Volvo S40 İncelemesi Uygun Fiyata Üst Düzey Konfor

0
4401
Volvo S40

Volvo S40 kaslı gövde yapısıyla oldukça heybetli görünüyor. Uygun fiyatıyla D segmentinde alınabilecek en mantıklı araçlar arasında yer alan Volvo S40 fiyat performans aracı arayanlar için oldukça mantıklı bir seçenek olarak öne çıkıyor. Konforun üst seviyede sunulduğu otomobil kendine has sürüş dinamikleriyle keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. 

Şık ve sade bir iç mekan sahip olan Volvo S40 konforu ve güvenliği ön planda tutuyor. Aracın ön kokpiti olası kaza durumlarında sürücünün ve ön kısımda oturan yolcunun az hasar alması için özel olarak tasarlanmış. Hiçbir sivri noktası bulunmayan ön konsol olası çarpışma durumlarında zararı minimuma indiriyor. Aracın kontak anahtarı olası çarpışma durumlarında sürücünün dizini yaralamaması için standart konumunun aksine daha üst bir noktaya konumlandırılmış. Ön, yan ve arkada bulunan hava yastıkları Volvo’nun güvenliğe verdiği önemin bir kanıtı olarak kendini belli ediyor. 

Volvo S40

Uygun Fiyata Üst Düzey Konfor

Geniş ve konforlu koltuklar uzun yolculuklarda dahi rahatınızdan ödün vermeden yolculuğun keyfini çıkarmanızı sağlıyor. Isıtma özelliği bulunan deri koltuklar soğuk havalarda vücut ısınızı korumanızı sağlayıp rahat bir yolculuk deneyimi sunuyor. Ancak koltukların deri malzemesi uzun kullanımlar sonucunda deforme olabiliyor. Volvo S40’ın belkide en bilinen sorunlarından birisi olan koltuk yıpranmasını önlemek için koltukları dikkatli ve özenli kullanmak gerekiyor. Malzeme kalitesinin genel olarak yeterli düzeyde olduğu iç yaşam alanı sade ve şık tasarımıyla ön plana çıkıyor.

Volvo S40

Geniş ve büyük direksiyonu sürüş esnasında çok net tepkiler veriyor. Şehir içi kullanımlarda biraz ağır hissettiren bu direksiyon özellikler uzun yolda oldukça keyifli bir deneyim sunuyor. Direksiyon üzerinde bulunan fonksiyonel kumandalar sayesinde aracın multimedya sistemi ve hız sabitleme sistemi güvenli bir şekilde kontrol edilebiliyor. Volvo S40 net direksiyon tepkileri ve kendine has sürüş dinamikleriyle virajlarda oldukça güvenli hareket etmenizi sağlıyor. Yol tutuşuyla öne çıkan Volvo S40 kendinizi güvende hissettmenizi sağlıyor.

Üst donanım paketlerinde sunulan elektrikli ayarlanabilir hafızalı sürücü koltuğu, çift bölgeli dijital klima, cam tavan ve xenon farlar otomobili çok daha konforlu hale getiriyor. Arka yolcu kısmının genişliği ve konforu aynı segmentteki rakiplerinin biraz gerisinde kalıyor. 

Performans ve Yakıt Tüketimi 

Volvo S40

Ülkemizde sıklıkla tercih edilen 1.6 litre dizel motor 109 PS güç ve 240 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 12 saniyede tamamlayan otomobil maksimum 190 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımda 6,2 litre ve şehir dışı kullanımlarda 4,2 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan S40 karma kullanımda ortlama 4,9 litre yakıt tüketiyor. 

Ford tarafından geliştirilen motor ve şanzımana sahip olan Volvo S40 verimliliği ve performansı bir arada sunuyor. Düşük yakıt tüketim değerleriyle öne çıkan otomobil ekonomik bir sürüş deneyimi gerçekleştirmenizi sağlıyor.

Volvo S40 Fiyatları 

İkinci el Volvo S40 modelleri ortalama 90.000 TL – 150.000 TL fiyat aralığında satılıyor. Aracın kilometresi, kaporta durumu, donanım paketi ve model yılı fiyatlandırmayı etkiliyor. Temiz kullanılmış ve masrafsız binebileceğiniz bir S40 arıyorsanız ortalama 120.000 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Almak istediğiniz aracın gerekli kontrollerini mutlaka yaptırmalısınız. 

Aracı güvendiğiniz bir ekspertize veya servise götürüp motorunu, mekaniğini ve kaportasını mutlaka kontrol ettirmelisiniz. 10 yaşından büyük bir otomobilin zaman içerisinde yıpranması gayet normal bir durumdur. Ancak bu yıpranmanın belirli düzeyi geçmemesi gerekir. Aracın geçmiş servis kayıtlarını mutlaka kontrol edin. Bakımları tam zamanında ve eksiksiz yapılmış bir otomobile uzun yıllar boyunca rahat bir şekilde binebilirsiniz. Şase numarasından aracın hasar kaydını sorgulayarak kaza geçmişini öğrenmelisiniz. Araç bir kazaya karıştıysa kazanın büyüklüğü hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

VOLVO İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here