Son yıllarda hızla artan elektrikli araç sayısıyla birlikte dünya genelindeki araç sürücüleri de bu yeni ürüne adapte olmaya çalışıyor. İçten yanmalı modellere kıyasla pek çok farklılığın karşımıza çıktığı elektrikli araçlarda lastik seçimi de önemli bir ayrıntı. Yol tutuşu ve aracın genel performansı konusunda büyük öneme sahip olan lastik seçiminin doğru yapılması son derece önemli. Seçenekler arasında kaybolan ve elektrikli araçlarda hangi lastik çeşitlerinin kullanılacağını merak edenler doğru adreste. Sizin için araştırdık ve piyasanın birbirinden başarılı lastik modelleri arasından en sevilenleri bir araya getirdik. İşte arabam garaj alışverişlerinizde göz atabileceğiniz elektrikli araç lastik önerilerimiz:

Elektrikli Araçlar İçin Yaz Lastikleri

Emisyonu azalırken elektrikli araçlara eklenen bataryalarla birlikte ağırlık da artıyor. Bu durum, bildiğiniz gibi hem fren mesafesinin uzamasına hem de lastik aşınmalarının artmasına sebep olabiliyor. Elektrikli dünyasının doğurduğu yeni gereksinimlere cevap veren lastiklerin seçimi işte bu tür noktalarda önem kazanıyor. Yaz mevsimi için tercih edebileceğiniz elektrikli araç lastiklerine göz attığımızda birkaç farklı model karşımıza çıkıyor.

Michelin Energy E-V

Michelin Energy E-V

Elektrikli araç lastiği ararken karşınıza en sık çıkacak önerilerden biri Michelin Energy E-V olabilir. Popüler markanın bu ürünü, yola karşı daha az direnç gösteren bir tasarıma sahip. Ayrıca lastiğin sırt yapısı ile birlikte hafifliği de aracın dönme direncini azaltan unsurlar arasında. Ekstra esnek, multi polimer bileşenlerin kullanıldığı bu model hem kuru hem de ıslak zemin kullanımı için son derece iyi bir yaz lastiği alternatifi.

Lastik alışverişi arabam garaj’da!

Michelin Pilot Sport EV

Michelin Pilot Sport EV

 

Michelin’in yüksek performanslı yaz lastiği Pilot Sport EV, tercih edebileceğiniz bir başka elektrikli araç lastiği. Aracınızın potansiyelini en iyi şekilde kullanabilmenize yardımcı olan bu model, yüksek hızlarda bile daha fazla dönüş katılığı sağlayarak yol tutuşunu artırmayı sağlıyor. Ürünün sahip olduğu ElectricGrip Compound özelliği, ıslak zeminde dahi tutuş konusunda yüksek performans sunuyor. Çok daha uzun ömürlü bir kullanımı hedefleyen Pilot Sport EV’in sırt tasarımında ise MaxTouch Construction özelliğine yer verilmiş. Bu sayede frenleme ve viraj alma kuvvetlerini lastiğe eşit dağıtarak yol ile temasını artırıyor. Düşük gürültü seviyesine sahip model, uzun yol kullanımı için de oldukça konforlu.

Hankook iON evo

Hankook iON evo

Optimum performans için tasarlanan iON evo, elektrikli araçların ihtiyaçlarına uygun hale getirilen modellerden bir diğeri. Testlerden son derece yüksek puanlar alan bu ürün, düşük yuvarlanma direnci ve ıslak zeminde üstün yol tutuşu gibi avantajlı özellikler sunuyor. Aynı zamanda sürüşlerinizde kabin içine iletilen gürültüyü minimuma indirebilmek için Hankook Sound Absorber özelliğini kullanıyor. Elektrikli araçların çalışma prensibi sebebiyle daha sessiz hale gelen iç alanda, tekerlek sesi daha fazla duyulduğu için bu özellik sürüş keyfini de artırıyor. Eşit sırt aşınması, artırılan kilometre ömrü ve ıslak yol tutuşuyla Hankook iON evo son derece dikkat çekici bir yaz lastiği alternatifi.

Continental Conti.eContact

Continental Conti.eContact

Elektrikli yaz lastikleri listesine ekleyebileceğimiz bir diğer model de Continental Conti.eContact. Markanın lüks ve orta sınıf hibrit araçlar için tasarladığı bu lastik, Green Chilli hamur bileşimi kullanılarak üretiliyor. Bu sayede yuvarlama direncini azaltırken yol tutuşu ve güvenliğini de artırmayı amaçlıyor. Ses seviyesine dikkat edilen üründe, markanın ContiSilent teknolojisi kullanılıyor. Modelin öne çıkan bir diğer özelliği ise AeroFlex oluyor. Lastik tasarımını şekillendiren bu özellik, hava türbülansını önleyerek direksiyon hareketleri sırasında daha az enerji kaybı sağlıyor.

Elektrikli Araçlar İçin Kış Lastikleri

Kışın gelmesiyle birlikte elektrikli araçlarda doğal bir menzil kaybı yaşanabiliyor. Kar yağışı olmasa dahi yaşanan bu durum için elbette lastik üreticilerinin farklı çözümleri mevcut. Elektrikli araçların verimliliğini artırmak ve yol tutuşunu güçlendirmek için ortaya çıkarılan farklı lastik tasarımları değişen ihtiyaçlara cevap verebiliyor. İşte hoşunuza gidebilecek bazı popüler kış lastiği modelleri:

Hankook Winter iON i*cept

Winter iON icept 

Kışın aracınızın daha yüksek performans gösterebilmesi için geliştirilen Hankook Winter iON i*cept hem içten yanmalı araçların hem de elektrikli modellerin ihtiyaçlarına cevap veren özelliklere sahip. Bu iki dünyayı tek bir tasarımda bir araya getiren modelde minimize edilmiş sırt desen gürültüsü en önemli özelliklerden biri. Lastiğin V şeklindeki deseni, hareket halindeyken iç ve dış blokları birbiri arasında değiştirerek ses noktasında avantaj sağlıyor. Ayrıca bu tasarım detayı, karlı yolarda tekerleğe ekstra çekiş gücü sağlıyor. Üründe gürültüyü azaltmak için diş sayısını ve boyutunu optimize eden Hankook, özel tırtıklı yapısıyla havanın oluklardan geçerken oluşturduğu rezonans gürültüsünü de azaltıyor. Modeldeki kılcal açılar, karlı hava koşullarında frenleme ve çekiş performansını iyileştirmeye yardımcı oluyor. Ürünün azaltılmış yuvarlanma direnci, geliştirilmiş ıslak yol tutuşu ve viraj alma stabilitesi öne çıkan diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Continental WinterContact TS 860 S

 

Continental-WinterContact-TS-860-S

 

Kışın tehlikeli hale gelen yol koşullarında güvenliği artırmak için Continental WinterContact TS 860 S lastikleri tercih edebilirsiniz. Elektrikli araçların kullanımına uygun kışlık lastik alternatiflerinden biri olan bu model, yüksek fren performansı ve karlı zeminlerde konforlu sürüş imkanı sunuyor. Üstelik yakıt tüketimini azaltabilmek için yuvarlanma direncini de düşürüyor. Lastiğin tasarımında yer verilen kılcal kanalların özel yapısı ve özenle tasarlanan kar cepleri, ürünün yol ile kenetlenmesini sağlayarak çekişi artırıyor. Karlı ve buzlu yol koşullarına uygun olan WinterContact TS 860 S, ıslak zeminlerdeki yol tutuşuyla da beğeni toplamayı başarıyor.

Continental WinterContact TS 870 P

 

Continental-WinterContact-TS-870-P

 

Continental markasının elektrikli araçlara özel sunduğu bir diğer kış lastiği çeşidi de WinterContact TS 870 P modeli. Kılcal kanal tasarımı ve özel desen konseptini bu modelde de gördüğümüz TS 870 P, karlı ve buzlu yollarda rahat bir sürüş keyfi sunuyor. Yine elektrikli araçlar için öne çıkan düşük yuvarlanma direnci bu lastiğin tasarımında önem verilen noktalar arasında yer alıyor. Ürün özelinde dikkat çeken nokta, tasarımda kullanılan CoolChili hamur oluyor. Islak zemin performansını artıran bu malzeme, zorlu kış şartlarında her türlü hava durumuna hazırlıklı olmanızı sağlıyor.

Goodyear UltraGrip Performance +

 

Goodyear-UltraGrip-Performance (1)

 

Soğuk mevsimlerde kullanım için üretilen Goodyear UltraGrip Performance + hem kuru hem de ıslak zeminde başarılı performans gösteriyor. Kısa fren mesafeleriyle sürüş güvenliğini her tür hava şartında sağlayabilmenize yardımcı olan bu model, kar ve buzda da daha iyi kavrama performansı sunuyor. Üründe kullanılan yeni çekiş reçinesi, lastiğin deformasyonunu azaltıp tamiratını kolaylaştırıyor. UltraGrip Performance + modelinde kullanılan bileşenlerin karışımı, düşük sıcaklıklarda da kauçuk elastikiyetini daha iyi hale getirmeye yardımcı oluyor.

Elektrikli Araçlar İçin Dört Mevsim Lastikler

Yıl genelinde tek bir lastik kullanmayı tercih edenler için farklı markaların dört mevsim lastik seçenekleri bulunuyor. Bunlar arasında elektrikli modellere özel olarak geliştirilen ya da mevcut modeli elektrikli araçların ihtiyaçlarına uyumlu hale getiren seçenekler de mevcut. Bir elektrikli aracın farklı mevsimlerdeki ihtiyaçlarını karşılayabilecek özelliklere sahip bazı lastik modellerini sizin için sıralayalım.

Goodyear Vector 4Seasons Gen-3

 

Vector 4Seasons Gen-3

Islak, kuru ve karlı zeminlerde başarılı performans sergilemesi için geliştirilen Vector 4Seasons serisi, Gen-3 modeliyle elektrikli araç sürücülerinin pek çok ihtiyacına cevap veriyor. Karlı yol tutuşu son derece tatmin edici olan bu lastik, kuru zeminde de kısa fren mesafesi ve tutuş noktasında başarılı bir performans sergiliyor. Ayrıca model, kullanım ömrü boyunca ıslak yolda kızaklama direnci vadediyor.

Bridgestone Weather Control A005 EVO

bridgestone-weather-control-a005-evo-

Farklı kullanımlara uygun olarak üretilen bir diğer dört mevsim lastiği de Bridgestone Weather Control A005 EVO. Islak zemin yol tutuşunda sınıfının en iyisi olduğunu iddia eden bu ürün, nano-selective karışım teknolojisi ve etkin silika dağılımı sunan Nano Pro-tech malzemesi ile öne çıkıyor. Ayrıca model, 3PMSF sertifikası ile başarılı bir kar performansı sunuyor. Bridgestone’un yaz lastikleriyle aynı kullanım ömrünü vadeden Weather Control A005 EVO, dört mevsim sürücülere konforlu bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

Hankook Kinergy 4s2

hankook-kinergy-4s2-x

Zorlu mevsim şartlarıyla baş edebilecek dört mevsim lastikleri arasında Hankook markasının Kinergy 4s2 X modeli de ilgi görüyor. Tüm hava şartlarında tek lastik kullanabilmeniz için geliştirilen bu ürün, ıslak ve kuru zemin şartlarında güvenle seyahat edebilmenizi sağlıyor. Lastik tasarımındaki geniş su kanalları, ürünün tahliye performansında büyük fark yaratıyor. Detaylardaki iki basamaklı su meyili ise hem suyun rahatça boşluklardan geçmesine hem de lastik bloklarının sertliğini korumasına yardımcı oluyor. Değişken adımlama teknolojisi, bu lastikle konforu artıran detaylar arasında yer alıyor. Tasarımda bir araya gelen her bir ayrıntı, sessiz ve güvenli sürüş için kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Aradığınız lastiği kolayca bulmak ve güvenilir satıcılardan birkaç tıkla satın almak arabam garaj‘la çok kolay!

arabam garaj Avantajlarını Keşfetmek İçin Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here