TOGG’un Ortağı Yeni Elektrikli Ticari Modelini Tanıttı!

0
4053
TOGG'un Ortağı Yeni Elektrikli Ticari Modelini Tanıttı!

TOGG‘un ortağı yeni elektrikli ticari modelini tanıttı. Yerli üretici AOS yerli ticari aracın üretimi için kolları sıvadı. AOS Anadolu Grubu‘nun otomotiv markası olarak hizmet veriyor.  Halihazırda TOGG ile işbirliği yapan marka şimdi yeni ticari sınıfı hedef alan BIG.e modelini sahneye çıkardı.

Yerli üretici Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu 5 ortağa sahip. Bunların içerisinde sırasıyla Anadolu Grubu (yüzde 23), BMC (yüzde 23) ve Turkcell (yüzde 23) yer alıyor. Ayrıca Zorlu Holding (yüzde 23) ve TOBB (yüzde 8) da yerli üreticinin ortağı konumunda. Tüm bu ortaklıklar ile yerli otomobil için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bugünlerde ortaklardan Anadolu Grubu, AOS markası ile yeni elektrikli ticari BIG.e modeli ile sahneye çıktı. Almanya’nın Hannover kentindeki IAA Transportation Fuarı’na yeni modeliyle katıldı. tanıttı.

TOGG’un Ortağı Yeni Aracı ile Almanya’da

TOGG'un Ortağı Yeni Elektrikli Ticari Modelini Tanıttı!

Anadolu Grubu’nun yeni otomobil markası AOS tarafından yerli elektrikli ticarisi BIG.e ile şehir içi taşımacılığa yeni bir boyut kazandırmayı hedefliyor. Ayrıca tanıtımını da özellikle Avrupa’da gerçekleştiriyor. Çünkü üretimin asıl amacı ihracat. Ama yerli modelin Türkiye’de de kullanılması beklentiler arasında. BIG.e modelinin 2024 yılının ilk çeyreğinde satışta olacak. Şimdiden araca birçok kargo, paket servis ve dağıtım hizmeti veren şirket talip olmuş durumda. Çünkü ciddi yakıt tasarrufu ile şirketlerin gönlünü fethediyor.

AOS BIG.e Teknik Özellikler

TOGG'un Ortağı Yeni Elektrikli Ticari Modelini Tanıttı!

TOGG’un ortağı AOS BIG.e’yi 2 farklı seçenekle sunuyor. 80 km ve 150 km şeklinde 2 farklı menzil seçeneğine sahip. Ayrıca bu araçlar ise sırayla maksimum 60 km/s ve 80 km/s hızlara ulaşacaklar. Aracın arka kısmındaki 4 metreküplük alan tam 1 tonluk yük taşıma kapasitesine sahip. Böylece şehir içi bir çok taşımacılık işini başarıyla halledebileceği mesajını veriyor. Bunlarla birlikte araç tamamen elektrikli olduğu için işletme masrafı oldukça düşük. Üstelik şarj etmek için bir istasyona da ihtiyaç duymuyor. Çünkü herhangi bir priz ile 80 km menzilli modeli 3 saatte dolduruyor. 150 km menzilli modeli için ise 5 saatte tam dolum sağlıyor.

Sıfır KM Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here