Türkiye’deki popüler araç modelleri arasında yer alan Renault Clio, geçirdiği makyaj operasyonu ile yepyeni bir görünüm kazandı. Şık detaylarla öne çıkan modelin Eylül ayında satışa sunulması planlanıyor. Bursa’da üretilen bu yeni Clio’nun motor seçeneklerinde ise şimdilik bir farklılık bulunmuyor. Tasarım anlamında yapılan değişikliklerin büyük bölümü aracın ön bölümünde karşımıza çıkıyor. 2019 yılında hayatımıza dahil olan beşinci nesil Clioların bu yeni versiyonunda yapılan değişiklikler, gelecek modellere de ilham olacak.

Clio’nun Yenisi Şimdi Çok Daha Etkileyici

Renault’nun 5. nesil yeni Clio’su şimdi çok daha sert hatlara sahip. Tasarımın en dikkat çeken noktası ise logonun etrafındaki ışık barı. Değişen logo bölümünün yanı sıra aracın ince farları dikkat çekiyor. Bu tasarımda, far takımının altına uzanan LED gündüz farlarını da gözden kaçırmak mümkün değil. Modelin şıklığını artıran bu zarif detayları biz oldukça beğendik. Aracın arka bölümündeki değişiklikler ise öne nazaran daha minimal düzeyde. Arkadaki en görünür değişiklik, Esprit Alpine donanım paketinde yer alan koyu renk logo kullanımı ve hava menfezleri.

renault-clio-arka

İddiasını Ortaya Koyan Esprit Alpine Donanımı

Makyajlı Renault Cliolar Esprit Alpine donanımıyla birlikte geliyor. Vurucu detaylara sahip olan bu donanımdaki özel ızgara tasarımı ve dikkat çekici renk alternatifleri oldukça ilgi çekeceğe benziyor. Renk seçenekleri arasında Arctic White, Platinum Gray, Pearl Black, Iron Blue, Decir Red, Valencia Orange ve Rafal Gray gibi iddialı alternatifler yer alıyor. Modelin imzası olan LED ön far takımları ise tüm donanım paketlerinde standart olarak geliyor.

renault-clio-ön

Aracın 17 inç boyutuna varan 5 farklı jant seçeneği mevcut. Farklı donanımlara göre jant ölçülerinde çeşitlilik görülüyor. Techno donanımında kullanılan alaşım jantlar, 16 inç boyutlarında ve parlak siyah renkte kullanılıyor. Ayrıca bu donanıma özel olarak, makyajlı Clio’nun arka bölümündeki yeni hava menfezleri de mat siyah renkte üretiliyor.

renault-clio-ic-tasarim

Dıştan İçe Uyumlu Detaylar

Yeni Clio’nun iç tasarımında tamamen yeni döşemeler tercih eden Renault, deri yerine büyük oranda geri dönüştürülebilen materyaller kullanıyor. Böylece sürdürülebilirlik noktasında da Renault’nun önemli bir adım attığını söyleyebiliriz. Premium sürüş deneyimi sunan bu döşemelerle birlikte iç tasarımda, 7 veya 10 inç boyutlarında dijital ekran bizi karşılıyor. Buna eşlik eden konforlu dokunmatik multimedya ekranı ise 7 veya 9.3 inç boyutları arasında değişiklik gösteriyor.

renault-clio-ekran

Esprit Alpine donanımında mavi ve beyaz detayların uyumu söz konusu. Bu araçta yer alan alüminyum pedallar, gösterge panellindeki Fransa bayrağı ve aracın her köşesinde kendini hissettiren tasarım ayrıntıları oldukça özel. Yeni Clio, 20 farklı geliştirilmiş sürücü asistanı, kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay gibi sürüş konforunuzu artıracak pek çok özelliğe sahip. Haziran ayında Avrupa’da satışa çıkacak bu göz alıcı model, meraklıları tarafından büyük ilgi göreceğe benziyor.

Renault Austral İçin Ön Sipariş Tarihi Belli Oldu

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here