Lexus RX 300  Karakteristik SUV Deneyimi 

0
2611
Lexus RX 300

Lexus RX 300 sportif ve karakteristik tasarımıyla oldukça dikkat çekici görünüyor. Altıgen geniş ön ızgara, ince uzun ön farları ve kaslı tamponu aracın ön yüzünün oldukça hırçın ve sportif görünmesini sağlıyor. Diğer SUV modellerinin düz çizgilerinin aksine çok daha keskin ve cesur çizgilere sahip olan Lexus RX 300 sıra dışı tasarımıyla tüm bakışları üzerine topluyor. Yeni nesil  konfor donanımları, sürüş asistanları ve güvenlik sistemleri sayesinde üst seviyede konfor sunuyor.

Etkileyici Performans 

Lexus RX 300

Lexus RX 300 sportif sürüş dinamiklerini konforlu yolculuk deneyimiyle bir arada sunuyor. Yüksek performanslı motoru ve özel olarak geliştirilmiş süspansiyon sistemi sürüş konforunu üst seviyeye çıkarıyor. Adaptif değişken süspansiyon sistemi dört tekerlekteki sönümleme kuvvetlerini kontrol eder. Bu hem sürüş konforunu artırır, hem de yol tutuşu dengesini artırır.

2.0 litrelik turbo beslemeli benzinli motor 238 PS güç ve 350 NM tork üretiyor. Altı vitesli otomatik şanzıman ile birlikte gelen RX300 0-100 km hızlanmasını 9.2 saniyede tamamlayıp maksimum 200 km hızla sınırlandırılmış. Yüksek performansıyla etkileyici sürüş dinamiklerine sahip olan otomobil karma kullanımda ortalama 9,6 litre yakıt tüketiyor. 

Üst Seviyede Konfor 

Lexus RX 300

Lexus RX 300 lüks ve konforlu iç mekanıyla benzersiz bir sürüş deneyimi sunuyor. Zarif çizgilerin sportif detaylar ile uyum içerisinde harmanlandığı iç yaşam alanı oldukça etkileyici görünüyor. Sportif deri koltuklar oldukça rahat ve konforlu bir oturma pozisyonu sunuyor. Özellikle kırmızı renkli koltuklar iç yaşam alanının oldukça sportif görünmesini sağlıyor. Yeni RX, Takumi ustalarından oluşan seçkin bir ekip tarafından dikişleri elle yapılmış gösterişli deri koltukları ve lazer kesimli koyu ahşap iç kaplamalarıyla lüks SUV’ların standartlarını tamamen değiştiriyor.

Boyun zedelenmesini önleyici özelliğe sahip koltuk başlıkları olası kaza durumlarında devreye girerek sürücü ve yolcunun boyun hasarı almasının önüne geçiyor. Elektrikli ayarlanabilir koltuklar ısıtma ve havalandırma özelliği ile farklı hava koşullarında vücut ısınızı korumanızı ve sürüşün keyfini çıkarmanızı sağlıyor. Gelişmiş klima sistemi otomobilin iç yaşam alanının ve dışarının sıcaklığını sürekli takip edip koltukların, direksiyonun ve klimanın ısısını otomatik olarak ayarlıyor. Ayrıca koltuklarda bulunan sensörler yolcuların vücut ısılarını ölçerek en uygun ısıyı sunuyor.

Lexus RX 300

12.3 inç büyüklükteki geniş multimedya ekranı aracın tüm bilgilerine erişmenizi ve kolayca kontrol edebilmenizi sağlıyor. Yüksek çözünürlüklü multimedya ekranı navigasyon ve 360 dererece  kamera görüntüleme gibi özellikleriyle oldukça rahat etmenizi sağlıyor. Head-Up Display sayesinde aracın gerekli bilgileri anlık olarak ön cama yansıtılıp sürücünün tamamen yola odaklanması sağlanıyor.  15 hoparlörlü Mark Levinson müzik sistemi eşsiz bir müzik deneyimi sunuyor. Oldukça net ve yüksek ses kalitesi sunan müzik sistemi keyifli ve eğlenceli zaman geçirmenizi sağlıyor. 

Sürücünün araca rahat binebilmesi için direksiyon ve koltuk aracın kapısı açıldığında geri çekilerek geniş bir alan oluşturuyor. Sürücü koltuğa oturduğunda direksiyon ve koltuk önceden ayarlanmış haline geri geliyor. 

Led farlar otomobilin son derece modern ve sportif görünmesini sağlıyor. Güçlü aydınlatma kapasitesine sahip led farlar özellikle gece sürüşlerinde yüksek görüş mesafesi sunarak sürücünün  güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlıyor. 

Güvenlik Her Şeyden Önce Gelir 

Lexus güvenliğe ciddi derecede önem veriyor. Yeni RX 300’de kullanılan teknolojiler ve geliştirmeler aracın çok daha güvenli hale gelmesini sağlıyor. Tüm RX modellerinde on hava yastığı ve emniyet kemeri ön gergileri bulunuyor. 

Ön ve arkadaki ezilme bölgeleri kaza durumunda enerjiyi sönümler. Kuvvetlendirilmiş direkler, zemin elemanları ve yan darbe kirişleri enerjiyi daha da fazla dağıtır. Tavan ve direklerde baş yaralanmalarını önlemek için darbe sönümleyici malzemeler ile kaplanmıştır ve enerji sönümleyici koltuk tasarımı omurgadan yaralanma riskini minimuma indirir. 

Gelişmiş süspansiyon sistemine sahip olan RX 300 farklı zemin ve hava şartlarında maksimum tutunma sağlayıp otomobilin her an güçlü yol tutuşu sunmasını sağlıyor. Güçlü yol tutuşuna sahip olan RX 300 keskin virajlarda bile stabil bir şekilde hareket ederek güvenle sürüşe devam etmenizi sağlıyor.

Lexus RX 300 Fiyatları 

Sıfır kilometre Lexus RX 300 1.278.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Aracın donanım seviyesine ve ekstra özelliklerine bağlı olarak fiyatı değişiklik göstermektedir. 

Lexus İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here