Hoşçakal Fiat Uno!

İtalya’da 1983 ve 1995 yılları arasında üretilen ve İtalyanların trafikte küçük ve seri olmasından dolayı “supermini” lakabını taktıkları Fiat Uno, 250 araçlık özel seri ile otomobil piyasasına veda ediyor.

Hoşçakal Fiat Uno

11 Temmuz 1899’da Gionavvi Agnelli tarafında Torino’da kurulan ve zamanla Fiat Grubu’na dönüşerek; otomobil üreticisi, finansal ve endüstriyel grup olarak dünyaya hizmet eden şirketin 37 yıldır piyasaya sürdüğü Fiat Uno, 37 yılın ardından halen üretimine devam edilen Brezilya Pazarında; 250 araçlık özel bir seri çıkararak veda edecek.

1Hoşçakal Fiat Uno

İtalyanların “supermini car” adını verdikleri ve 1983 yılında ilk def üretilen, Fiat Uno, Türkiye pazarında da 1995 ile 2000 yıllarında üretilmiştir. Ülkemizde de sevilen ve talep gören otomobil, küçük ve seri olma özelliği ile tercih ediliyordu.

90’larda Türkiye’de ilgi odağı olan otomobil, otomobil piyasasına veda etmeye hazırlanıyor.  Fiat Uno Modelinin üretimi durduruluyor.

2Fiat Uno’nun, Brezilya Pazarında Üretimi Devam Ediyordu.

Brezilya pazarında günümüze kadar üretilen model, için Uno Ciao adında 250 araçlık özel bir seri piyasaya sürülecek. Şehir hayatına kolay uyum sağlayan modelin; sınırlı sayıda Turbo ve Hobby modelleri de bulunmakta idi. 1.1, 1.4, 1.4ie motor seçenekleriyle de piyasaya sürülmüştü.

2015 yılında, yeni kasası ile piyasaya çıkan model, Crossover segmentinde de bulunmuştu.

3Özel Seri Fiat Uno’nun üzerinde “Bir Efsanenin Hikayesi” çıkartması var

Kamuoyu ile paylaşılan görüntülerde, Brezilya’da son kez çıkarılacak olan 250 adetlik son seri Fiat Uno’da “Bir Efsanenin Hikayesi yazan çıkartmalar yer alıyor.

Koleksiyon niteliği taşıyacak bu serideki otomobillerin konsolunda 1’den 250’ye numaralar yer alıyor. 75 beygir güç ve 93 Nm torka sahip özel üretim Fiat Uno’lar 1,0 litrelik dört silindirli motorla, otomobil severlerin beğenisine sunulacak.

Hoşçakal Fiat Uno

4Özel Üretim Fiat Uno’lar Sadece Brezilya’da Satışa Çıkacak

Fiat’ın Güney Amerika müdürüne göre, Uno bölgedeki en çok satan araçlarından. Fiat, 1984’ten beri Brezilya’daki 4 milyon 379 bin 356  adet üretmiş.

Son kez üretimi yapılacak olan bu 250 adetlik seri, sadece Brezilya’da satılacak ve ücreti de 14 bin dolar civarında olacak.

İkinci El Otomobil İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here