Renault Symbol Alınır mı?

0
9135

Otomobiller birçok kişinin günlük hayatta kullandığı ulaşım araçlarıdır. Pandemi sebebiyle otomobillere karşı artan talep, üretim ve tedarikteki aksaklıklar; fiyat artışlarını beraberinde getirmiştir. 2.El otomobillerdeki aşırı yığılma  fiyatları neredeyse ikiye katlamıştır. Pandemi öncesinde sıfır otomobil alınabilecek bir para ile güncel şartlarda 2.el bir araç alınabilmektedir. Otomobil arayışında olanlar için bazı araç önerilerimiz olacak. Bu araçlardan biri de Renault Symbol’dür. Renault Symbol ülkemizde çok fazla sevilen bir araçtır. 1.5 Dci motoru ile oldukça düşük bir yakıt tüketimi sunarken; düşük devirde sağladığı yüksek tork ile keyifli sürüşleri beraberinde getirir. Ülkemiz şartlarında ticari taksiciler tarafından da sıkça tercih edilen Renault Symbol hakkında detaylar yazımızın devamında yer alacak. Renault Symbol Alınır mı?

Renault Symbol

Renault Symbol, Fransız marka Renault’un üretmiş olduğu 4 kapılı sedan modeldir. 1999 yılında çok sevilen Clio modelinin sedan versiyonu olarak üretilmiştir. 2008 yılında ise Clio’nun sedan versiyonu olmaktan çıkıp ayrı bir model haline gelmiştir. 2014 yılında ise Dacia Logan, platformunda üretilmiştir. Symbol ismi ile yeni bir model olarak çıkan bu aracın motor seçenekleri arasında bulunan 1.4 8 valf, 1.4 16 valf ve 1.6 16 valf motor seçenekleri Megane 1 ve R19’da bulunan motorlardandır. Symbol tüm motor seçenekleri ile 5 ileri vitesli şanzıman ile kombine etmiştir.

Clio Symbol 

1999’un sonlarına doğru Renault Clio Symbol, Clio’nun sedan kasa tipi olarak üretiliyordu. Dünyanın birçok yerinde farklı isimler alan bu araç, sedan araçların yoğunlukla kullanıldığı ülkelerde yer edinmek amacı güdülmüştür. Symbol’ün ilk versiyonu olan bu araçta kullanılan motor seçenekleri ülkelerden ülkelere değişmiştir. 2002 yılına kadar aynı görünümde satışa sunulmuş ve daha sonra makyaj görmüştür. Mart 2002 yılında gördüğü makyaj ile birlikte daha büyük farlar, tampon tasarımının değişmesi ve amblemin tampona taşınması aracın görünümünü bir hayli değiştirmiştir. Ayrıca stop lambalarının renkleri değiştirilerek daha yenilikçi bir tasarıma imza atılmıştır. Aracın motor seçeneklerine ise 1.5 litrelik dizel motor seçeneği eklendi. 8 valfli motorlar kullanımdan kaldırıldı. 1.4 16 valflik versiyonda otomatik şanzıman seçeneği de bulunuyordu.

Renault Symbol 2008 arka görünüm

Renault Symbol 2008

2008 yılında Symbol, model ismi oldu. Aracın dış tasarımı değiştirildi. Ancak yürüyen aksam ve alt düzen, bir önceki kasa ile aynıydı. Aracın tasarımında yapılan değişiklik ile birlikte yuvarlatılmış büyük farlar yerini döneminin modası olan biraz daha çekik ve uzatılmış farlara bıraktı. Dünyada oldukça fazla sevilen bu model, “Autobest 2009” ödülünü almıştır. Renault Symbol’de bulunan motor seçenekleri;

Renault Symbol alınır mı?
Renault Symbol alınır mı?

Renault Symbol Alınır mı?

Otomobil fiyatlarının yükselmesi birçok kişiyi daha eski model otomobillere yöneltmiştir. Uygun fiyatlı sorun çıkarma olasılığı az olan otomobiller arasında bulunan Renault Symbol, 1.5 Dci motor seçeneği ile birçok kişinin tercihi olmaktadır. Herhangi bir kronik sorunu bulunmayan Symbol, düşük yakıt tüketimi ve yeterli torku ile gayet iyi bir sürüş keyfi sunmaktadır. Döneminde ticari taksiciler tarafından oldukça fazla tercih edilen bu model, bakımları zamanında yapıldığında sorunsuz bir şekilde yüksek kilometrelere kadar kullanılabilmektedir. Günümüz şartlarında büyük bir çoğunluğu yüksek kilometrededir. Bunun sebebi ise düşük yakıt tüketimidir. Bakımları düzenli yapıldığı takdirde yüksek kilometre de olsa Renault Symbol alınabilir. Ancak düzgün bir araç değilse düşük kilometre olsa dahi alınmaz.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here