BMW E60 5 Serisi Bir Dönemin Efsanesi 

0
4043
BMW E60 5 Serisi

BMW E60 5 Serisi sportif ve kaslı tasarımıyla bir döneme damga vurmuş en karakteristik BMW modelleri arasında yer alıyor. Modifiyeye oldukça uygun bir tasarıma sahip olan otomobil ufak dokunuşlarla oldukça etkileyici ve cesur bir görünüme bürünüyor. Yüksek performansı ve sportif sürüş dinamikleriyle oldukça keyifli ve eğlenceli bir sürüş deneyimi sunan otomobil BMW’nin karakteristik sürüş dinamiklerini sonuna kadar yaşamanızı sağlıyor. Rafine sürüş keyfini ve yüksek performansı deneyimlemek istiyorsanız BMW E60 5 Serisi sizin için oldukça uygun görünüyor.

BMW E60 5 Serisi

Keskin çizgilerin zarif bir şekilde yansıtıldığı BMW E60 5 Serisi sportif detaylarıyla oldukça dinamik görünüyor. BMW’nin ironik böbrekleri ve angel farları otomobilin ön yüzünü oldukça hırçın gösteriyor. Geniş arka stop lambaları ve sportif arka tampon aracın arkasını bir hayli kaslı hale getiriyor. Özellikle Frankfurt jantlar otomobilin son derce etkileyici görünmesini sağlıyor. Uzun far asistanı özelliği bulunan xenon angel farlar oldukça yüksek görüş mesafesi sunuyor.

Üst Düzey Konfor

BMW E60 5 Serisi

Üretildiği dönemin ilerisinde konfor ve teknoloji sunan BMW E60 5 Serisi şık ve zarif iç mekanıyla benzersiz bir yolculuk deneyimi sunuyor. Elektrikli hafızalı M Sport deri koltuklar oldukça rahat bir oturma pozisyonu sunuyor. Isıtma özelliği bulunan koltuklar soğuk havalarda vücut ısınızı korumanızı ve yolculuğun keyfini çıkarmanızı sağlıyor. Elektrikli arka makam perdeleri arka kısımda oturan yolcuların kendini dışardan soyutlayıp rahat etmesini sağlıyor. Vakum özelliği bulunan kapılar yavaşça bıraktığınızda kendini kapatıyor. BMW kalitesinin sonuna kadar hissedildiği E60 birçok kullanıcıya göre en konforlu BMW modelleri arasında yer alıyor. 

Navigasyon özelliği bulunan geniş multimedya ekranı üretildiği dönemde çok az otomobilde karşımıza çıkıyor. Otomobilin sürüş bilgelerini ve donanımlarını bu ekran üzerinden kolayca kontrol edebilirsiniz. Joystick vites topuzu otomobilin iç mekanını çok daha modern ve teknolojik gösteriyor. İç mekanın tamamında kullanılan birinci sınıf kalitede malzemeler premium bir otomobilin içinde olduğunuzu size hissettiriyor. E segmentinin en sportif ve karakteristik modellerinden birisi olan BMW E60 5 Serisi lüks iç yaşam alanı ve teknolojileriyle konforu üst seviyede sunuyor.

BMW E60 5 Serisi Motor Seçenekleri ve Sürüş Dinamikleri 

BMW E60 5 Serisi

BMW E60 birçok farklı motor seçeneğiyle uzun yıllar boyunca yüksek satış rakamlarına ulaştı. Genel olarak sportif ve karakteristik sürüş dinamikleriyle öne çıkan BMW E60 modelleri rafine bir sürüş deneyimi sunuyor. Ülkemizde en çok tercih edilen 520d ve 530i versiyonlarının özelliklerine kısaca göz atalım. 

530i 

3.0 litrelik benzinli versiyon kısa bir süre üretimde kalmasına rağmen oldukça başarılı satış rakamlarına ulaştı.6 Silindirli bu motor 231 PS güç ve 300 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 7 saniyede tamamlayan otomobil maksimum 245 km hıza ulaşıyor. E60 ailesinin en karakteristik versiyonlarından birisi olan 530i yüksek performansıyla oldukça keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. Şehir içinde 14,5 litre ve şehir dışında 7,5 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan BMW 530i karışık kullanımda ortalama 10 litre yakıt tüketiyor. 

520d

Ülkemizde en çok tercih edilen dizel versiyon verimliliği ve performansı bir arada sunuyor. 4 Silindirli dizel motor 177 PS güç ve 340 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 8,7 saniyede tamamlayan otomobil maksimum 225 km hıza ulaşıyor. Diğer E60 modellerine kıyasla verimliliğiyle öne çıkan BMW 520d  şehir içi kullanımlarda 9,3 litre, şehir dışı kullanımlarda 5,5 litre ve karma kulanımda ortalama 6,9 litre yakıt tüketiyor. Nispeten düşük yakıt tüketim değerleriyle öne çıkan bu versiyon verimliliği ve performansı bir arada isteyen kullanıcılara hitap ediyor. 

BMW E60 5 Serisi Fiyatları 

BMW E60 5 Serisi modelleri ortalama 130.000 TL – 250.000 TL arasında değişen fiyatlara satılmaktadır. Birçok farklı motor seçeneği bulunan otomobilin özellikle yüksek hacimli ve düşük kilometreli modelleri çok daha yüksek fiyatlara satılıyor. İdeal kondisyonda ve sizi üzmeyecek bir BMW E60 arıyorsanız ortalama 170.000 TL’yi gözden çıkarmalısınız. Aracı alırken kontrollerini mutlaka yaptırmalısınız. BMW modelleri genellikle sert ve hırçın kullanıldığı için zaman içerisinde ciddi yıpranmalar yaşıyor. Bu gibi sakıncalı durumlardan zarar görmemek için almak istediğiniz aracın motorunu, kaportasını ve mekaniğini mutlaka güvendiğiniz kişilere ve kurumlara kontrol ettirmelisiniz. 

BMW İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here