Geçtiğimiz yıl tanıtılan Austral, Renault’nun C SUV segmentindeki iddiasını ortaya koyması bakımından dikkat çekiyor. Pek çok yeniliğin göze çarptığı bu model, Esprit Alpine donanımıyla Türkiye’de satılmaya başladı. Austral’in -lansmana özel opsiyonlar hariç- Techno Esprit Alpine versiyonunda satış fiyatı 1.190.000 TL olarak belirlenmişti. Ön siparişe sunulan ilk 500 adet Renault Austral aynı gün içerisinde tükendi. 250 bin TL kapora yatıran bu 500 kişinin araçlarının, Haziran ayında teslim edilmesi bekleniyor. Renault MAİS, ön siparişte satılan bu araçların dışında, Haziran ayı için sayıyı 350 adet daha artırıyor.

Renault Austral yan görünüm

SUV grubundaki Austral, 20 farklı gelişmiş sürüş destek sistemine sahip. Multi-Sense teknolojisinde bulunan 4 farklı sürüş modu ise yolculuklarınızı daha keyifli hale getirmeye yardımcı oluyor. Farklı kullanıcı ihtiyaçlarından yola çıkarak geliştirilen bu tasarımda siz de kendinize hitap eden pek çok farklı özellik bulabilirsiniz.

Renault Austral çapraz görünüm

Her Açıdan Etkileyici Tasarım

Yeni Renault Austral’de modüler iç tasarım ve güçlü dış tasarım detayları bir arada kullanılmış. Aracın arka koltukları, 16 cm geriye çekilerek diz mesafesini önemli ölçüde artırıyor. Ayrıca değişen arka koltuk konumu, bagaj kapasitesi üzerinde de etkili oluyor. Austral’in bagaj hacmi, farklı kullanımlara göre 500 ila 1525 litre arasında değişiklik gösteriyor.

Renault Austral bagaj görünüm

Kullanıcıların merakla beklediği model, gücünü 12V mild hybrid motorundan alıyor. Siz de yakıt tüketimi ve emisyonu azaltan Yeni Austral’i tercih ederek Renault’nun hibrit teknolojisini deneyimleyebilirsiniz. Günlük kullanımda son derece konforlu bir sürüş deneyimi sunan bu modelde hibrit motor 270 Nm tork üretiyor. Haziran ayında yollarda görmeye hazırlandığımız bu aracın son hızı ise 175 km/s olarak açıklandı. 0-100 km/s hızlanmasını 9,7 saniyede gerçekleştiren Austral, anlaşılan otomotiv piyasasında rüzgar gibi esecek.

Renault Austral’e “2023’ün Satın Alınabilecek En İyi Otomobili” Ödülü 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here