Skoda Fabia İncelemesi Ekonomik Hatchback

0
2527
Skoda Fabia

Skoda Fabia aynı segmentteki rakiplerine kıyasla daha uygun fiyatıyla öne çıkıyor. Uygun fiyatlı kompakt bir otomobil arayan kullanıcılar için oldukça mantıklı bir seçenek olan Skoda Fabia ekonomik bir sürüş deneyimi sunuyor. Düşük yakıt tüketim değerleri ve tatmin edici performansıyla verimliliği ve performansı bir araya getiriyor. Özellikle 1.6 TDI versiyonu keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. Modern ve zarif bir tasarıma sahip olan Fabia ufak dokunuşlar sonucunda oldukça sportif hale gelebiliyor. 

Sade ve Ergonomik İç Mekan 

Skoda Fabia

Fabia’nın içi son derece sade ve ergonomik bir yaşam alanı sunuyor. Sınıfındaki diğer rakiplerine göre çok daha geniş bir iç mekana sahip olan otomobil özellikle yüksek baş mesafesiyle ilk bindiğinizde sizi şaşırtıyor. Ön tarafta bulunan koltuklar uzun süreli yolculuklarda bile rahat edeceğiniz bir konfor sunuyor. Ancak arka yolcu kısmındaki koltuklar için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Dik ve kısa bir sırt bölümüne sahip olan arka koltuklar uzun boylu yolcular için rahatsızlık verebiliyor. Genel olarak geniş ve ferah bir iç mekana sahip olan otomobil şehir içi kullanımlar için oldukça uygun bir yolculuk deneyimi sunuyor. 

Skoda Fabia

İç mekanın kalitesi B segmenti bir araç için yeterli seviyede görünüyor. Ön konsoldaki iki torpido gözü eşyalarınız için oldukça kullanışlı bir saklama alanı sunuyor. Dijital klima sistemi otomobilin içini kısa bir sürede yeterli seviyede soğutmayı başarıyor. AUX bağlantı özelliği bulunan multimedya sistemi bağlantı desteği konusunda yetersiz kalıyor. Otomobilin müzik sistemi tatmin edici bir düzeyde ses deneyimi yaşatıyor. 315 litrelik bagaj alanı sınıfına göre oldukça yeterli duruyor. Ayarlanabilir mercekli farlar ve büyük sis farları aydınlatma performansını arttırıyor. Genel olarak sade bir iç yaşam alanına sahip olan otomobil uygun fiyatlı kompakt bir otomobilde ihtiyaç duyabileceğiniz özelliklerin birçoğunu sunuyor. Volkswagen Polo’ya kıyasla donanım açısından yetersiz kalan Fabia uygun fiyatı nedeniyle tercih ediliyor. 

Verimlilik ve Performans

Skoda Fabia farklı motor seçeneleriyle oldukça verimli ve ekonomik bir sürüş deneyimi sunuyor. 1.2 TSI ve 1.6 TDI versiyonları oldukça seri ve pratik sürüş dinamiklerine sahip.

1.6 TDI dizel versiyonu 90 PS güç ve 230 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 12,6 saniyede tamamlayan Fabia 1.6 TDI maksimum 176 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımda 5 litre ve şehir dışı kullanımda 3,5 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan otomobil karışık kullanımda ortalama 4,2 litre yakıt tüketiyor. Kompakt bir otomobil için oldukça tatmin edici bu versiyon özellikle sollamalarda ve dik yokuşlarda sizi memnun etmeyi başarıyor. 

1.2 TSI turbo beslemeli benzinli motor 105 PS güç ve 175 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını  10 saniyede tamamlayan otomobil maksimum 190 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımda 6,8 litre ve şehir dışı kullanımda 4,5 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan Fabia 1.2 TSI karışık kullanımda ortalama 5,3 litre yakıt tüketiyor. Seri sürüş dinamikleriyle öne çıkan bu versiyon dizel versiyona göre biraz daha fazla yakıt tüketiyor. Düşük yakıt tüketimine ve ekonomik bir sürüş deneyimine önem veren kullanıcılar için 1.6 TDI versiyonu çok daha uygun olacaktır.

Skoda Fabia modelleri kompakt boyutları sayesinde trafiğin yoğun olduğu bölgelerde ve park sorunu yaşanan büyükşehirlerde manevra ve hareket kolaylığı sağlayarak oldukça rahat etmenizi sağlıyor. 1,6 TDI ve 1,2 TSI versiyonları performansıyla keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Skoda Fabia Fiyatları 

İkinci el Fabia modelleri 85.000 TL – 110.000 TL arasında değişen fiyatlara satılıyor. Otomobilin fiyatları motor tipine ve donanım paketine göre farklılık gösteriyor. Aracın kilometresi, kaportası, motor performansı ve hasar durumu fiyatının değişmesine neden oluyor. Özellikle en üst donanım paketi olan Optimal versiyonu yüksek fiyatlara alıcı buluyor. Temiz kullanılmış 1.6 TDI Skoda Fabia  verimli ve ekonomik sürüş dinamikleriyle günümüz koşullarında alınabilecek en mantıklı Fabia modeli olarak görünüyor. 

Skoda İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here