Türkiye pazarında da oldukça sevilen şehir otomobili Renault Clio, geçtiğimiz aylarda makyajlı haliyle tanıtılmıştı. Şimdi ise merakla beklenen model, en yeni haliyle Türkiye’de satışa çıktı. Birkaç versiyonuyla bizleri karşılayan Clio’nun fiyatı kendinden önceki nesliyle aşağı yukarı aynı seviyelerde olacak. Hadi! Yeni Renault Clio modelinin bütün detaylarına göz atmaya başlayalım.

Renault Clio Tasarımı

yeni renault clio

Türkiye’de en çok tercih edilen otomobillerden biri olan Renault Clio’nun yeni dış tasarımı, şıklık ve sportiflik taşıyor. Clio’nun ızgarasında yeniliğe giden Renault, far görünümüyle de öne çıkıyor. Parçalı far yapısı aracı daha dinamik bir görünüme kavuşturmaya yetiyor. Aynı zamanda bu görünüm, aydınlatmalı unsurlarla bezenmiş buzul siyahı Renault logosuyla birlikte tamamlanıyor. Markanın yeni tasarım dilini yansıtacak renk seçenekleri de bulunuyor. Alıcıları bu noktada Beyaz, Yıldız Siyah, Mineral Gri, Demir Mavi, Alev Kırmızı ve Mercan Turuncu renkleri karşılıyor. Ayrıca üç katmanlı, uzaktan opak ama yakından sedefli görünen Kaya Gri rengi de seçenekler arasında yer alıyor. Tabi pek çok araçta olduğu gibi Clio’nun farklı jant alternatifleri bulunuyor. Dilediğiniz takdirde 5 jant seçeneği arasından istediğinizi tercih edebiliyorsunuz. Bunun dışında Yeni Renault Clio, 391 litreye kadar bagaj alanı temin edebiliyor.

Fransız otomobil üreticisi Renault, dış tasarımdaki bu şıklığı iç mekana da taşıyor. Renault Clio’nun %60 oranında geri dönüştürülmüş malzemelerden ürettiği yeni döşemeleri, kabini daha iyi bir hale getiriyor. Kaliteli malzemelerden üretilen koltukların yanında iç kabin, teknolojik anlamda da yenilikler taşıyor.

Renault Clio Teknik Detayları

yeni renault clio

Aracın versiyonlarında yer alan teknolojiler, donanımlara göre farklılık gösteriyor. Örneğin bazı donanımında Renault Easy Link multimedya sistemi yer alıyor. Bunun yanı sıra Yeni Renault Clio’nun 7 inç veya 10 inç tamamen dijital gösterge panel seçenekleri bulunuyor. 10 inç dijital ekran, Techno Esprit Alpine versiyonunda alıcılara sunuluyor. Clio’nun gelişen teknolojisi sayesinde sürücüleri ve yolcuları daha rahat seyahat deneyimi bekliyor. Aynı zamanda MULTI-SENSE teknolojisi gibi yenilikler, aracı kişiselleştirmenize imkan tanıyor. Yeni Renault Clio modelinin diğer teknolojik yenilikleri arasında aşağıdaki bazı unsunlar öne çıkmayı başarıyor:

  • Yağmur sensörü
  • 360 derece kamera
  • Acil fren destek sistemi
  • Eller serbest park sistemi
  • Lastik basıncı takip sistemi
  • Yokuş kalkış destek sistemi
  • Trafik ve kaza uyarı sistemi
  • Güvenli mesafe uyarı sistemi
  • Şeritten ayrılma uyarı sistemi
  • Ön yolcu hava yastığı iptal kilidi

clio

Renault Clio Motor ve Şanzıman Seçenekleri

Motor anlamında ise Yeni Renault Clio’nun makyajlı halinden farklı marjinal değişiklikler yer almıyor. Fakat OYAK Renault Fabrikaları’nda üretimi gerçekleştirilen ve satış hacmi oldukça büyük olan Clio’ya birkaç yıl evvel Renault araçlarına entegre edilen E-Tech Full Hybrid teknolojisi yerleştiriliyor. Bu sebepten dolayıdır ki versiyonlar arasında E-Tech Full Hybrid donanımı yer alıyor. 145 hp gücündeki bu araç, donanımlar arasındaki en pahalı versiyon olarak bizleri karşılıyor. Böylece sürücüler, elektrikli sürüş desteğinin rahatlığına da ulaşabiliyor. Yeni Renault Clio’nun Equilibre ve Evolution olmak üzere iki farklı versiyonu daha bulunuyor. Renault markasının sunduğu tüm güç aktarma seçenekleri ve motorlar ise aşağıdaki gibi:

E-Tech Full Hybrid Benzinli LPG
Maksimum Güç 105 kWh (145 hp) 90 hp 100 bg
Vites Kutusu multimode otomatik manuel / otomatik manuel 6 vitesli
WLTP CO2 emisyonu 93g / km’den başlayan 131 g/km 107 g/km
Tüketim 4,2L / 100km 5,8 L/100 km 7,2 L/100 km
Akü kapasitesi 250 V + 1,2 kWh

Ancak belirtmek gerekir ki yukarıda bahsi geçen oranlar donanımdan donanıma farklılık gösteriyor. Son olarak eğer Renault markasının aylık fiyat listesini öğrenmek isterseniz buraya tıklamanız yeterli.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here