Sportif dış tasarımı ve eşsiz sürüş deneyimiyle Peugeot 508 yenilendi! Markanın sedan tipi bu modelinin makyajlı hali birkaç ay önce tanıtılmıştı. Şimdi ise Peugeot, yenilediği aracını  Türkiye’de satışa sundu. Göz alıcı özelliklere sahip olan bu aracın detaylarına yakından bakalım.

Peugeot 508 Tasarımı

peugeot-508

Ülkemizde oldukça sevilen Peugeot 508’in tasarım dili ailenin diğer üyelerine uygun kalsa da dış tasarımdaki yenilenen detaylar dikkat çekiyor. Araca yan taraftan bakıldığında belirgin çizgiler, aracın sportif ve şık görünümünü tamamlıyor. Ayrıca yenilenen elmas kesim jantları ve kapı hatları sayesinde sade ama iddialı yapı öne çıkıyor. Peugeot 508 modelinin ön kısmında yer alan yeni logo ve gösterişli ön ızgara kusursuz görünümü gözler önüne seriyor. Bunun yanında Matrix led farlar ve yeni aslan pençesi tasarımlı led arka stop lambalar dinamik bütünlüğü koruyor. Modelin arka tamponundaki detaylar ise bir o kadar dikkat çekiyor. Peugeot logosu yerini Peugeot yazısına bırakıyor.

Dış tasarımının yanında Yeni Peugeot 508’in iç tasarımı da oldukça stil sahibi görünüyor. Malzeme kalitesi ve modern dizaynı sayesinde şık araç severlerin gözdesi olacağa benziyor. Mavi (Eclipse), gri (selenyum), gri (tekno), beyaz (okenit), siyah (inci), gri (titanyum) ve kırmızı (elixir) gövde renk seçenekleriyle geniş bir yelpaze sunuyor. Her renk seçeneği ise dış tasarımdaki detayları öne çıkarmayı başarıyor. Ayrıca 1859 mm genişliği, 4750 mm uzunluğu ve 1409 mm yüksekliği ile geniş bir alan sağlıyor. Bu sayede seyahatler daha rahat ve konforlu hale geliyor.

Peugeot 508 Teknik Özellikleri

peugeot-508

Fransız otomotiv devi Peugeot, 508 modelinin teknik detaylarıyla göz dolduruyor. Özellikle 508’in BlueHDi 130 turbo dizel motoru ve EAT8 otomatik şanzımanı sürüş sırasında konforu en üst düzeye çıkarıyor. Ayrıca model, 300 Nm tork üretiyor. Bu değerlerle Peugeot 508 modelinin 0’dan 100 kilometreye hızlanabilmesi ise 11,1 saniye olarak bizleri karşılıyor. Aynı zamanda performans anlamında adından söz ettirebilen modelin yakıt tüketimi, 4.4 ila 6.3 lt/100 km arasında değişiyor.

10 inç yüksek çözünürlüğe sahip merkezi ekran, doğal dilde ses tanıma, bağlantılı navigasyon sistemleri sayesinde bilgi eğlence sistemi, sürücüler için daha keyifli hale geliyor. Ayrıca multimedya ekranları kişiselleştirilebiliyor. Marka iki farklı donanımla aracını satışa sunuyor. ALLURE ve GT donanımları içerisinde güvenlik ve konfor sistemleri standart olarak ekleniyor. Fakat GT donanımını seçen alıcıları daha gelişmiş teknolojiler bekliyor. Merak edenler içinse aracın teknik özelliklerini detaylandıralım:

Silindir Hacmi 1499
Silindir Sayısı / Düzen 4 / sıralı
Egzos Emisyon Seviyesi Euro 6 AP
Ön/Arka İz genişliği (mm) 1601 / 1597
Bagaj Hacmi (L) 487 / 1537
Maksimum Hız (Km/Saat) 208
Lastik ve Jant Boyutu ALLURE: 235/45 R18 – GT: 235/40 R19

Sürüş Destek Sistemleri

peugeot-iç-mekan

Günümüzde sürüş destek sistemleri oldukça yaygın bir hal almaya devam ediyor. Birçok otomobil, yarı otonom hale gelmeye başlıyor. Peugeot ise “yarı otonom sürüş seviyesi 2” ile bu teknolojiyi yakından takip ediyor. Örneğin sürücülere, Allure donanımında 2 kamera ile 180 derece, GT donanımında ise 4 kamera ile 360 derecelik görüş desteği ve park yardımı sağlıyor. Gece görüş kamerası sayesinde ise olası kazalar minimalize ediliyor.

Otomatik Acil Durum Fren Sistemi Önden Çarpışma Uyarısı
Sürücü Dikkat Uyarısı (3. Seviye) Aktif Şerit Takip Sistemi
Kör Nokta Uyarı Sistemi Hız Limiti Tanıma Ve Önerme
Genişletilmiş Trafik Levhaları Tanıma Sistem Cruise Control / Hız Sabitleme Ve Sınırlama
Ön , Arka, Yan Park Sensörü ‘E-toggle’ Vites Tasarımı
180° HD Geri Görüş Kamerası

Güvenlik Sistemleri

Peugeot-508

Yenilenen Peugeot 508 modelinin farklı güvenlik sistemleri bulunuyor. Özellikle marka, teknolojik gelişmeleri takip edip araçlarına entegre ediyor. Güvenlik sistemi özelliklerinden bazıları ise aşağıda bulunuyor:

Hava Yastıkları Acil Fren Yardım Sistemi (EBA)
Yüksekliği ayarlanabilir kafalıklar Elektronik Fren Gücü Dağıtımı (EBD)
Yaya çarpışma korumalı aktif ön kaput Kaymayı Önleyici Anti-patinaj Sistemi (ASR)
Lastik Basınç Kontrol Sistemi Arka Cam Çocuk Kilidi
Arka Yan Koltuklarda Isofıx Bağlantıları Kilitlemeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS)
Elektronik El Freni Dinamik Denge Kontrolü(dsc)

Peugeot 508 Modelinin Fiyatı

Tek motor ve şanzıman kombinasyonuyla satışa sunulan Peugeot 508 modelinin başlangıç fiyatları aşağıda yer alıyor. Fakat opsiyonel olarak seçilen ürünlerle birlikte fiyatlarda değişiklik olacaktır.

Donanım Fiyat
ALLURE 1.770.000 TL
GT 1.968.000 TL

508 ve diğer Peugeot modellerinin güncel fiyat listesine ulaşmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.  

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here