9 günlük bayram tatiline sayılı günler kala birçok kişi noterlerin açık olup olmadığını merak ediyor? Tatil boyunca da alım, satım işlemlerine devam etmek isteyen vatandaşlarını sayısı oldukça fazla. Peki ya bayram tatilinde noterler açık olacak mı ?

Noterler Bayramda Çalışıyor Mu? 

kurban bayramında noterler açık mı

Noterler bayramda çalışıyor mu ? Merak edilen kurum hakkında bazı bilgilere göre Noterlerin tatil boyunca çalışmayacağı ön görülmektedir. 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca devlet daireleri vb. yerler kapalı olacak. Araç, iş yeri, konut alış satışı, tasdikleme işlemleri gibi işlemlerin gerçekleştirmek için kurulan Noterler bayram tatilinde kapalı olacak. 

Noter Hafta İçi Çalışma Saatleri

Bayram tatilinde noterler kapalı olacak. Ancak normal şartlarda Noter çalışma saatleri şu şekildedir;

Noterler hafta içi mesaiye 09.00’da başlıyor ve akşam saat 17.00’de mesai sona eriyor. Öğlen 12.00-13.00 arasında öğlen arasına çıkan noterlerin yemek saatleri iş yoğunluğuna göre değişiklik gösterebiliyor.

Nöbetçi noterler ise, cumartesi: 09.00-16.00; Pazar günü ise 10.00-14.00 saatleri arası hizmet vermektedir.

Noter Nedir ?

Bayram Tatilinde Noterler Açık Mı?

Noter; günümüzde birçok kişinin alım satım vb. işlemleri için kullandığı, Noter olmadan alım satımın gerçekleşmesi mümkün olmayan önemli bir kuruluştur. Hukuki anlamda güvenliği sağlamak ve anlaşmazlıkları önlemek amacıyla, yapılan işlemleri belgelerle somutlaştıran ve kanunlara uygun hale getiren kişiler olarak tanımlanabilir. Yapılan işlemlerin resmiyet kazanması ve hukuki ilişkilerin düzenlemesi açısından önem arz eden bir meslek koludur. 

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here