Unutulmuş Klasik Minibüsler İle Geçmişe Gidiyoruz. Klasik minibüsler eğer yolculuğun keyfini sindire sindire yaşamak ve bir yere yavaş gitmekten zevk alacağınız bir karakteriniz varsa tam da size göre. Tasarımları ile geçmişin izlerini günümüzde de en iyi şekilde yansıtan listemizde ki klasik minibüsler Almanya ve ABD gibi ülkelerin ürettiği otomobiller olsa da yine de gözümüzün aşina olduğu aşikar.

Şık ve havalı olan klasik minibüsler listemize vakit kaybetmeden başlayalım.

1965 Chevrolet Corvair Greenbriar

Unutulmuş Klasik Minibüsler listemize Chevrolet Corvair Greenbriar ile başlıyoruz. İlk tanıtımı 1960 yılında olan orta boy minibüs Chevrolet Corvair Greenbriar uzun gövde yapısı, karem camları, ön tarafta minik burnu ve ilginç kapı açılma stili ile adeta bizleri 1960’lı yıllara götürüyor.

Özellikle genişliği ile aile tatillerinde kullanılması çok uygun olacaktır. Kalabalık aileniz ile klasik bir minibüs içinde bir sahil turu yapmak istemez misiniz?

Biraz önce yavaş gitmek isterseniz klasik minibüsler tam da size göre demiştik. Volkswagen Transporter bu konuda güç eksiliği ile gündeme gelirken Chevrolet Corvair Greenbriar 85 beygirlik 6 silindirli Boxer motor ile geldi son olarak 110 beygirlik bir güç yükseltmesine sahip oldu. Bu yine de hızlı sayılmaz ancak bir minibüs adına çevik bir sürüş için gayet yerinde bir güç.

1965 Ford Econoline

Klasik Minibüsler

Sırada far tasarımlarına aşık olacağınız bir Klasik minibüs var. Ford Econoline, panelvan gövde tasarımına sahip. Bu aracı instagram sayfalarında paylaşılan kamp yolculuklarında sıklıkla görüyoruz. Ayrıca aracın camlı ve kamyonet versiyonu da bulunuyor.

Ön tarafta iki koltuk bulunuyor. Aracın motor yerleşimi ise iki koltuğun arasında bulunuyor. Bunun nedeni arka tarafta geniş bir alan elde etmek. Bu araçtan bir tane sizde olsun ister miydiniz?

1976 GMC Freedom 76

Klasik Minibüsler

Amerikan filmlerinden aşina olduğumuz ve genellikle kötü adamların kullandığı bir minibüs ile listemize devam ediyoruz. 1976 GMC Freedom 76 özel bir sürümdür. Bunun nedeni bu aracın ABD bağımsızlık bildirgesinin üç yüzüncü yıl dönümünde üretilmiş olmasıdır. Bu nedenle aracın her tarafında ABD bayrakları bulunuyor.

Araçta V8 motor bulunuyor. Aracın içi oldukça lüks bir şekilde dizayn edilmiş. Kamp yolculuklarında konfor arayanlar bu aracı kullanmaya doyamayacak.

1964 Chevrolet Corvair Van

Klasik Minibüsler

1960’lı yılların en gözde minibüsü ile klasik minibüsler listemize son veriyoruz. Chevrolet Corvair yarı panelvan görünümünde olan muhteşem bir minibüs. Karavan konusunda tercih edilecek mini örneklerden bir tanesi daha.

Bu minik araç eskiden de bu etkinlik için kullanılıyordu ve günümüzde de bu geleneği sürdüren doğa severler bulunuyor. Araçta 2.4 litrelik 6 silindirli motor ile 4 vitesli şanzıman bulunuyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here