.

Dönüşüm Kiti Deneme Sürecinde

Power Global Şirketi

Power Global mühendisleri uzun uğraşlar sonucu bu kiti üretmeyi başardı. Mühendislerin anlattığına göre, bu dönüştürme kiti birkaç saat içerisinde aracınıza monte edilebiliyor ve kısa sürede kullanıma hazır hale gelebiliyor. Fakat bu dönüşüm kitini taktırmanız için aracınızın bir tür belge alması gerekecek. Bu belge dönüşüm kiti taktırabilmeniz için gerekli şartları yerine getirip getirmediğinizi kontrol edecek.

İKİNCİ EL DİZEL ARAÇ İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here