Taliban Süperspor Otomobil Üretti!

0
1563
Taliban Süperspor Otomobil Üretti!

Taliban supersport otomobil üretti. Afganistan ilk defa bir otomobil üretimi için harekete geçti. ‘Mada 9’ isimli otomobil prototipinin test sürüşü ve fotoğraf çekimleri gerçekleşti.

Taliban ilk olarak 25 yıl önce Afganistan’ı ele geçirmek için ilk adımlarını atmıştı. O zaman ülkenin yüzde 90’ını ele geçiren rejim, geçen yıl hakimiyeti eline aldı. Ülkenin adını da İslam Emirliği yapan rejime karşı dünyadan birçok farklı eleştiri geldi. Ancak bu kadar sansasyona sahip olan yönetim başka bir hamlesiyle gündeme geldi. Afgan mühendisler yeni nesil bir otomobil üretiminin prototipini tamamladılar.

Taliban Supersport Otomobil Sürüş Testinde

Taliban Süperspor Otomobil Üretti!

Taliban yetkilileri, Mada 9 isimli yeni Afgan üretimi otomobilin test sürüşüne katıldılar. Fotoğraf çekimi de tamamlanan ile ilgili mühendisler de açıklama yaptı. Buna göre  araç 5 yıllık çalışmanın sonucunda ortaya çıktı. 2024’e kadar ise üretime hazır hale gelecek. Aslında tasarım olarak Bugatti Chiron modeli örnek alınarak yapılmış bir otomobil. Ancak tabi süreçte özgün bazı dokunuşlar da olmuş.

Teknik Detaylar Şimdilik Açıklanmadı

Taliban Süperspor Otomobil Üretti!

Taliban supersport otomobil içerisinde oldukça güçlü bir motor kullanacak. Ancak tüm detayları henüz açıklamıyor. En net olan bilgi motorun içten yanmalı olduğu. Ancak sürüş videosunda görüldüğü üzere baya iyi bir ivmelenmeye sahip. Ayrıca aracın arkasında henüz büyük bir otomotiv üreticisi de yok. Şu anda Afganistan Navavari Teknik ve Mesleki Eğitim Merkezi mühendisleri araç için çalışıyor. Son olarak aracı ENTOP, Bilişim Bakanlığı ve Afganistan İnovasyon Merkezi de destekliyor.

Sıfır KM Coupe Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here