Fiat Albea Alınır mı?

0
7406

Otomobiller birçok kişinin günlük hayatta kullandığı ulaşım araçlarıdır. Pandemi sebebiyle otomobillere karşı artan talep, üretim ve tedarikteki aksaklıklar; fiyat artışlarını beraberinde getirmiştir. 2.El otomobillerdeki aşırı yığılma  fiyatları neredeyse ikiye katlamıştır. Pandemi öncesinde sıfır otomobil alınabilecek bir para ile güncel şartlarda 2.el bir araç alınabilmektedir. Otomobil arayışında olanlar için bazı araç önerilerimiz olacak. Bu araçlardan biri de Fiat Albea’dır. Fiat Albea, 1.3 multijet motor seçeneği ile birçok kişi tarafından sevilerek kullanılmıştır. Ülkemiz piyasasında çok ciddi bir yere sahip olan bu araç; ticari taxi, filo şirketleri, emniyet gibi sektörlerde de kullanılmıştır. Yazımızın devamında Fiat Albea hakkında detaylara yer vereceğiz. Günümüz şartlarında Fiat Albea alınır mı?

Fiat Albea

Fiat markasının, 2002 yılından sonra üretip satışa sunduğu otomobildir. Fiat Palio’nun sedan versiyonu Siena üretimi sonlandıktan sonra bu aracın üretimi başlamıştır. Üretimi Türkiye’de gerçekleşen bu model, Rusya Polonya, Macaristan, Romanya gibi birçok ülkeye gönderiliyordu. Araç, üretildiği dönemlerde ticari taksiciler tarafından sıkça tercih edilmiştir.  Ülkemizde Albea; Dynamic, Active, Premio gibi donanım paketleri ile kullanıcısının tercihine bırakılmıştır. 2012 yılında üretimi biten bu modelden daha sonra Linea üretimine devam edilmiştir. Bahsi geçen donanım paketleri dışında “SOLE” paketi de bulunmaktadır.

fiat albea alınır mı

Fiat Albea Motor Seçenekleri

1.2 8 valf: Fiat Palio’dan bildiğimiz bu motor 4 silindirli atmosferik benzinlidir. Bu motor ile 60 PS güç, 102 N.m tork üretmektedir. Maksimum güce 5 bin devirde ulaşan bu aracın maksimum tor devri ise 2.500 rpm’dir. Lpg ile oldukça düşük bir tüketime sahip olan bu motor, performans severler tarafından tercih edilmemektedir. Bu motor seçeneği ile birlikte Fiat Albea 0’dan 100 km/h hıza 16.9 saniyede ulaşabilmektedir. Maksimum hızı ise 150 km/h’tır.

1.2 16 valf: Üstten çift eksantrikli 1.2 litrelik 4 silindirli atmosferik benzinli bu motor, 80 PS güce 5.000 rpm’de ulaşmaktadır. Maksimum tork değeri olan 114 Nm’ye ise 4.000 rpm’de ulaşmaktadır. Lpg ile herhangi bir uyumsuzluk problemi olmayan bu motor ile Albea, 0’dan 100km/h hıza 13,5 saniyede ulaşmaktadır. Aracın maksimum hızı ise 162 km/h olarak ölçülmüştür.

fiat albea alınır mı

1.4 8 valf: 1.4 litrelik üstten tek eksantrikli motor ile 77 PS güç üretmektedir. Maksimum güce 6.000 rpm’de ulaşmaktadır. Aracın maksimum torku ise 115 Nm’dir. Maksimum tork devri ise 3.000 rpm’dir. Fiat Albea, 77PS gücündeki bu motor ile birlikte 0’dan 100km/h hıza 13,5 saniyede ulaşabilmektedir. Aracın maksimum hızı ise 162 km/h’tır. Lpg ile herhangi bir sıkıntı olmadan kullanılabilmektedir.

1.6 16 valf: Üstten çift eksantrikli motoru ile 103 PS güç üretebilmektedir. Maksimum güç devri 5750 rpm’dir. 145 Nm’lik tork değerini ise 1.500 rpm’de oluşturmaktadır. LPG ile uyumlu olan bu motorda tesisat sistemi büyük önem taşır. Elektrik tesisatı kurcalanmış araçlardan uzak durmanız üretilir. Aracın 0’dan 100 km/h hıza ulaşma süresi 10.8 saniye, maksimum hızı ise 180 km/h olarak belirtilmiştir.

1.3 Multijet: 4 silindirli common-rail yakıt sistemine sahip olan bu motor 70 ps güç üretmektedir. Motorun yakıt tüketimi oldukça ekonomiktir. Tork değeri ise  1.500 rpm’de 145 Nm olarak ölçülmüştür. Fiat Albea 1.3 multijet motor seçeneği ile 0’dan 100 km/h hıza 14.5 saniyede ulaşmaktadır. Maksimum hızı ise 160 km/h’tır. En çok tercih edilen bu motor seçeneğinin tercih edilmesindeki en büyük sebeplerden biri ortalama 4.8 litrelik yakıt tüketimidir.

fiat albea alınır mı

Ticari Taksi Olarak Kullanıldı

Özellikle üretildiği dönemde ticari taksilerin çok büyük çoğunluğu Fiat Albea idi. Yedek parça fiyatlarının uygun oluşu, düşük yakıt tüketimi ve sağlam motoru bu aracı tercih sebebi yapmıştır.

Fiat Albea Alınır mı?

Otomobil fiyatlarının yüksek olduğu bu dönemde birçok kişi uygun fiyatlı otomobil arayışına girmiştir. Fiat Albea ülkemiz şartlarında alınabilecek en ekonomik araçlardan biridir. Ancak alacak olduğunuz Fiat Albea’nın takside çalışmış olma ihtimal bir hayli fazladır. Ayrıca aracın kilometresini de kontrol ettirmeniz gerekir. Düşük yakıt tüketimine sahip bu araçlar, her gün aktif olarak kullanılmaktadır. Haliyle kilometreleri de oldukça yükselmiştir. Yüksek kilometreli bir aracı alabilirsiniz. Ancak kilometresi düşürülmüş bir araca denk gelmek can sıkıcıdır. Haberiniz olmasa aracı sattığınızda suçlu durumuna dahi düşebilirsiniz. 1.3 multijet motorların zincir bakımı oldukça önemlidir. Aracı satın almadan önce aracın eski sahibinden zincir setinin ne zaman değiştiğini öğrenmeniz gerekir. Aksi halde araç zincir kopardığında silindir kapağının sökülmesi gerekir ve büyük bir masraf oluşur. Fiat Albea alınır mı? Sorusuna cevabımız alınır. Ancak bakımları zamanında yapılmış temiz bir araç bulunmalıdır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here