2024 Renault Scenic Konsept Görüntüleri

Üretimi durdulan Renault Scenic yeni konseptiyle geri dönüyor. İşte görüntüler

0
1605
2024 Renault Scenic

Son yıllarda içten yanmalı motorların yerini elektrikli otomobiller almaya başladı. Bu sebepten dolayı bir çok marka tamamen elektrikli otomobil pazarına dönüş yapıyor. Dünya çapında bir revizyona giden Renault da bu markalardan birisi. Diğer yandan SUV modellerinin revaçta olmasından dolayı popülaritesini kaybeden minivan modelleri de, yavaş yavaş  klasiklerine veda etmeye başladı. Fransa’da Douai tesisi bulunan Renault, bu tesisi tamamen elektrikli modellerin üretimine yönlendirdi. Ardından burada üretilen diğer tüm modellerin üretimini durdurdu. Bu gelişmeler sonucunda Renault, elektrikli otomobil piyasasında yeni kozu olacak 2024 Renault Scenic konsept görüntülerini paylaştı.

 Scenic Üretimi Durduruldu

Ülkemizde de bir dönemlerin favorisi olan Renault Scenic, üretim bandına artık veda ediyor. 1996 yılında üretimine başlanan Scenic bugüne kadar toplamda 2.8 milyon adet minivan satışı yapmıştı. Fakat görünüşe göre Renault Scenic için bu devir artık kapandı.

2024 Renault Scenic Konsept Görüntüleri 

Renault geçtiğimiz günlerde 2024 Scenic modeli için Scenic Vision adlı konsept dahilinde bir tanıtım videosu paylaşmıştı. Bu konsepte ek yeni görüntülerde Renault tarafından yayınlandı. Yeni görüntülere göre, araç daha önce üretilen Scenic modelleri ile bir benzerlik taşımıyor. Fakat bu farklılık sadece tasarım anlamıyla değil. Motor konusunda da büyük farklılıklar mevcut. Çünkü yeni Scenic içten yanmalı motor taşımayacak.

2024 Renault Scenic tasarım olarak Megane E-Tech modeli ile büyük benzerlikler taşıyor. Araç  215 beygirlik elektrikli motordan güç alacak ve bu motora ek olarak 40 kWh kapasitede bir batarya paketi de  eşlik edecek. Tamamen yenilikçi ve çevreci tasarımı ile birlikte 2024 Renault Scenic bir crossover modeli. Modelin seri üretim versiyonunun ise beklentilere göre 2024 yılında tanıtılacağı açıklandı.

Tüm Renault Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here