Honda Forza 300 İnceleme

0
4826
honda forza 300

Ülkemizde son yıllar motosiklet kullanıcılarının sayısının ciddi oranda arttığını söyleyebiliriz. Bu kitlenin büyük bir kısmını da scooter kullanıcıları oluşturuyor diyebiliriz. Küçük hacimli ve konforlu motosikletler olan scooterlar şehir içinde de, uzun turlara çıkmak içinde tercih edilebiliyor. Peki istediğiniz her şekilde kullanabileceğiniz bir scooter olduğunu söylesek! Karşınızda, Honda Forza 300! Bugün arabam.com olarak Honda NSS300 yani Forza 300’ü inceleyeceğiz.

Genel Bakış

Honda Forza 300’ü dışarıdan incelediğimizde hemen hemen her şeyin dengede olduğu bir scooter ile karşı karşıya kalıyoruz. Hem şehir içinde, hem de sıkışık trafiklerde dahi rahatça kullanabileceğiniz, bunların yanı sıra uzun yolculuklarınızda da rahat ederek konforlu bir sürüş deneyimleyeceğiniz bir motosiklet kendisi. Aslında bakarsanız Forza 300’ün mottosu belli; konforlu bir sürüş, makul düzeyde performans, geniş sele ve bagaj hacmi. Anahtar kısmının sağında ve solunda kontrollü paneller yer alıyor. Bu panellerden yakıt kapağını, seleyi ve gidon altı saklama alanını kontrol edebiliyorsunuz. Gidonun alt kısmında yer alan bu bölmeye de birçok eşyanızı koyabilirsiniz. Ayrıca bu kısma çakmaklık yerleştirmişler. Buradan telefonunuzu, kameranızı veya herhangi bir teknolojik aletinizi şarj edebilirsiniz.

 Honda Forza 300

Teknik Özellikler

11.5 litrelik bir yakıt kapasitesine sahip olan Honda Forza 300, 279cc’lik tek silindirli sıvı soğutmalı dört zamanlı motora ve 26 Nm tork üretebilen 26 beygir gücüne sahip. Bu gücü hem alt devirde şehir içi hızlanmalarda, hem de üst devirlerde sağlayabilmek için varyatörde bazı geliştirmeler yapılmış. Bu sayede hem şehir içinde, düşük devirde seyrederken ara geçişler esnasında veya sollamalarda gazı açtığınız anda hızlanarak yeterli performans almanızı sağlamışlar. Hem de uzun yolda yüksek devirde giderken hızlanmak istediğiniz anda da tepki vererek gücü üst devirlere de taşımışlar. Bu özellik sürücü için oldukça tatmin edici diyebiliriz. Kendinizi bir scooterdan ziyade güçlü tepkilere sahip, çevik ve konforlu bir motosiklet kullanıyormuşsunuz gibi hissedeceksiniz! Güçlü rakibi Yamaha X-Max 250 ile kıyaslandığında da daha fazla güce ve daha fazla torka sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bir scootera göre yüksek sayılabilecek torku sayesinde hızlanmalar esnasında neredeyse hiç sorun yaşamıyor. Otomatik vites tipi kullanılan Forza 300, elektrikli çalıştırma, elektronik ateşleme ve enjeksiyonlu yakıt besleme özelliğine sahip.

Dış Gövde Özellikleri, Lastikler ve Farlar

Net ağırlığı 192 kilogram olan Honda Forza 300, 2166mm uzunluğa, 753mm genişliğe ve 1189mm yüksekliğe sahip. Bu ölçüler hemen hemen her boy uzunluğu için konforlu bir oturma ve sürüş pozisyonu sağlıyor. Tekerlekler arası mesafe ise 1546mm uzunluğunda. Ön cam yeterli bir uzunluğa sahip diyebiliriz. Göğüs kısmına kadar gelen rüzgarı kesebilecek düzeyde. Tercihen daha uzun cam ile de değiştirilebiliyor. Ön kısımda 14 inç ve 120mm taban genişliğinde bir lastik, arka kısımda ise 13 inç ancak 140mm taban genişliğinde bir lastik kullanılmış. Farlara baktığımızda çift olarak yandığını görüyoruz. Bu da hem sizin görüşünüzü hem de dışarıdan görülmenizi etkileyen önemli bir faktör. Karanlık yollarda bile aydınlatması oldukça başarılı.

honda forza 300

Kadran

Kadrana baktığımızda geneli analog olan gösterge ekranlarıyla karşılaşıyoruz. Sadece tam orta üst kısımda dijital bir gösterge ekranı bulunuyor. Bu dijital ekranda ortalama yakıt göstergesi, Trip A ve Trip B modları, kilometre göstergesi bulunuyor. Trip A’yı sıfırladığınız zaman ortalama yakıtı da sıfırlamış oluyorsunuz. Trip B’yi sıfırladığınız da ise böyle bir durum olmuyor. Genel olarak başarılı ve yeterli düzeyde olan kadranın eksi bir özelliği ise anlık yakıt göstergesinin bulunmuyor olması. Onun dışında analog bir kilometre sayacı, analog bir devir göstergesi, benzin göstergesi, hararet göstergesi, ABS göstergesi ve sinyal göstergeleri de bu kısımda bulunuyor.

HONDA FORZA 300

Sürüş ve Yakıt Tüketimi

Forza 300, sahip olduğu 192 kilogramlık ağırlığa rağmen 100 kilometrede ortalama 3.5 litrelik bir yakıt tüketimi gerçekleştiriyor. Hatta hızınızı 80-100 bandında sabitlerseniz bu değer 2.5 litre ile 3.0 litre arasında bile seyredebilir. Bu da yakıt tüketimi açısından gerçekten iyi bir değer. Bayır aşağı görebileceğiniz maksimum hız 150km/h civarında olacaktır. Bizce bir scootera göre bu da gayet yeterli bir değer. Sürüş esnasında önemli olan bir diğer özellik ise motorun çıkardığı sestir. Forza 300’e baktığımızda, oldukça sessiz çalışan motora sahip. Sahip olduğu bu titreşimsiz sessiz çalışan motoruyla, koltuğunun konforu birleştiğinde ise şehir içi veya uzun yol fark etmeksizin sizi yormadan istediğiniz yere götüren harika bir motosiklet ortaya çıkıyor!

Fiyat

Modeline ve kilometresine göre fiyat farklılığı gösteren Honda NSS300 yani nam-ı değer Forza 300’ün fiyat skalasını incelemeniz için arabam.com’da yer alan ikinci el ilanlarını ekliyoruz.

2. El Honda Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here