Ünlülerin Otomobil Koleksiyonları: Erkan Can

0
3707

Ünlülerin Otomobil Koleksiyonları: Erkan Can, sahip olduğu klasik otomobili ve karavan hayatı ile karşımıza çıkıyor. 1959 model Chevrolet Impala‘ya sahip olan Erkan Can, bir dönem aracına tüp taktırdığı için sosyal medyada oldukça konuşulmuştu. Giyim tarzı, hayat ideolojisi ve araba tutkusu ile herkesin çok sevdiği Erkan Can, eski röportajlarında “Aracım benim psikoloğum!” cümlesini kurmaktan kaçınmıyor. Ayrıca YouTube sayesinde daha da yakından tanıyıp, daha çok sevdiğimiz Erkan Can, Güvenç Kıraç ile “Mesela Dedik” adlı YouTube kanalında sık sık yaptığı seyahatleriyle de YouTube izleyicisinin favorisi olmayı başarıyor.

Erkan Can Kimdir?  Ünlülerin Otomobil Koleksiyonları: Erkan Can

Erkan Can, 1 Kasım 1958 yılında Bursa’nın Yenişehir ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ayrıca Türk sinemasının ve dizilerinin de en önemli oyuncularından biridir. Kısacası zaman zaman karşımıza yapımcı olarak çıkan Erkan Can, Türk sinemasının bizlere kazandırdığı en değerli oyunculardan biridir. Erkan Can, 1975 yılında Bursa Devlet Tiyatrosu’nun Ahmed Vefik Paşa sahnesine giderek tiyatro hayatına başlamıştır. 1975 Yılında sahne tozunu yutan Erkan Can, bir daha da oyunculuk kariyerini asla bırakmamıştır. Daha sonra 1985 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü kazanan Erkan Can, 1990 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu.

1991-1992 yılları arasında Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda çalışarak, oyunculuğunu daha da geliştirdi. 1992 yılında sevilen dizi Mahallenin Muhtarları’nda Temel karakteri ile televizyon dünyasına girdi. Günümüzde bile popüler olan ve anılmaya devam edilen Mahallenin Muhtarları, dizi tarihinin en renkli ve keyifli yapıtlarından biridir. 1998 yılında çok konuşulan Gemide adlı filmde başrol oynadı. Böylece hayran kitlesine, oyunculuk yeteneğini bir kez daha kanıtladı. 1998 yılında 35. Antalya Film Şenliği’nde “en iyi erkek oyuncu” ödülünü aldı. Aynı filmle 1999 yılında Ankara Film Festivali’nde ve Orhan Arıburnu Ödülleri’nde “en iyi erkek oyuncu” ödüllerini aldı.

Ayrıca günümüzde belgesel tarzı içerikleriyle karşımıza çıkan Erkan Can’ın belgesel tarzı içerik deneyimi 2011 yılına dayanıyor. Artvin’de Maçahel Vadisi’ndeki Camili Köyü ve Karçal Dağları ile ilgili belgeselde sunucu olan Erkan Can, o zamanlardan beri doğaya olan duyarlılığını ve tutkusunu, bizlere aktarıyor. Ayrıca bu belgesel yayınlandığı dönem de İz TV adlı televizyon kanalında  yayınlanmıştır. Kariyeri boyunca 12 farklı tiyatroda oyunculuk yeteneğini gösteren Erkan Can, 1986 yılından günümüze kadar 49 farklı filmde de rol almıştır.

Erkan Can’ın Araba Sevdası Ünlülerin Otomobil Koleksiyonları: Erkan Can

1959 model Chevrolet İmpalaya sahip olan Erkan Can, bir dönem aracına tüp taktırdığı için araba tutkunları tarafından eleştirilmişti. Ayrıca bugünlerde ekranlara karavan konseptli içerikleriyle gelen Erkan Can’ın karavanlara karşı aşırı ilgili olduğu bilinmektedir. Son dönemlerde katıldığı “Neyse Ne” adlı YouTube kanalında Caner Özyurtlu’nun sunduğu “Loş Sohbet” adlı programda arabasının motorunu yeniledikten sonra tüp taktırmadığını belirten Erkan Can, dolaylı yoldan eleştirilere cevap vermiş oldu. Erkan Can’ın araba sevdası ise Bursa’da doğup, büyümesinden geliyor. Bursa’nın otomotiv endüstrisi için oldukça önemli bir ilimiz olduğunu biliyoruz. Başarılı sinema ve tiyatro oyuncusu, çocukluğundan beri yaşadığı yerlerde olan araba tamircilerinden, parçalarından etkilenmişe benziyor. Böylece günümüzde bile klasik araba sevdasından vazgeçemiyor.

1959 model Chevrolet İmpalaÜnlülerin Otomobil Koleksiyonları: Erkan Can

Bildiğimiz üzere 60’lar ve 80’ler otomobil tasarımlarının her zaman zirvesinde olmayı başarıyor. Özellikle günümüzün sıradanlaşan ve birbirinin kopyası olmaya devam eden araba tasarımlarına baktığımız zaman 60 ve 80’lerin araba tasarımlarının değerini bir kez daha anlıyoruz. Erkan Can’ın arabasına baktığımız zaman 1959 model Chevrolet İmpala karşımıza çıkıyor. 1959 yılında yenilenen İmpala’nın en güzel ve sorunsuz model olması ise gözümüzden kaçmıyor. 1959 yılında tasarımında ufak değişikliğe gidilen Chevrolet İmpala modellerinin süspansiyon sistemi de komple revize edilmiştir. Böylece aracın konforu da arttırılmıştır. Motor özelliklerinden emin olmamakla birlikte Erkan Can’ın arabasının 5697 cc benzinli motora sahip olduğunu düşünüyoruz. 16 valfli olan motor, 185 beygir güç üretmektedir.

Chevrolet Tarihi

Amerikan otomotiv endüstrisinin en önemli markalarından biri olan Chevrolet, 1911 yılında  kurulmuş olan Amerika merkezli bir otomobil şirketidir. Louis Chevrolet’in kurucu olduğu şirket, 1918 yılında General Motors’a geçmiştir. Günümüzde Avrupa ülkelerinde istenen satış rakamlarını elde edemeyen Chevrolet, 2015 yılında Avrupa ülkelerinden çekilme kararı almıştır. Türkiye’de de popülerliği yakalayamayan Chevrolet modellerinin en büyük eksilerinden biri modellerin, rakiplere göre her zaman daha pahalı işletim maliyetlerine sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Çok farklı modelde araç üreten Chevrolet’in en sevilen modellerinden biri de Impala modelleridir. Özellikle filmlerin vazgeçilmez araba modellerinden biri olan Impala, farklı tasarımı ve güçlü motoru ile ön plana çıkmaktadır. Ünlülerin Otomobil Koleksiyonları: Erkan Can Chevrolet’in en popüler modeli olan 1959 model Impalaya sahiptir.

İkinci El Chevrolet Impala İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here