SUV dünyasının sevilen modellerinden olan Volkswagen Tiguan’ın 3. Nesil modeli Avrupa pazarına tanıtıldı. Markanın en çok satan SUV’ları arasında yer alan bu araç, tanıdık bir görünüme sahip. Kazandığı yeni çehre ile ID. modellerine daha da yaklaşan Tiguan’ın 2024 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor. Şimdiden meraklılarını heyecanlandıran bu kompakt SUV modelinin satışa çıktığında büyük ilgi görmesi bekleniyor. Peki tanıtımda 3. Nesil Tiguan hakkında neler paylaşıldı, ilgi gören detayları ne oldu? Birlikte bir bakalım.

volkswagen-tiguan-2024

Farklı İhtiyaçlara Cevap Veren Versiyonlar

MQB Evo platformunu kullanan yeni Tiguan hem şehir içi hem de şehir dışı kullanımlarda konfor sağlayacak versiyonlarıyla karşımıza çıkıyor. Model ile sunulan hem önden çekişli hem de dört çeker versiyonlar, kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına cevap veriyor. Avrupa’da iki ayrı plug-in hibrit motor seçeneğiyle satışa sunulması beklenen aracın açıklanan güç verileri de memnun eder seviyede. Ayrıca otomatik şanzımanla birlikte sunulan motor seçenekleri de oldukça geniş. Kullanıcıların tercih edebileceği alternatifler arasında; turbo dizel motor (TDI), turbo benzinli motor (TSI), hafif hibrit turbo benzinli motor (eTSI) ve plug-in hibrit sistem (eHybrid) yer alıyor.

volkswagen-tiguan-2024-far

Güçlü Plug-in Motor Seçenekleri

Hibrit teknolojisinin keyfini çıkaracak olan kullanıcılar, Tiguan’ın güçlü plug-in motor seçenekleri arasından seçim yapabiliyor. Modelin milt hibrit versiyonları kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Araçta 48 volt lityum-iyon batarya desteği, turboşarjlı 1.5 litrelik dört silindirli motorla karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra 201 beygir (150 kW) veya 262 beygir (195 kW) güç sunabilen 2.0 litrelik dört silindirli motor da alternatifler arasında yer alıyor. Dizelde ise 2.0 litrelik, 148 beygir (110 kW) veya 190 beygir (142 kW) güç seçenekleri bulunuyor.

volkswagen-tiguan-iç tasarım

Tasarım Detayları

Etkileyici detaylara sahip Volkswagen Tiguan, oldukça da konforlu bir araç. Detaylarına göz attığımızda dış tasarımda, Tiguan ve ailenin daha büyük modeli olan Touareg için ortaklaşa geliştirilmiş IQ.LIGHT HD matrix far teknolojisi dikkat çekiyor. Kabin bölümünde ise 15 inç’lik büyük bir bilgi-eğlence ekranıyla karşılaşıyoruz. Bu bölüm ayrıca 10,25 inç’lik yeni dijital gösterge ekranı ile tamamlanıyor. Markanın ID modellerinde olduğu gibi Tiguan’da da vites kolu artık direksiyonun arkasında konumlanıyor. Bu konforlu araç geniş bagaj bölümüyle de sürücülerin tüm ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçlıyor. 3. Nesil modelin uzunluğunda yaklaşık 3 santimetrelik bir artış mevcut. Bu farkla birlikte bagaj kapasitesinde de 37 litrelik bir artış görüyoruz. Böylece yeni Tiguan’ın toplam bagaj kapasitesi 652 litreye çıkmış oluyor. Aracın yüksekliği, genişliği ve aks mesafesi de önceki nesille benzer ölçülerde.

İkinci El Tiguan Fiyatlarına Göz Attınız mı?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here